Κωνσταντίνος Τζολάκης – Ο Έλληνας Ντοναρούμα (vid)

Κωνσταντίνος Τζολάκης – Ο Έλληνας Ντοναρούμα (vid)

Ο Κωσταντίνος Τζολάκης συνεχίζει τις υψηλές... πτήσεις, επιβεβαιώνοντας πως ταβάνι του είναι μονάχα ο ουρανός.

Το χρυσό τρίποντο της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Ισλανδία για τα προκριματικά του Euro 2022, έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Κωσταντίνου Τζολάκη. Με μυθικές και σωτήριες επεμβάσεις, ο νεαρός υπενθύμισε σε όλους πως είναι το παρών και το μέλλον για τα ελληνικά γκολπόστ.

Μπορεί να διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο έχει ήδη καταφέρει να κάνει την Ευρώπη να παραμιλά με τις εμφανίσεις του. Ο νεαρός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, αρπάζει την κάθε ευκαιρία από τα… μαλλιά, δείχνοντας πως δεν έχει ταβάνι. Τα όσα έκανε στην αναμέτρηση της Κ21, ήταν απλά μια υπενθύμιση των τρομερών ικανοτήτων του.

Το Κύπελλο με την ΑΕΚ ήταν η αρχή

Ο νεαρός γκολκίπερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 4/3/2020. Με την… μοίρα να τον φέρνει βασικό στον τελικό του Βόλου κόντρα στην ΑΕΚ. Κατευθείαν στα… βαθιά. Με τον νεαρό να μη «μασάει» από την κρισιμότητα του ματς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της κούπας από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τραυματισμός του Σα άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδας στον Τζολάκη, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή. Κόντρα στην Ένωση, ο νεαρός γκολκίπερ, καθάρισε κάθε φάση, αποσοβώντας όλους τους κινδύνους μπροστά από την εστία του. Ετσι, το κύπελλο βάφτηκε ερυθρόλευκο, με τον Τζολάκη να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής,  ο 19χρονος γκολκίπερ έχει καταγράψει 13 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να τον επιβραβεύει για τη συνεισφορά του, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του μέχρι και το καλοκαίρι του 2024.

Τη φετινή σεζόν, ο νεαρός τερματοφύλακας βρίσκεται στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας ήδη αγωνιστεί στον εντός έδρας θρίαμβο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Επίσημο : Στον Ολυμπιακό ο Τζολάκης μέχρι και το 2024 | to10.gr

Το βραβείο του Golden Boy

Βεβαίως, δεν είναι μόνο το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ. Υπάρχει και κάτι άλλο. Που δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως η φήμη του νεαρού ξεπερνάει τα στενά σύνορα της χώρας. Ο 19χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού  βρέθηκε ανάμεσα στους «60» υποψήφιους για το βραβείο Golden Boy του 2021. Το γεγονός πως το όνομα του νεαρού υπήρξε μέσα στη λίστα, αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή και τιμητική διάκριση.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στη  λίστα με τους 60 καλύτερους ποδοσφαιριστές βρέθηκαν μόλις δύο γκολκίπερ. Ο άσος του Ολυμπιακού, και ο 20άχρονος Ερσίν Ντεστάνογλου που εδώ και μια διετία είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Μπεσίκτας.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να εκτοξεύσει την καριέρα του. Με ενεργή παρουσία στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο νεαρός γκολκίπερ δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να φτάσει πολύ ψηλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ