Οι σοκαριστικές ποινές που απειλούν Μελισσανίδη και ΑΕΚ μετά τις καταγγελίες του Αρη

Οι σοκαριστικές ποινές που απειλούν Μελισσανίδη και ΑΕΚ μετά τις καταγγελίες του Αρη

«Λαιμητόμος» για τον Δημήτρη Μελισσανίδη τα άρθρα 19 και 20 του Πειθαρχικού Κώδικα- Καίνε και την ΑΕΚ οι καταγγελίες του Αρη.

«Τέρατα και σημεία» σε βάρος των μελών της αποστολής του κατάγγειλε στο ημίχρονο ο Άρης, ονοματίζοντας ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ακολουθούμενο και περιφρουρούμενο από διάφορους «συνοδούς», αυτή τη φορά οχτώ (8) στον αριθμό.

Ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς στο ΟΑΚΑ κατηγορείται ευθέως ότι ο ίδιος και η φρουρά του επιτέθηκαν στην αποστολή και στους ανθρώπους του Άρη στο χώρο των αποδυτηρίων, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, άσκησαν ευθέως φυσική και φραστική βία απέναντι τους με ιδιαίτερη προτίμηση στον κ. Νιαρχάκο, τον οποίο με μανία αναζητούσαν και τελικά τον βρήκαν.

Η απάντηση που η ΑΕΚ, μέσω διαρροής επιχείρησε να δώσει στην σοβαρότατη καταγγελία του Άρη είναι από ελλιπής έως αστεία, δεν αναφέρεται καθόλου στις καταγγελίες, υιοθετεί την λογική «μια στο καρφί και μία στο πέταλο», στην ουσίας δεν λέει τίποτε προφανώς επειδή δεν έχει κάτι να πει.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης καταγγέλλει πως μετά το τέλος του αγώνα όταν τηλεφώνησε στον κ. Μελισσανίδη για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά του αντιμετωπίστηκε με ύβρεις και απειλές από τηλεφώνου, περίπτωση που εμπίπτει στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, καθώς είναι απειλές κατά αξιωματούχου ομάδας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα έχουν να πουν για τις καταγγελίες του Άρη τα εντεταλμένα ποδοσφαιρικά και κρατικά όργανα, δηλαδή ο παρατηρητής του αγώνα και η αστυνομία, τα γεγονότα είναι ισχυρά, δεν έχουν διαψευσθεί, άρα λογικά θα (πρέπει να) έχουν αποτυπωθεί στις οικείες εκθέσεις, τόσο του παρατηρητή που διόρισε η Λίγκα, όσο και του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης.

Εάν ο παρατηρητής της Λίγκας επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του Άρη ανοίγει ένας πολύ δύσκολος δρόμος για την ΑΕΚ, καθώς τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του ιδιοκτήτη της και των συνοδών του εμπίπτουν στο άρθρο 20 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις άσκησης βίας σε βάρος είτε αξιωματούχων του αγώνα, είτε εντεταλμένων ποδοσφαιρικών οργάνων, είτε μελών του ΔΣ της φιλοξενούμενης ΠΑΕ.

Στο ίδιο άρθρο 20 και στην παράγραφο 1 ιδιαίτερα επιβαρυντική θεωρείται η περίπτωση άσκηση βίας εναντίον μελών ΔΣ ΠΑΕ, με την φυσική ή την ηθική μορφή της, δηλαδή όταν ένα πρόσωπο που είναι μέλος ΔΣ της γηπεδούχου ΠΑΕ ασκεί βία, ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός, σε βάρος μελών του ΔΣ της φιλοξενούμενης ΠΑΕ.

Στην περίπτωση αυτή ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων βίας τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα, του απαγορεύεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και η ΠΑΕ, στη διοίκηση της οποίας είναι τοποθετημένος, αντιμετωπίζει ποινές από διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές έως υποβιβασμό, ανάλογα με το εύρος των επεισοδίων και την ένταση της βίας που ασκήθηκε, είτε από τον φυσικό αυτουργό, είτε από τον ηθικό.

Η βαρύτητα του άρθρο 20 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι μεγάλη στην αντιμετώπιση των εκδηλώσεων βίας σε βάρος των μελών ΔΣ της φιλοξενούμενης ΠΑΕ και για το λόγο αυτό οι εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα και της αστυνομίας θα έχουν πολύ αυξημένη βαρύτητα στη διαμόρφωση του πιθανού κατηγορητηρίου σε βάρος των πρωταγωνιστών που ήδη καταγγέλλονται ονομαστικά.

Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο γήπεδο και στα ίδια αποδυτήρια τον Φεβρουάριο του 2020 σε ματς Κυπέλλου ο ίδιος παράγοντας της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε καταγγελθεί από τον Πορτογάλο βοηθό διαιτητή του αγώνα πως του επιτέθηκε, τον εξύβρισε και του έστριψε ντα γεννητικά του όργανα.

Τότε, μάλιστα, για να συνεχιστεί ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεσολαβήσει ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ, ο διαβόητος Περέϊρα που ζήτησε από τους συμπατριώτες του «να ξεχάσουν» το επεισόδιο και να βγουν στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο, για να τελειώσει ο αγώνας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε τιμωρηθεί για εκείνη την αποδεδειγμένη ενέργεια του με εξάμηνη απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Ποινή που τον ακολούθησε και στον Τελικό Αγώνα του Κυπέλλου στο Βόλο.

Από ότι φαίνεται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος θα έχει πολλή δουλειά τις επόμενες μέρες, οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αναπάντητες μέχρι στιγμής, άρα είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται να διερευνηθούν με πρωτοβουλία του κ. εισαγγελέα και να ασχοληθούν με αυτές τα εντεταλμένα δικαστικά όργανα της Λίγκας και της ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ