Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Νιας

Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Νιας

Θα μπορούσε να προκύψει θέμα επιστροφής του Νιας στον Παναθηναϊκό;

Δεν έκρυψε ποτέ ο Σέιχ Νιας πως θέλει να καθιερωθεί στην ομάδα στην οποία ανήκει, τη Λιλ και να ξεκινήσει μέσω αυτής να χτίζει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Από την πρώτη μέρα που ο Πιέρ Ντρεοσί τον έφερε στον Παναθηναϊκό, ο Σενεγαλέζος μέσος δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να επιστρέψει στους περσινούς πρωταθλητές Γαλλίας και να καθιερωθεί.

Αυτή η καθιέρωση που περίμενε δεν έχει έρθει. Ο Νιας έχει όλα κι όλα πέντε λεπτά συμμετοχής στη φετινή Λιλ. Στο ματς με τη Ρεμς για την 7η αγωνιστική της Ligue 1. Κι όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση για εκείνον γίνεται ακόμα χειρότερη.

Από τον πάγκο των πρώτων αγωνιστικών, στην εξέδρα στα τρία τελευταία παιχνίδια. Δεν τον… βλέπει ο προπονητής του, ο οποίος έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Από το πρωτάθλημα της περσινής σεζόν, στη μόλις 12η θέση έπειτα από 13 αγωνιστικές τη φετινή σεζόν. Ο Νιας θα ήταν το τελευταίο… πρόβλημα που θα μπορούσαν να διαχειριστούν οι Γάλλοι στη φάση που βρίσκονται.

Ο Νιας έκανε μια ανάρτηση που έδειξε… Παναθηναϊκό. Σαν να του έλειψε να βρίσκεται κάπου που τον εμπιστεύονται. Κάπου που θα μπορούσε να εξελιχθεί, παίζοντας ποδόσφαιρο συχνά. Και όχι ένα… πεντάλεπτο κάθε τέσσερις μήνες, όπως συμβαίνει στη Λιλ.

Νωρίτερα απ’ την ανάρτηση, είχε στείλει μια επιστολή προς τη διοίκηση της Λιλ, ζητώντας να μάθει το πλάνο που υπάρχει γύρω απ’ την περίπτωσή του. Και αν δεν υπάρχει τίποτα, τότε να μείνει ελεύθερος και να πάει όπου επιθυμεί. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2023 και ο Σενεγαλέζος δεν θέλει να μείνει μεταξύ πάγκου και εξέδρας για 1,5 χρόνο ακόμα. Κινδυνεύει να «τιναχτεί» στον αέρα η καριέρα του.

Υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό; Τούτη την ώρα όχι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωση του Νιας. Και δεν τον είχε καν στο μυαλό του, σε μια περίοδο που έχει κι εκείνος δικά του προβλήματα να λύσει. Με κυριότερο πως θα αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν θα ασχοληθεί με τον Νιας και στο μέλλον, αν ο Σενεγαλέζος δεν μείνει ελεύθερος.

Ακόμα κι αυτό να συμβεί, όμως, είναι αμφίβολο αν ο Γιοβάνοβιτς θα «δει» την περίπτωσή του. Άλλο τι επιθυμεί ο κάθε παίκτης κι άλλο τι ανάγκες υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός έχει μεν ανάγκη από έναν κεντρικό μέσο, ιδιαίτερα αν ο Κουρμπέλης δεν επιστρέψει σύντομα, πλην όμως θέλει παίκτη έτοιμο. Και με αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Νιας δεν αγωνίζεται καθόλου. Και ο Γιοβάνοβιτς, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν θέλει παίκτες που έρχονται από αγωνιστική απραξία. Αν δούμε άλλωστε όλες τις επιλογές του καλοκαιριού, θα διαπιστώσουμε το προφίλ των παικτών που θέλει να φέρνει ο Σέρβος στην ομάδα του.

Έως ετούτη την ώρα, λοιπόν, ούτε υπάρχει θέμα Νιας, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά οι πιθανότητες επανασύνδεσης είναι μάλλον ελάχιστες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ