Aνδριανόπουλος – Όταν ο θρύλος του Θρύλου «έφυγε» από τη ζωή

Aνδριανόπουλος – Όταν ο θρύλος του Θρύλου «έφυγε» από τη ζωή

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια (25/10/11) από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του Ολυμπιακού Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ένα από τα μέλη των Ανδριανόπουλων που στέλεχωσαν την ομάδα των ερυθρόλευκων.

Ένας θρύλος του Θρύλου «έφυγε» σαν σήμερα από τη ζωή. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο, ο οποίος τίμησε όσο λίγοι τη φανέλα με τον «δαφνοστεφανωμένο έφηβο». Ο «στραβοσουγιάς» όπως ήταν το παρατσούκλι του, αγαπήθηκε όσο λίγοι από το φίλαθλο κοινό και ήταν μέλος μιας οικογένειας που έγραψε τη δική της ιστορία με τον Ολυμπιακό.

Ο Ανδριανόπουλος αρχικά ασχολήθηκε με τον στίβο (τριπλούν και 100μ.), αλλά η συνέχεια ανήκε στον Θρύλο της καρδιάς του. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα το 1927, κάνοντας ένα πρωτοφανές παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς στον Ολυμπιακό βρήκε τα τέσσερα αδέλφια, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ ξανά. Αποχώρησε μετά από οχτώ χρόνια (1935), έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας και τρία Πειραιά. Με την Εθνική ομάδα αγωνίστηκε έντεκα φορές, σκοράροντας δύο τέρματα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄30 λειτουργούσε με τον αδελφό του Στέλιο ένα κατάστημα ένδυσης στον Πειραιά, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του παρέμενε κοντά στον Ολυμπιακό, λαμβάνοντας βραβεύσεις από τις διοικήσεις των ερυθρόλευκων. Η αγάπη του για τον σύλλογο επισφραγίστηκε στον δρόμο προς την τελευταία του κατοικία, καθώς το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με το σήμα της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ