Μονεμβασιώτης – «Ξένοι διαιτητές στη Superleague, μόνο 1-2 Έλληνες αξίζουν»

Μονεμβασιώτης – «Ξένοι διαιτητές στη Superleague, μόνο 1-2 Έλληνες αξίζουν»

Το αφεντικό του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, πρότεινε για την επόμενη διετία να σφυρίζουν όλα τα ματς της Superleague ξένοι διαιτητές.

Ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια της Superleague πρότεινε ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Το αφεντικό της ομάδας της Ριζούπολης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ πρότεινε για την επόμενη διετία να σφυρίζουν όλα τα ματς της Superleague ξένοι διαιτητές. «Μόνο 1-2 Έλληνες διαιτητές αξίζουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μονεμβασιώτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εμείς ως Απόλλων Σμύρνης έχουμε ένα πάγιο αίτημα προς τον κ. Κλάτενμπεργκ… Το λέγαμε και παλιότερα σε επίπεδο λόμπινγκ και επαφών, τώρα το λέμε ανοιχτά και τον εκθέτουμε. Χρειάζεται μόνο ξένους διαιτητές το ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρόνια, μόνο ξένους και οι Έλληνες να υποχωρήσουν στις πιο κάτω κατηγορίες. Για να βελτιωθεί η ελληνική διαιτησία πρέπει να έρθουν ξένοι… Μόνο 1-2 Έλληνες διαιτητές αξίζουν και όχι να παίζουν πέντε Έλληνες και δύο ξένοι στα 7 ματς κάθε εβδομάδα, αυτό πρέπει να αντιστραφεί.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ (σ.σ. 2-2) ο κ. Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ξένους διαιτητές. Έτσι είδαμε πως έγινε ένας αγώνας ανάμεσα σε μια μικρομεσαία ομάδα με μια πιο ισχυρή ομάδα που ήταν πιο ανταγωνιστικός», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Είδαμε μία άσκηση και πόσο πιο καλά δούλεψε αυτό. Είδαμε ένα ματς με πέντε γκολ, που κακώς δεν μέτρησαν και τα πέντε, αλλά μέτρησαν τα τέσσερα. Είδαμε έναν διαιτητή που ξεκαθάρισε στους παίκτες να μην έχουν εύκολα πεσίματα και ψεύτικες φάσεις. Ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού και το κατάλαβαν όλοι, χωρίς ο διαιτητής να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής. Αυτό, λοιπόν, συνέτισε να δούμε καλύτερο αγώνα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο κερδισμένο θα βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο εάν υιοθετηθεί η πρότασή του να μπαίνουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς της Superleague: «Θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θα επιστρέψει στα γήπεδα ο κόσμος που «διψά» για ποδόσφαιρο, όμως δεν πάει γιατί δεν υπάρχει ποιότητα. Θα υπάρξει μικρότερη εξάρτηση και οι αγώνες θα γίνονται επί ίσους όρους για όλες τις ομάδες. Θα φύγει η «σκιά» ότι όλα δεν είναι καθαρά, δεν λέω τα αρνητικά. Θα ανέβει η εμπορική αξία του πρωταθλήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Κλείνοντας σχολίασε ότι «ο Έλληνας διαιτητής είναι ένας βιασμένος αθλητής. Πάει να κάνει το χόμπι του, του αρέσει, αλλά δέχεται τεράστιες πιέσεις, κανείς αρμόδιος δεν μπορεί αυτό να το εμποδίσει αυτό. Αν λοιπόν, δεν προχωρήσει στη λύση των ξένων διαιτητών, αν δεν το κάνει, ο κ. Κλάτενμπεργκ θα αποτύχει ως στέλεχος της ΟΥΕΦΑ. Ηδη και η ομάδα του Αγρινίου (σ.σ. ο Παναιτωλικός) ζητεί κάτι ανάλογο και διαμαρτύρεται. Θα ακούσετε κι άλλες ομάδες, θα αναγκαστούν να πάνε προς τα εκεί.».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ