ΑΕΚ – Ολυμπιακός – Ένα ντέρμπι αξίας 155.850.000 ευρώ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός – Ένα ντέρμπι αξίας 155.850.000 ευρώ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και στο χορτάρι του ΟΑΚΑ θα «απλωθούν» πάνω από 155.000.000 ευρώ.

H AEK υποδέχεται απόψε (19:30) τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Superleague. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση και στο +3 από την Ένωση, σε ένα ματς με τεράστια σημασία για τη «μάχη» του τίτλου.

Οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ για να πατήσουν πιο γερά, σε ένα ντέρμπι κορυφής που έχει αξία 155.850.000 ευρώ. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν δυο από τα πιο ακριβά ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (μαζί με τον ΠΑΟΚ), σύμφωνα με όσα αναφέρει το transfermarkt.

Συγκεκριμένα, η έγκυρη ιστοσελίδα κοστολογεί τον Ολυμπιακό – που είναι και η ακριβότερη ομάδα της Super League- με 113.600.000 ευρώ και την ΑΕΚ με 42.250.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει και τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή, τον Μαντί Καμαρά, που είναι και ο ακριβότερος στη Super League, με εκτιμώμενη αξία 15 εκατ. ευρώ, ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει τον Λιβάι Γκαρσία με 4 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος όρος ηλικίας και οι συγκρίσεις ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Εκτός από την αξία των δυο ομάδων υπάρχουν και άλλες συγκρίσεις και στατιστικά ανάμεσα στους δυο αποψινούς αντιπάλους. Καταρχάς ο μέσος όρος ηλικίας για τον Ολυμπιακό είναι τα 26,5 χρόνια, ενώ αγωνίζεται με 21 ξένος παίκτες στο ρόστερ του σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είναι στα 27,7 χρόνια και έχει και 19 ξένους ποδοσφαιριστές.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα είναι ανάμεσα στην καλύτερη επίθεση (20 γκολ), θέση που μοιράζεται η ΑΕΚ μαζί με τον ΠΑΟΚ και την καλύτερη άμυνα (5 γκολ), που έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μάλιστα είναι μοναδικός αήττητος στο πρωτάθλημα, μετά από 9 αγωνιστικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει απώλεια βαθμών στην έδρα της έως τώρα, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ απόλυτη διαδρομή έχει και ο Ολυμπιακός μακριά από τη δική του (τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια).

Στην βαθμολογία ομάδων της UEFA, ο Ολυμπιακός είναι ψηλότερα από κάθε άλλον ελληνικό σύλλογο, όντας 38ος με 37.000 βαθμούς, ενώ πίσω του, αλλά στην 73η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 20.000 βαθμούς.

Στις μεταξύ τους συναντήσεις, με γηπεδούχο την ΑΕΚ-σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Super League οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε 22 νίκες, οι «ερυθρόλευκοι» 18, ενώ 23 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία. Συνολικά (εντός και εκτός έδρας) η ΑΕΚ έχει 38 νίκες, ο Ολυμπιακός 55 και 34 ματς δεν ανέδειξαν νικητή.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στα τρία παιχνίδια που έπαιξαν για το πρωτάθλημα μέσα στο 2021 και είναι αήττητος με την ΑΕΚ στα 11 τελευταία μεταξύ τους επίσημα. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ είναι στα προημιτελικά του Κυπέλλου το Φεβρουάριο του 2018.

Στα 10 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός-αήττητος σε πέντε επισκέψεις (2 νίκες-3 ισοπαλίες)- έχει επτά νίκες και τρία ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Η ΑΕΚ νίκησε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, 3-2 με συναρπαστική ανατροπή (ήταν 0-2 πίσω στο σκορ) και γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 90′.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ