Το «μπαλόνι» του Ματέους Βιτάλ (vids)

Το «μπαλόνι» του Ματέους Βιτάλ (vids)

Πως ο παίκτης που «έκλεψε» τις καρδιές των οπαδών του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν με τις εμφανίσεις του, παιχνίδι με παιχνίδι χάνει όλο και περισσότερο τη λάμψη του...

Στις 29 του περασμένου Αυγούστου ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματέους Βιτάλ με τη μορφή δανεισμού από την Κορίνθιανς. Οι συστάσεις που συντρόφευαν τον 23χρονο άσο ήταν εξαιρετικές και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ερχομός του ενθουσίασε τον κόσμο των «πράσινων» που γέμισε με προσδοκίες. Είχαν λείψει τα τελευταία χρόνια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού παίκτες τύπου Βιτάλ και Παλάσιος, βιρτουόζοι από την Λατινική Αμερική.

Η πρώτη παράσταση του Βιτάλ στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα στην Λεωφόρο, ήταν ίσως ακόμη καλύτερη και από αυτό που θα μπορούσε να φανταστεί ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του, συμμετοχή άμεση ή έμμεση και στα τέσσερα γκολ, προσωπικές ενέργειες που ξεσήκωσαν την κερκίδα. Σε συνδυασμό με το 4-0 και την εξαιρετική εμφάνιση όλη της ομάδας, ο κόσμος ξετρελάθηκε. Και όχι άδικα.

Ακόμα και στην ήττα της δεύτερης αγωνιστικής στα Γιάννενα, όπου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν καλή, εκείνος ξεχώρισε ξανά. Κόντρα στον Βόλο πέτυχε το πρώτο του γκολ (και μοναδικό ως τώρα ενώ έχει και μία ασίστ) έστω και με εκτέλεση πέναλτι και από εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα ουσιακά αρχίζει σταδιακά η αγωνιστική του καθίζηση. Παιχνίδι με παιχνίδι ο Βιτάλ παρουσιάζεται όλο και χειρότερος αντί να βελτιώνεται προκαλώντας προβληματισμό με την απόδοσή του.

Και το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ενώ ξεκίνησε καλά, παρουσιάζει πλέον αυτή την εικόνα; Το λογικό θα ήταν να συμβεί το αντίθετο. Να ξεκινήσει δηλαδή άσχημα και σιγά σιγά να βελτιώνεται. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε βγει ως τώρα ποτέ εκτός Βραζιλίας. Θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό να χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μία εξήγηση ακόμη θα μπορούσε να είναι ότι η πτώση του έχει σχέση και με τη συνολική πτώση της απόδοσης της ομάδας. Κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει κατά το παρελθόν και με πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές και σε πολύ καλύτερες ομάδες από τον Παναθηναϊκό ο οποίος καλώς ή κακώς βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος με έναν νέο προπονητή. Κάτι που απαιτεί χρόνο και πολλή υπομονή.

Ένας τρίτος λόγος που μπορεί να εξηγήσει το… ξεφούσκωμα του Βιτάλ, έχει να κάνει με τη θέση που αγωνίζεται. Ο Βραζιλιάνος άσος αποκτήθηκε ως ένα κατά βάση δεκάρι που μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό εξτρέμ αν χρειαστεί. Μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό συμβαίνει όμως το αντίθετο. Στις εννιά πρώτες αγωνιστικές έχει παίξει οκτώ φορές στο αριστερό άκρο και μόλις μία στη θέση του. Στη θέση που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα ματς της καριέρας του μέχρι τώρα αν και η αλήθεια είναι πως τα νούμερά του στα άκρα δεν ήταν άσχημα στις προηγούμενες ομάδες του.

Ένας παίκτης που φαίνεται πάντως ότι κοντά στην περιοχή μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα απ’ όταν παίζει μακριά από αυτήν. Και σε αυτό το κομμάτι φυσικά η ευθύνη βέβαια είναι του Γιοβάνοβιτς που καλείται να βρει τη λύση για να μην χάσει έναν ποδοσφαιριστή που δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά αν αξιοποιηθεί σωστά και μέσα σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ