ΠΑΟΚ – Βόλος 4-4: Ούτε με τα αίσχη του Καραντώνη – Μυθική ανατροπή στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Βόλος 4-4: Ούτε με τα αίσχη του Καραντώνη – Μυθική ανατροπή στην Τούμπα

Ο Καραντώνης έκανε ότι μπορούσε για να «κλειδώσει» το τρίποντο του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, όμως η ομάδα της Μαγνησίας πραγματοποίησε μια επική ανατροπή ισοφάρισε σε 4-4 (έχανε με 4-1) και πήρε έναν σπουδαίο βαθμό στην Τούμπα.

Σε ένα απίθανο ματς στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Βόλος ήρθαν ισόπαλοι με 4-4, στο κορυφαίο ίσως παιχνίδι της σεζόν μέχρι στιγμής στη Superleague. Ο Δικέφαλος του βορρά παρότι προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο, είδε την ομάδα της Μαγνησίας να επιστρέφει και να κάνει μια μυθική ανατροπή, να ισοφαρίζει σε 4-4 και να παίρνει έναν σπουδαίο βαθμό κόντρα και στον ρέφερι Καραντώνη που τα έβλεπε όλα… ασπρόμαυρα.

Ο Έλληνας ρέφερι μόλις είδε να έρχονται τα δύσκολα στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ και είδε ότι ο Βόλος έκανε το 4-1, 4-3 σε 20 λεπτά πήγε να καθαρίσει το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, δίνοντας πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου του βορρά το καθαρό επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Τσοκάνη.

Θυμηθείτε εδώ το Live του ματς.

Καραντώνης και Διαμαντόπουλος έκαναν… αίσχη προκειμένου ο ΠΑΟΚ να κλειδώσει το ματς με τον Βόλο, αλλά η μπάλα τους… τιμώρησε. Με τον Βιεϊρίνια να αστοχεί στο πέναλτι – φάντασμα στο 80 λεπτό και τον Βόλο να ισοφαρίζει σε 4-4 ακριβώς στην επόμενη φάση με σκόρερ τον Ρίνερ, που μπήκε στη θέση του Τσοκάνη που χτύπησε από το φάουλ του Άκπομ. Από εκεί και πέρα εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τα… αίσχη των ρέφερι, είδε τον Βόλο να κάνει μια ανεπανάληπτη ανατροπή και να διεκδικεί ακόμη και τη νίκη στο φινάλε, σε ένα ματς που είχε «τρελή» διακύμανση.

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ νωρίς, είδε τον ΠΑΟΚ να κάνει πάρτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και να προηγείται με 4-1, όμως στην επανάληψη, η ομάδα του Βόλου το πίστεψε, και με τρία γκολ και αρκετές ευκαιρίες έκανε το 4-4 κόντρα στο νωχελικό Δικέφαλο, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο πρωτάθλημα και να έχουν πλέον από 13 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία με νίκη απόψε στα Γιάννενα να περάσει μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Ιδανικό ξεκίνημα για Βόλο και… μπλακ άουτ

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά από πλευράς Βόλου, με την ομάδα της Μαγνησίας να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να προσπαθεί να δημιουργήσει και να αιφνιδιάσει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτι που κατάφερε αν σκεφτεί κανείς πως έκανε το 0-1 μόλις στο 14ο λεπτό του ματς με σκόρερ του Τομ Βαν Βερτ.

Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ με σέντρα από τα αριστερά ο Ρομέρο πήρε την κεφαλιά, προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα, αυτή δεν απομακρύνθηκε με τον Φαν Βερτ να γίνεται αποδέκτης της και να σκοράρει νικώντας με δυνατό σουτ τον Πασχαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βόλος είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, όμως δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, ο Πουρίτα πέρασε τον Μπίσεσβαρ στο τρέξιμο, πέρασε και τον Βιεϊρίνια ταχύτατα, ο οποίος φοβήθηκε μην του κάνει πέναλτι και από πλεονεκτική θέση σούταρε άσχημα έξω.

Από εκεί και πέρα ο Βόλος ο οποίος ήταν εξαιρετικός για 20 λεπτά στην Τούμπα, έριξε απότομα ρυθμούς, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και ουσιαστικά στην πρώτη του κλασική φάση έκανε το 1-1. Ειδικότερα στο 24ο λεπτό του ματς σε κόρνερ από τα αριστερά που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Γκρίλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του Βόλου με τον Κλέιμαν να μην μπορεί να κάνει τίποτα.

Το «εκρηκτικό» 15λεπτο του ΠΑΟΚ

Με την ισοφάριση του ο Δικέφαλος κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και ουσιαστικά μετά το 29ο λεπτό «σφυροκοπούσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 30′ ο ΠΑΟΚ έκανε και την ολική ανατροπή με ένα πανέμορφο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια άλλαξαν πανέμορφα τη μπάλα, ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ με τον Κλέιμαν να πέφτει στα δεξιά και να διώχνει εντυπωσιακά. Ο Πορτογάλος που είχε πατήσει περιοχή κυνήγησε το ριμπάουντ και αντί να σουτάρει έκανε παράλληλη πάσα προς τον Άκπομ με τάκλιν με τον Άγγλο επιθετικό να τη στέλνει στα δίχτυα.

Με τη σέντρα μετά το τέρμα του Άκπομ ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Οι παίκτες του Δικεφάλου έκλεψαν την μπάλα έγινε η μπαλιά προς τον Μπίσεσβαρ ο οποίος έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Άκπομ δεν βρήκε τη μπάλα και ο επερχόμενος Ζίβκοβιτς με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-1. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και «έκρυψαν» την μπάλα παίζοντας πολύ επιθετικά μετά το πρώτο 20λεπτο και έκαναν «σμπαράλια» την άμυνα του Βόλου. Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος μάλιστα ο ΠΑΟΚ βρήκε και 4ο τέρμα, με σκόρερ και πάλι τον Σέρβο μεσοεπιθετικό.

Στο 42ο λεπτό Μπίσεσβαρ από τα αριστερά υποδέχτηκε τη μπάλα, την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Αουγκούστο, που γύρισε προς το ύψος του πέναλτι με τον Ζίβκοβιτς με σουτ με το αριστερό να νικάει τον Κλέιμαν και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Τρομερό 20λεπτο ο Βόλος, δυο γκολ και… 4-3!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό που είχε και το πρώτο, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν και να έχουν φάσεις εκατέρωθεν. Ο Βόλος μπήκε και πάλι πιο δυνατά από τον ΠΑΟΚ και κατάφερε παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 4-1 να μην παρατήσει το ματς και να βάλει πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Μαγνησίας στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ευτύχησε να μειώσει το σκορ σε 4-2 με τον Μπαρτόλο. Ο Γκρίλο πίσω από τη σέντρα έκανε μια βαθιά μπαλιά προς τον Μπαρτόλο ο οποίος με ωραίο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη που έκανε λανθασμένη έξοδο. Ο Δικέφαλος του βορρά είχε κι αυτός ευκαιρία με τον Αουγκούστο στο 56ο λεπτό, όμως ο Βόλος ήταν καταπληκτικός και κατάφερε να σκοράρει και στο 62ο λεπτό με τον Ροσέρο, που μόλις είχε μπει στο ματς. Μετά από σέντρα του Μπαριέντος προς το δεύτερο δοκάρι ο Ροσέρο έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Πασχαλάκη.

Πέναλτι-φάντασμα του Καραντώνη, «χρυσή» αλλαγή και… 4-4!

Ο ΠΑΟΚ που ήταν νωχελικός στο δεύτερο μέρος την «πάτησε» από τον τρομερό Βόλο. Ο Δικέφαλος του βορρά είχε ευκαιρίες και στην επανάληψη, ενώ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 80ο λεπτό για να κάνει το 5-3 με τον Βιεϊρίνια από την άσπρη βούλα.

Συγκεκριμένα, ο Καραντώνης με πέναλτι που είδε μόνο εκείνος και ο Διαμαντόπουλος έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να τελειώσει το ματς και να κάνει το 5-3. Στο 78 λεπτό ο Άκπομ αντί για την μπάλα βρήκε τον Τσοκάνη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος, αλλά αντί για επιθετικό φάουλ που ήταν ξεκάθαρο, ο Καραντώνης έδειξε τη βούλα τον πέναλτι, κάτι που έκανε έξαλλους τους παίκτες του Βόλου. Το VAR δεν επενέβη ποτέ παρότι οι φιλοξενούμενοι περίμεναν και ο Καραντώνης επέμεινε στην αρχική του απόφαση, που όμως δεν έγινε το… χατίρι του. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε στη δεξιά γωνία με τον Κλέιμαν να πέφτει στην δεξιά του γωνία να αποκρούει και εν συνεχεία να μπλοκάρει τη μπάλα.

Και ότι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος από το σημείο του πέναλτι το έκανε ο Βόλος στην επίθεση, παγώνοντας την Τούμπα. Στο 82ο λεπτό λοιπόν, ο Φεράρι έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και σέντρα προς την περιοχή με τον Ρινέρ να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει τον Πασχαλάκη για το 4-4 της ομάδας της Μαγνησίας, με τον σκόρερ να έχει περάσει ένα λεπτό πριν στη θέση του Τσοκάνη που είχε κάνει το πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει για να κάνει το γκολ της νίκης, ο Καραντώνης του… έδινε τα… σπόρια, ενώ ο Σφιντέρσκι άγγιξε το γκολ στο 87’, όμως και πάλι ο Κλέιμαν ήταν στη σωστή θέση, όπως και στη βολίδα του Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα, με το 4-4 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Το δεκάρι: Αναμφίβολα το δεκάρι του ματς είναι ο Κλέιμαν, ο οποίος έπιασε όχι μόνο το πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 80ο λεπτό, αλλά έχει κάνει πάνω από 6-7 τρομερές επεμβάσεις σε όλο το παιχνίδι κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Είναι αναμφίβολα ο MVP του ματς.

Το κλειδί: Οι δυο αλλαγές του Αμπασκάλ στο δεύτερο μέρος είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και φέρνουν αυτή την ανεπανάληπτη ανατροπή του Βόλου. Ο πρώτος είναι ο Ροσέρο που μπαίνει στο 56ο λεπτό και κάνει το 4-3, ενώ ο άλλος είναι ο Ρίνερ που μπήκε στη θέση του τραυματία Τσοκάνη και δυο λεπτά μετά περίπου στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 4-4.

Γιατί κόουτς: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το 4-1 του πρώτο ημιχρόνου φάνηκε πως «κάθισε» όπως και οι παίκτες του με αποτέλεσμα ο Βόλος να το εκμεταλλευτεί και να πάρει έναν τεράστιο βαθμό στην Τούμπα, ειδικά έτσι όπως ήρθε. Ο Ρουμάνος γενικότερα έκανε πολλά λάθη και δεν διαχειρίστηκε καθόλου σωστά το ματς.

Στον πάγκο: Ο Καραντώνης είναι ο κατάλληλος, αφού πήγε να χαλάσει ένα ματς – διαφήμιση. Στο κορυφαίο ίσως ματς της χρονιάς, ο Έλληνας ρέφερι μαζί με τον Διαμαντόπουλο που ήταν στο VAR πήγαν να στερήσουν από τον Βόλο την ευκαιρία να κάνει αυτό που έκανε. Την επική ανατροπή, όταν «ανακάλυψε» πέναλτι στο καθαρό επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Τσοκάνη στο 78ο λεπτό. Πέναλτι που απέκρουσε ωστόσο ο Κλέιμαν και δεν έκανε το χατίρι στον Έλληνα ρέφερι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (71’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (71’ Καντουρί), Εσίτι, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (83’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (88’ Μουργκ), Ακπόμ (83’ Σφιντέρσκι)

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (56’ Ροσέρο), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης (79’ Ράινερ), Μπαριέντος (79’ Νίνης), Ρεγκατίν, Φερνάντες (92’ Γκουλέν), Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ