Ο Γέβτιτς… ελευθέρωσε τον Μάνταλο

Ο Γέβτιτς… ελευθέρωσε τον Μάνταλο

Ο Πέτρος Μάνταλος έχει κάνει εκπληκτική εκκίνηση στην εφετινή σεζόν, δίνοντας... απαντήσεις μόνο στον αγωνιστικό χώρο.

29 Ιουλίου. Η ημερομηνία που θέλει να ξεγράψει από τη μνήμη του ο Πέτρος Μάνταλος. Η ημερομηνία, που οι σχέσεις του Έλληνα μεσοεπιθετικού με τον κόσμο της ΑΕΚ έφτασαν στο χείριστο σημείο. Ήταν η βραδιά που η Ένωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς βίωσε ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Βελέζ στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Σε εκείνο το ματς με τους Βόσνιους δύο ήταν τα κεντρικά πρόσωπα. Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τους δυο άνδρες να αποδοκιμάζονται έντονα από τον κιτρινόμαυρο λαό που βρέθηκε στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η αναμέτρηση με την Βελέζ φαίνεται πως γύρισε τον… διακόπτη για τον αρχηγό της ΑΕΚ και λίγους μήνες μετά, η κατάσταση είναι πλήρως διαφορετική, με τους φιλάθλους του Δικεφάλου να αποθεώνουν πλέον τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Βεβαίως, βοηθάει και η εικόνα του Μάνταλου, ο οποίος βρίσκεται στο καλύτερο ποδοσφαιρικό… φεγγάρι.

ΑΕΚ – Ο Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ και κυνηγάει το ρεκόρ | to10.gr

Ο Γέβτιτς… ταρακούνησε τον αρχηγό

Καθοριστικό ρόλο στην… μεταμόρφωση του 30χρονου έπαιξε και η απόκτηση του Ντάρκο Γέβτιτς, με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να λύνει τον… γρίφο σχετικά με τις ικανότητες του αρχηγού της ΑΕΚ.

Ο Γέβτιτς αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΚ το καλοκαίρι, με τον Πέτρο Μάνταλο να καταλαβαίνει με τον καλύτερο τρόπο πως ο ανταγωνισμός για μια θέση στην κιτρινόμαυρη ενδεκάδα μεγαλώνει. Ουσιαστικά, ο αρχηγός του Δικεφάλου έχασε τη θέση που είχε στο βασικό σχήμα και έπρεπε με την παρουσία του στην προπόνηση και τις εμφανίσεις του στον αγωνιστικό χώρο να κερδίσει (ξανά) την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Έφτασε τις 75 ασίστ με την ΑΕΚ ο Μάνταλος | to10.gr

Ο κορυφαίος… σερβιτόρος του πρωταθλήματος

Ο Πέτρος Μάνταλος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Ο αρχηγός της ΑΕΚ φαίνεται πιο σίγουρος στο παιχνίδι του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη για τη διατήρηση στα υψηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Από τα πόδια του 30χρονου μεσοεπιθετικού περνάει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», με τον Μάνταλο να μοιράζει ακόμη μια ασίστ στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Σε 8 αναμετρήσεις ελληνικού πρωταθλήματος, ο Πέτρος Μάνταλος έχει… σερβίρει 6 γκολ στους συμπαίκτες του και είναι πρώτος στην σχετική λίστα των ασίστ της Super League. Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός, καθώς πέρυσι, σε 24 ματς της κανονικής διάρκειας, σταμάτησε στις 6 τελικές πάσες. Χρειάστηκε μόλις 8 αγώνες φέτος για να ισοφαρίσει αυτήν την επίδοση. Ο 30χρονος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα χάσει τον άτυπο… τίτλο του κορυφαίου «σερβιτόρου» του πρωταθλήματος. Παράλληλα, ο άσος της ομάδας διακρίνεται σε ακόμη έναν τομέα, καθώς είναι δεύτερος στα γεμίσματα (22/55), πίσω μόνο από τον Μανώλη Σάλιακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΑΕΚ – Το παλεύει για ΟΦΗ ο Μάνταλος | to10.gr

Ο Πέτρος Μάνταλος μπορεί να διανύει την 8η σεζόν του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ωστόσο έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός «πατάει» πολύ καλά στα πρώτα ματς της χρονιάς, με τον Αργύρη Γιαννίκη να τρίβει τα… χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας την εικόνα του 30χρονου παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ