ΑΕΚ και Κάναντι… στοιχειώνουν τον Τρίστασον

ΑΕΚ και Κάναντι… στοιχειώνουν τον Τρίστασον

Ο πρώην κιτρινόμαυρος Άρνορ Τρίστασον, μιλώντας σε σουηδική ιστοσελίδα, εξιστόρησε πως ο Νταμίρ Κάναντι και η ΑΕΚ αποτέλεσαν ένα ποδοσφαιρικό πισωγύρισμα στην καριέρα του και στις πιθανότητες του να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ο Άρνορ Τρίστασον γνωστός μας από το αποτυχημένο πέρασμά του από την ΑΕΚ,  μίλησε στη σουηδική ιστοσελίδα «expressen.se» για την άσχημη περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας που συνδέεται εν πολλοίς με τον Νταμίρ Κάναντι και την ΑΕΚ και ίσως του στοιχίσει τη θέση του στην Εθνική Ισλανδίας ενόψει Μουντιάλ.

Πίσω στο 2015, ο 22χρονος τότε Ισλανδός εξτρέμ, ήταν από τους κύριους λόγους της πολύ καλής πορείας της Νόρκεπινγκ που κατέκτησε το πρωτάθλημα τη χρονιά εκείνη, έχοντας συνολικά επτά γκολ και 10 ασίστ.

Αυτές οι επιδόσεις του έδωσαν μεταγραφή στην Αυστρία και τη Ραπίντ Βιένης το καλοκαίρι του 2016. Αυτή ήταν η αρχή μια κακής περιόδου για τον διεθνή μέσο και αυτό οφείλονταν αρχικά στον νυν προπονητή του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι!

«Στην αρχή στην Ραπίντ ήταν ΟΚ. Όχι τέλεια, αλλά καλά» ανέφερε αρχικά ο Τρίστασον, που στη συνέχεια αποκάλυψε την αρνητική επιρροή που είχε στην καριέρα του ο Κάναντι που ήταν τότε προπονητής της Ραπίντ.

«Ήρθε κατά πρόσωπο και μου είπε (ο Κάναντι) ότι δεν με ήθελε στην ομάδα. Όταν απολύθηκε και τον αντικατέστησε ο Ντζούριτσιν, ένας σπουδαίος τύπος ήταν αργά αφού είχα πάρει την απόφασή μου να φύγω από τη Ραπίντ» συνέχισε ο πρώην πλέον παίκτης της Ένωσης.

«Ήταν σκληρό. Ήταν πολύ… ικανός στο να μου αφαιρέσει όλη την αυτοεκτίμηση. Ήταν τρελό αυτό που γίνονταν με εμένα τόσο από τη μεριά του Τύπου, όσο και μέσα στην ομάδα. Δεν νομίζω πως ο κόσμος μπορεί να καταλάβει πως νιώθει κάποιος σε τέτοιες καταστάσεις», συνέχισε να περιγράφει ο 24χρονος,

Κάπως έτσι η φυγή από τη Ραπίντ ήταν επιβεβλημένη, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο δρόμο του, στην οποία πήγε με τη μορφή δανεισμού το καλοκαίρι του 2017. Όμως και εκεί δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του και να διεκδικήσει θέση βασικού. Η αλήθεια είναι πως πήρε ελάχιστες ευκαιρίες από τον Μανόλο Χιμένεθ (5 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με 1 γκολ ενεργητικό) και τον Γενάρη ήταν ένα από τα θύματα της εκκαθάρισης του ρόστερ της Ένωσης από τον Ισπανό.

Τελικά ο Τράουστασον επέστρεψε στη Σουηδία για λογαριασμό της Μάλμε όπου ήδη έχει τέσσερις συμμετοχές με ένα γκολ και μια ασίστ. Παρόλα αυτά, η περιπέτειά του σε Ραπίντ και ΑΕΚ τον έφεραν πίσω σχετικά με την προεπιλογή της εθνικής Ισλανδίας που θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος.

«Σαν ποδοσφαιριστής είναι πολύ δύσκολο να αποδόσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου, όταν δεν έχει αυτοπεποίθηση. Για αυτό έπρεπε να φύγω και από την ΑΕΚ για να βρω αυτό που είχα στη Νόρκεπινγκ. Ήθελα πίσω τη χαρά του παιχνιδιού.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ταξιδέψω στη Ρωσία για το Μουντιάλ. Δεν έχω αγωνιστεί όσο θα ήθελα, αλλά ελπίζω να αποδείξω εδώ στην Μάλμε πως αξίζω μια θέση στην αποστολή. Υπάρχουν οι ευκαιρίες για να το καταφέρω μέχρι το καλοκαίρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ