Γεβγέν Σάκχοφ – Ο… ξεχασμένος που λύτρωσε την ΑΕΚ

Γεβγέν Σάκχοφ – Ο… ξεχασμένος που λύτρωσε την ΑΕΚ

Το τρίποντο στα Γιάννενα φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Γεβγέν Σάκχοφ, με τον Ουκρανό να δίνει... απαντήσεις.

Για 89 λεπτά, η ΑΕΚ ήταν… αγκαλιά με την γκρίνια και την εσωστρέφεια. Τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να χάνει κάθε επαφή με την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα πάντα, όμως, ανατράπηκαν χάρη στον Γεβγέν Σάκχοφ. Το ξερό σουτ του Ουκρανού χαφ, που βρισκόταν μόλις 10 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, γλύτωσε την ΑΕΚ, με την ηρεμία να επανέρχεται στον κιτρινόμαυρο… πλανήτη.

Το τελευταίο διάστημα, ο 31χρονος παίκτης έχει περάσει πολλά. Ωστόσο, στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, φώναξε παρών, στέλνοντας το μήνυμα στον Αργύρη Γιαννίκη για τη συνέχεια της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το διπλό «χτύπημα» του κορωνοϊού

Την περασμένη σεζόν, η ΑΕΚ πρόσθεσε ένεση… ποιότητας στη μεσαία της γραμμή, με την απόκτηση του Γεβγέν Σάκχοφ. Στα πρώτα ματς, ο Ουκρανός ξεχώριζε για την τότε ομάδα του Μάσιμο Καρέρα και έδειχνε πως είναι η κολώνα του κιτρινόμαυρου κέντρου. Ενας παίκτης που καθοδηγούσε τους συμπαίκτες και ηρεμούσε το παιχνίδι της Ένωσης.

Μάλιστα, υπήρχε περίοδος που ο 31χρονος κρατούσε μόνο με τον Κρίστιτσιτς το κέντρο, ελεώ των πολλών απουσιών (Γαλανόπουλος, Σιμόες, Σιμάνσκι).

Ωστόσο, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ουκρανού χαφ. Και μάλιστα δύο φορές. Στις αρχές Νοεμβρίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ την ίδια περιπέτεια είχε και τον Απρίλιο. Ο Σάκχοφ βίωσε δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Με την… δικαίωση να έρχεται και στο χθεσινό ματς με τους Γιαννιώτες.

Αρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

217. Τόσα ήταν τα λεπτά συμμετοχής (σε όλες τις διοργανώσεις) που είχε στην… πλάτη του ο Γεβγέν Σάκχοφ πριν την αναμέτρηση με την ομάδα του Μεταξά. Κόντρα στον ΠΑΣ αγωνίστηκε για 11 λεπτά, χαρίζοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην ΑΕΚ.

Μάλιστα, έδωσε συνέχεια και σε ένα… τρελό στατιστικό που υπάρχει με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Συγκεκριμένα, στα 25 γκολ που έχει σημειώσει στην καριέρα του με ΠΑΟΚ και Ένωση, οι ομάδες του μετρούν 24 νίκες και μία ισοπαλία!

«Είχε καιρό να φανεί το πρόσωπό μου στην τηλεόραση και το έδειξα. Όποιος δουλεύει σκληρά στο τέλος ανταμείβεται. Μόνο εγώ γνωρίζω τι συμβαίνει με εμένα. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία, γιατί δουλεύω σκληρά και δικαιώθηκα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί με έχουν στηρίξει», δήλωσε ο 31χρονος μετά την απόδραση από τα Γιάννενα.

Μετά το τέλος του ματς και τη νίκη της ΑΕΚ, όλος ο «κιτρινόμαυρος» πάγκος έσπευσε να τον αγκαλιάσει. Να του δώσει ψυχολογία. Γιατί άπαντες γνωρίζουν το τι έχει περάσει το τελευταίο διάστημα.

Η Ένωση έχει μεγάλο θέμα στον χώρο του κέντρου και φαίνεται να έχει ήδη κλειδώσει η μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη. Ωστόσο, με τον Γαλανόπουλο στα πιτς για αρκετό καιρό, ο Ουκρανός αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός χαφ του Δικεφάλου που μπορεί και ξέρει να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Σάκχοφ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και στην πρώτη του συμμετοχή μετά από 3 αγώνες, λύτρωσε τον Δικέφαλο. Ήταν μια… απάντηση προς όλους. Πως είναι εδώ, έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα όποτε του ζητηθεί. Άλλωστε, με την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο Νταμιάν Σιμάνσκι, μοιάζει κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη για την εκ νέου δραστηριοποίησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ