Ο Λουτσέσκου ζήτησε μεταγραφές – Τι απάντησε ο Ιβάν Σαββίδης

Ο Λουτσέσκου ζήτησε μεταγραφές – Τι απάντησε ο Ιβάν Σαββίδης

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει πρόσωπο, χρειάζεται παίκτες επιπέδου. Ο Λουτσέσκου το είπε στον Ιβάν Σαββίδη και ο Γενάρης αναμένεται να είναι «καυτός».

Ο ΠΑΟΚ έβαλε πολλά λεφτά στο ταμείο του το περασμένο καλοκαίρι. Οι πωλήσεις των Γιαννούλη και Τζόλη έβαλαν στα ταμεία σχεδόν 20.000.000 ευρώ. Αλλά δεν έκανε καμία αγορά για να ενισχύσει το ρόστερ του. Αντιθέτως, απέκτησε ποδοσφαιριστές, είτε από την ελεύθερη αγορά είτε με τη μορφή δανεισμού. Με αποτέλεσμα η ενίσχυση να… χωλαίνει και τα κενά στο ρόστερ να είναι απολύτως εμφανή.

Η ήττα από την Κοπεγχάγη θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον Δικέφαλο ακόμη και από το να χάσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του, καθώς θα πρέπει να ταξιδέψει στην Μπρατισλάβα. Και γενικώς η εικόνα του συνόλου, δείχνει ότι χωρίς ενίσχυση, ό,τι κι αν κάνει το τεχνικό επιτελείο, η χρονιά θα κυλήσει δύσκολα…

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τη Θεσσαλονίκη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε έναν πολύ… απαιτητικό διάλογο με τον Ιβάν Σαββίδη, εξηγώντας του πόσο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ να βάλει ποιότητα και νέα «πόδια» στο δυναμικό του. Μάλιστα, του τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς χρήματα και ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Όπως, λοιπόν, επιβεβαιώνεται από τη συμπρωτεύουσα, ο Ιβάν έδωσε το ΟΚ και τον Ιανουάριο θα ανοίξει το ταμείο της ΠΑΕ. Και για αγορές εάν χρειαστεί (όχι υπερβολές…). Αλλά και για ένα καλό συμβόλαιο σε κάποιον παίκτη που θα επιλέξει ο Λουτσέσκου. Βεβαίως, μένει να δούμε εάν αυτό θα γίνει πράξη. Διότι και το καλοκαίρι υποτίθεται θα έμπαινε χρήμα στην ομάδα, αλλά η πραγματικότητα έδειξε τις προθέσεις…

Η υπογραφή του συμβολαίου του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και το timing (σ.σ. την επομένη του στραπάτσου από την Κοπεγχάγη), ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να μειωθούν οι αντιδράσεις από την ήττα. Ωστόσο, το θέμα ήταν τελειωμένο εδώ και μέρες. Όπως τελειωμένες είναι και οι συμφωνίες με Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, οι οποίοι θα υπογράψουν πολυετής ανανεώσεις. Αντίθετα με τον Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον, με τον οποίο υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση, όπως σας έχει ενημερώσει σχετικά to10.gr. Με τις συζητήσεις, πάντως, να συνεχίζονται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις που θέλει ενίσχυση ο Λουτσέσκου; Ο Ρουμάνος θέλει έναν στόπερ, έναν δεξιό μπακ, ένα 6άρι με βασικό προσόν την ταχύτητα. Και σίγουρα έναν εξτρέμ. Κανονικό εξτρέμ, που όμως υπό προϋποθέσεις να μπορεί να παίξει και πίσω από τον σέντερ φορ. Παίκτες που ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι είναι απαραίτητοι, εάν ο ΠΑΟΚ θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικός και μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου.

Αξίζει, δε, να επισημάνουμε πως οι μεταγραφές που θα γίνουν αναμένεται να είναι πάλι της αποκλειστικής ευθύνης του προπονητή, που έχει αναλάβει άτυπα και τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ