Ένα Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα…

Ένα Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα…

Ο VARίστας Κρις Ρούπερτι δεν είχε ξανάρθει στα μέρη μας. Μέσα σε ένα διήμερο όμως προφανώς και θα κατάφερε να καταλάβει τα περισσότερα για την εύφορη κοιλάδα της Super League.

Μοιάζει κομματάκι παράξενο, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα δάσος που φυτρώνουν μόνο παράξενα. Άρα προφανώς βρισκόμαστε στο κατάλληλο περιβάλλον. Σε εκείνο που φτάνει το τριήμερο ταξίδι ενός Ολλανδού διαιτητή στα μέρη μας, για να αποδώσει με λεπτομέρειες όσα «υπέροχα» συμβαίνουν με παρονομαστή Super League και ταρακουνούν τα Σάββατα και τις Κυριακές μας.

O Κρις Ρούπερτι επιστρατεύτηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τα «μυστήρια» της κρίσιμης 8ης αγωνιστικής. Τον επέλεξε για την ικανότητα του στην χρήση του VAR και για να καλύψει ανάγκες τόσο-όσο. Δεν έκανε δεκτό ο Άγγλος αρχιδιαιτητής το αίτημα του ΑΡΗ για «elite» ξένο διαιτητή στο ματς με την ΑΕΚ. Έβαλε όμως τον Ολλανδό πίσω από τον «διεθνή» Διαμαντόπουλο. Και μιας και τον έφερε; Τον έστειλε και μια βόλτα ως το Αγρίνιο. Για να πατά τα «κουμπάκια» του βίντεο καλύπτοντας τα νότα του «διεθνούς» διαιτητή Φωτιά.

Οι δύο αναμετρήσεις έμοιαζαν μόνο στο τελικό σκορ (2-1). Και αναπόφευκτα στο γεγονός ότι κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον ως το τέλος. Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός νίκησε, με το εύστοχο πέναλτι του Ελ Αραμπί. Το πρώτο πέναλτι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Υπέπεσε σε αυτό ο πορτιέρο Μελίσσας. Το είδαν όλοι στο γήπεδο του Αγρινίου εκτός από τον διαιτητή Φωτιά.

Χρειάστηκε ο συμπαθής Ολλανδός, να το εντοπίσει μέσω του VAR και να ειδοποιήσει τον Φωτιά να πάει στο βίντεο. Χρειάστηκε περίπου και ένα πεντάλεπτο της ώρας για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Για ένα πέναλτι που αν ήταν στο χέρι του λογικά θα το έδινε και ο ίδιος ο Μελίσσας, ο οποίος μπέρδεψε τη μπάλα με το κεφάλι του Βαλμπουενά.

Το επόμενο βράδυ στο ΟΑΚΑ, ο Ρούπερτι ήταν εκείνος που εντόπισε και το αυτονόητο της αποβολής του Μήτογλου με απευθείας κόκκινη κάρτα. Και αυτή την φάση την είδαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο ΟΑΚΑ εκτός από τον συμπαθή Διαμαντόπουλο ο οποίος έκρινε ότι η παράβαση του αμυντικού της ΑΕΚ ήταν απλά μια υπόθεση κίτρινης κάρτας. Ο ίδιος διαιτητής που δεν χρειάστηκε καν να περιμένει το VAR νωρίτερα, στην ανατροπή του Πέτρου Μάνταλου και την υπόδειξη του πέναλτι με το οποίο η Ένωση προηγήθηκε με 2-0. Πέναλτι που όπως αποδείχθηκε ήταν μια ακόμη απόδειξη πως όταν ένας έξυπνος επιθετικός ξέρει να «πέσει» τότε πάντα ένας Έλληνας διαιτητής μπορεί να εκτιμήσει (και να επιβραβεύσει) την ερμηνεία του.

Σε τρεις φάσεις-κλειδιά για τις δύο αναμετρήσεις των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, οι δύο Έλληνες διαιτητές πήραν τρεις λάθος αποφάσεις. Με βάση τις δικές τους υποδείξεις σήμερα πρώτη στη βαθμολογία πιθανότατα θα ήταν η ΑΕΚ. Τις δύο από αυτές τις «συμμάζεψε» από το VAR ο Ρούπερτι. Την τρίτη δυστυχώς για τον ΑΡΗ την έχασε και εκείνος και κάπως έτσι οι Θεσσαλονικείς με 23-5 τελικές και 13-0 κόρνερ ηττήθηκαν σε ένα μονότερμα από ένα πέναλτι-φάντασμα.

Αν ο νεαρός Ολλανδός είχε 3/3; Τότε ίσως η λύση του προβλήματος να ήταν απλή. Θα του έκαναν όλοι μαζί ένα «αποκλειστικό» συμβόλαιο συνεργασίας. θα τον έκλειναν σε ένα δωμάτιο VAR και θα του ζητούσαν να είναι υπεύθυνος και για τα 7 ματς κάθε αγωνιστικής. Ή έστω στα 5-6 μιας και είναι προφανές πως υπάρχουν ομάδες που σταθερά συνεχίζουν να εμπιστεύονται διαιτητές σαν τον Φωτιά, τον Διαμαντόπουλο και τον Κουτσιαύτη που το βράδυ του Σαββάτου στην Τούμπα κατάφερε σε ματς που είχε μια παράβαση πέναλτι, να δώσει δύο, αλλά όχι εκείνο που έπρεπε να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Στο VAR ήταν ένας ακόμη Έλληνας διαιτητής πρώτης γραμμής. Ο Ευαγγέλου που σήμερα έχει «διπλοβάρδια» καθώς είναι ο διαιτητής στο Ιωνικός-Βόλος. Με VAR τον Φωτιά: Λογικό. Τα πήγαν τόσο καλά το Σάββατο. Γιατί να μην πάρουν ένα «μεροκάματο» ακόμη και την Δευτέρα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ