Γιατί το αποψινό ματς είναι το «κλειδί» του 2021 για τον Παναθηναϊκό

Γιατί το αποψινό ματς είναι το «κλειδί» του 2021 για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός παίζει τα «ρέστα» του απόψε (18:00) στον Βόλο κόντρα στη Λαμία σε έναν «τελικό» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό απόψε (18:00) και ψάχνει απεγνωσμένα τρίποντο για να πλησιάσει στην πρώτη τετράδα. Οι πράσινοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν στη Superleague, δεν έχουν «σταυρώσει» νίκη μακριά από τη Λεωφόρο και κυνηγούν στον Βόλο τους τρεις βαθμούς.

Το τριφύλλι στην αναμέτρηση που ρίχνει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής έχει μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα, να πάρει το πρώτο του εκτός έδρας τρίποντο και να ξεκινήσει ένα σερί. Το σημερινό ματς είναι «τελικός» για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι λόγοι είναι πολλοί.

Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής, καθώς οι μόλις 11 βαθμοί σε 9 αγωνιστικές είναι απογοητευτικό επίτευγμα για μια ομάδα που είχε θέσει ως στόχο μίνιμουμ την τετράδα. Οι πράσινοι έχουν το «πρέπει» στο παιχνίδι με τη Λαμία, ειδάλλως θα μπουν σε μπελάδες. Τόσο οι παίκτες όσο και ο Γιοβάνοβιτς.

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός είδε το Σαββατοκύριακο να του πηγαίνουν εν πολλοίς όλα τα αποτελέσματα. Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, ο Άρης από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ και ο Βόλος γνώρισε την ήττα, κάτι που φέρνει τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής από την τετράδα σε περίπτωση νίκης.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός εκτός από του ότι είναι το φαβορί στο ματς, δεν πετυχαίνει και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη Λαμία. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου αναγκάζεται να παίξει ως γηπεδούχος σε άλλη έδρα λόγω προβλήματος με τον αγωνιστικό χώρο του «Αθανάσιος Διάκος». Εκτός από αυτό όμως στη Λαμία ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα και με τον κορωνοϊό, διότι βρέθηκε θετικό κρούσμα με αποτέλεσμα να απομονωθούν οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας και να περάσουν και από νέα τεστ.

Το τριφύλλι έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία για να φύγει με το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια του βάζει πάντα δύσκολα. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός μετράει μια ισοπαλία και τρεις ήττες και θέλει να κάνει σεφτέ.

Το «πρέπει» και η σημασία του διπλού

Το αποψινό ματς είναι το πιο σημαντικό πιθανόν στο 2021, αφού μετά ακολουθεί και ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Παναθηναϊκός θέλει ιδανικά δυο νίκες με Λαμία και Παναιτωλικό (εντός) για να πάει στο ΟΑΚΑ από καλύτερη βαθμολογική θέση.

Το -15 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό μαρτυράει ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα και αν δεν φύγει από τον Βόλο με τρεις βαθμούς η εσωστρέφεια και η γκρίνια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στα αποδυτήρια, αλλά και από τον κόσμο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα ματς με τη Λαμία και τον Παναιτωλικό να είναι κομβικά και για το μέλλον του Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς τη σημασία του ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας, αφού φτάνει τους 14 βαθμούς, ξεφεύγει 3 από τον Άρη και πλησιάζει στο -2 από την τετράδα, που είναι και ο βασικός στόχος.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο:

Λαμία – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

Η βαθμολογία της Superleague:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ