Μαντούκα στο «10» – «Κάνουν τη διαφορά Μάνταλος και Τσούμπερ, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ»

Μαντούκα στο «10» – «Κάνουν τη διαφορά Μάνταλος και Τσούμπερ, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γκουστάβο Μαντούκα στην αποκλειστική του συνέντευξη στο «10». Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, έβγαλε το... καπέλο στους Στίβεν Τσούμπερ και Πέτρο Μάνταλο, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος.

Άφησε το στίγμα του στην ΑΕΚ, με τον κόσμο της ομάδας να τον αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Ενα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, που τίμησε και με το παραπάνω την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο λόγος για τον Γκουστάβο Μαντούκα. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε αποκλειστικά στο «10» για τα όσα βίωσε στον αγαπημένο του Δικέφαλο.

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα, κατέγραψε 123 συμμετοχές, έχοντας 16 γκολ και 17 ασίστ. Δέθηκε με την ΑΕΚ, η οποία και έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Ο Βραζιλιάνος μιλάει στο «10» για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος, το ντέρμπι της Κυριακής, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους Πέτρο Μάνταλο και Στίβεν Τσούμπερ. Παράλληλα, κάνει flash back στους προπονητές που είχε στην Ένωση, ενώ υποκλίνεται και στον κόσμο της ομάδας.

«Από τους καλύτερους προπονητές που είχα ο Δώνης»

Στον Δικέφαλο συνάντησε τέσσερις προπονητές. Τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, τον Νίκο Κωστένογλου, τον Γιώργο Δώνη και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ έσταξε… μέλι για τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στην προβληματική σχέση που είχε με τον Ισπανό κόουτς.

«Με τον Δώνη βρέθηκα λίγο στην ΑΕΚ, αλλά τον συνάντησα και στον ΑΠΟΕΛ και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Ήταν προπονητής μου εκεί και μου άρεσε η δουλειά που γινόταν. Ηταν ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα. Διασκέδαζα να δουλεύω μαζί του. Δυστυχώς δεν έμεινε πολύ στην ΑΕΚ. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά του.

Στην ΑΕΚ, ο Φερέρ ήταν ο προπονητής που είχα στα πιο πολλά ματς, αλλά η σχέση μου μαζί του δεν ήταν και η καλύτερη. Οπως και των υπολοίπων παικτών της ομάδας. Είχα αρκετά καλή σχέση με τον Κωστένογλου, ήταν ανοιχτός, μιλάγαμε πάρα πολύ. Όσον αφορά τον Μπάγεβιτς, ήταν διαφορετικά, καθώς ήταν και πιο μεγάλος. Μίλαγε διαφορετικά, δεν ήταν τόσο κοντά στους παίκτες. Αλλά, εντάξει, είχαμε μια νορμάλ σχέση».

Στο ερώτημα για το ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης του, δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις, με την απάντηση του Βραζιλιάνου να είναι αφοπλιστική:

«Φυσικά και ήταν ο Ριβάλντο! Τι να πω για αυτόν τον παίκτη, ήταν ένα είδωλο για μας. Ηταν μεγαλύτερος από εμάς, αλλά η ποιότητα του ήταν τρομερή».

Με τον ΑΠΟΕΛ έφτασε στους «8» του Champions League, κάτι που αποτελεί για τον ίδιο κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

«Με τον ΑΠΟΕΛ πήγα μέχρι τους 8 του Champions League, παίζοντας σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία. Σημείωσα σημαντικά γκολ και στο τέλος της χρονιάς, ήμουν στην κορυφαία ενδεκάδα του Champions League. Κάτι, που είναι φανταστικό. Αυτή ήταν η πιο σημαντική σεζόν στην καριέρα μου».

«Κάνει καλή δουλειά η ΑΕΚ, εξάποντο το ντέρμπι»

ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής, με τον Μαντούκα να καταθέτει την άποψή του για τη φετινή μάχη του πρωταθλήματος.

«Η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Επίσης, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ είναι δυνατές ομάδες. Ξοδεύουν περισσότερα λεφτά και έχουν άλλο μπάτζετ. Αλλά στην ΑΕΚ κάνουν καλή δουλειά τη φετινή σεζόν και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αν η ΑΕΚ κερδίσει το ντέρμπι θα πιάσει τον Ολυμπιακό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αλλά το… κλειδί είναι η διάρκεια. Να μη χάσεις βαθμούς κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες. Σίγουρα, τα ντέρμπι μετράνε ως… εξάποντα, αλλά έχουν μεγάλη σημασία και τα υπόλοιπα ματς. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος».

Ο Γκουστάβο Μαντούκα θυμήθηκε και το 4-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού το 2008.

«Ηταν ένα ματς στο οποίο τα πάντα μας πήγαν καλά. Ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι ήταν πολύ καλός, η ατμόσφαιρα στις κερκίδες φοβερή. Οταν παίζεις σε ένα ντέρμπι, δεν μπορείς να προβλέψεις το τι θα συμβεί. Είναι πάντα σκληρά ματς και πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Κάθε ντέρμπι είναι 50-50 και οι δυο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη. Είναι το πιο σημαντικό ντέρμπι στη σεζόν. Για τους παίκτες και τον κόσμο».

Ο 41χρονος φροντίζει να παρακολουθεί αναμετρήσεις της ΑΕΚ, ενώ αποθεώνει τους Πέτρο Μάνταλο και Στίβεν Τσούμπερ. 

«Παρακολουθώ την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εντάξει, από την Ιταλία δε μπορώ να δω όλα τα ματς, αλλά προσπαθώ να βλέπω όσους πιο πολλούς αγώνες μπορώ. 

Η ΑΕΚ έχει καλή ομάδα και κάνει πολύ καλή δουλειά τη φετινή σεζόν. Φυσικά, είναι αρκετά νωρίς για να προβλέψουμε το τι θα συμβεί, αλλά τα πάντα είναι ανοιχτά. Απέκτησε καλούς παίκτες, και έφερε πίσω και τον Αραούχο. Είναι δυνατή ομάδα. Ο Τσούμπερ είναι πολύ καλός παίκτης και συνεισφέρει σε πολλά πράγματα. Εχει σημειώσει 5 γκολ, είναι ενεργός στην εθνική ομάδα και είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς.

Ο Μάνταλος κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Είναι ο αρχηγός της ομάδας, είναι πολύ καιρό στην ΑΕΚ και είναι και στην εθνική Ελλάδας. Είναι παίκτης με μπόλικη ποιότητα και όπως ο Τσούμπερ, έτσι και αυτός, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα ματς. Μπορεί να κρίνει μια αναμέτρηση».

«Οι αντίπαλοι θα περνούν… δύσκολα στην Αγιά Σοφιά»

Στη δυναμική που θα αποκτήσει η ΑΕΚ στο καινούριο της γήπεδο στάθηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα, με τον Βραζιλιάνο να θέλει να επισκεφθεί την «Αγιά Σοφιά».

«Εχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και θα ξανάρθω να δω ματς της ΑΕΚ. Θέλω να πάω και στο καινούριο γήπεδο όταν αυτό ανοίξει. Ειναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, το γεγονός πως θα έχει δικό της γήπεδο. Το ΟΑΚΑ είναι στάδιο και πολύ μεγάλο. Είναι μακριά ο κόσμος από τον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικά στο νέο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική και οι αντίπαλες ομάδες θα περνούν δύσκολα, όταν θα έρχονται να αγωνίζονται εκεί. Σου δίνει έξτρα δύναμη ένα τέτοιο γήπεδο. Είναι σημαντικό βήμα για το μέλλον της ΑΕΚ».

Με τον Παναγιώτη Κονέ, ο Γκουστάβο Μαντούκα υπήρξε συμπαίκτης στην ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος δεν ξεχνάει τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως βρίσκονται ακόμα σε επαφή.

«Μιλάω ακόμα με τον Κονέ! Βρισκόμαστε σε επαφή και τον θυμάμαι από όταν ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ. Ήταν νεότερος από μένα και μετά έφυγε για την Ιταλία. Νομίζω πως κάνει καλή δουλειά στην ΑΕΚ».

Ο 41χρονος δεν κλείνει την… πόρτα της «κιτρινόμαυρης» επιστροφής από άλλο πόστο, επισημαίνοντας πάντως πως δεν είχε ποτέ αυτή την ευκαιρία.

«Δεν είχα αυτή την ευκαιρία να επιστρέψω και αυτή την στιγμή, βρίσκομαι στην Ιταλία, όπου είμαι ατζέντης και εκπροσωπώ παίκτες. Σε αυτό το κομμάτι επικεντρώνομαι τώρα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, όπου έχω καλή σχέση. Ποτέ μη λες ποτέ, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Φυσικά, θα ήταν ευχαρίστησή μου να επιστρέψω κάποια στιγμή στην ΑΕΚ. Εχω καλή σχέση με όλους στην ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Τέλος, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για την αγάπη που του δείχνει ακόμα και τώρα.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Οποτε έρχομαι στην Ελλάδα, μου δείχνουν την αγάπη τους. Με κάνουν περήφανο και τους ευχαριστώ. Ηταν μεγάλη τιμή για μένα, που φόρεσα αυτή τη φανέλα και εκπροσώπησα επάξια αυτό το τεράστιο κλαμπ. Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν με το ίδιο πάθος την ΑΕΚ. Οι οπαδοί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Τους ευχαριστώ για όλα».

*Ακολουθεί και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, με τον Μαντούκα να μιλάει για τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί της Μίλαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ