Κάτι τρέχει με τον Ινγκασον στον ΠΑΟΚ…

Κάτι τρέχει με τον Ινγκασον στον ΠΑΟΚ…

Η απόφαση να παίξει ο Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον σε τρίτο σερί παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β' δείχνει αθώα. Είναι, όμως, αυτή η πραγματικότητα;

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί εδώ και καιρό να ανανεώσει το συμβόλαιο του Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον. Από to10.gr έχετε διαβάσει αναλυτικά και χωρίς φιοριτούρες τι πραγματικά συμβαίνει. Πόσα λεφτά θέλει ο Ισλανδός, πόσο θέλει να του δώσει ο ΠΑΟΚ, αλλά και τη γενικότερη ιδιαίτερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνει ότι ο παίκτης είναι πιο κοντά στην αποχώρηση από την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει στις 30 Ιουνίου 2022.

Ο Ινγκασον, λοιπόν, για ακόμη ένα παιχνίδι, τρίτο συνεχόμενο, επιλέγεται να αγωνιστεί με την ομάδα Β’ του ΠΑΟΚ. Δηλαδή ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα σε αυτή τη φάση και ο σύλλογος στέλνει τον 28χρονο στόπερ να παίξει πάλι με την Κ23, στην τοπική «μάχη» με τον Ηρακλή.

Εως τώρα δεν έχει δώσει κανείς ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα. Καθώς είθισται από τις ομάδες να στέλνουν τους τραυματίες παίκτες που επανέρχονται να βρουν ρυθμό στις Β’ ομάδες ή στις reserve teams (Αγγλία). Αλλά αυτό γίνεται για ένα, άντε δύο παιχνίδι.

Με την περίπτωση του Ινγκασον να είναι τελείως διαφορετική. Καθώς ήδη έχει δύο συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β’ (Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός), συνολικά 157 αγωνιστικά λεπτά (και 1 γκολ) και δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό και το χειρουργείο στο γόνατο και είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Δηλαδή έτοιμος να παίξει και να προσφέρει.

Ο Λουτσέσκου, ωστόσο, τον αφήνει εκτός επιλογών. Επιλέγοντας να στηριχθεί στους Βαρέλα (34), Κρέσπο (34) και τους νεαρούς Μιχαηλίδη και Μιχάι. Δείχνοντας με τον τρόπο του ότι αυτή τη στιγμή ο Ινγκασον είναι η 5η επιλογή του στο αμυντικό rotation. Μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη. Εναν παίκτη για τον οποίο ξοδεύτηκαν 4.000.000 € πριν 2,5 χρόνια και ο οποίος την τελευταία διετία ήταν ο κορυφαίος στόπερ του Δικεφάλου.

Σε αυτό το σημείο, βεβαίως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε κάτι, που ίσως έχει την αξία του. Ο Ινγκασον αγοράστηκε από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν που οι Θεσσαλονικείς πήραν το πρωτάθλημα. Ηρθε στη Θεσσαλονίκη Ιανουάριο. Με Λουτσέσκου ο Δικέφαλος στον πάγκο. Αλλά όχι επιλογή του Ρουμάνου. Μάλιστα, αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι έως το τέλος της σεζόν 2018-19, είχε μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα (05/05/2019, ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2) και 5 στο Κύπελλο. Με τον προπονητή του να μην τον εμπιστεύεται και να μην αλλάζει τους Βαρέλα, Κρέσπο.

Ο καιρός έχει περάσει, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αυτό μπορεί να μη λέει τίποτα. Αλλά καμιά φορά, πολλά πράγματα δεν είναι τυχαία. Και είναι σαφές ότι ο 28χρονος Ινγκασον, πλέον, είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τους Κρέσπο και Βαρέλα, που είτε βγάζουν διαρκώς προβλήματα, είτε υποπίπτουν σε εύκολα λάθη, που στοιχίζουν. Με τους γνώστες των πραγμάτων στην Τούμπα, πάντως, να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κανείς από τους τρεις να μην είναι στη Θεσσαλονίκη από το καλοκαίρι και μετά…

Για την ιστορία, πάντως, είναι σαφές ότι ο Ινγκασον δεν θα έχει καμία δυσκολία να βρει ομάδα που να καλύπτει τις απαιτήσεις του. Και όσο ο ΠΑΟΚ δεν καλύπτει το κενό που υπάρχει στις επαφές, τόσο περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θα εμφανίζονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ