Ολυμπιακός – Βόλος 2-1 – Ματιέ μου, τι γκόλ! (vids)

Ολυμπιακός – Βόλος 2-1 – Ματιέ μου, τι γκόλ! (vids)

Με γκολάρα του Ματιέ Βαλμπουενά στο 90+1’, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Βόλου και βρίσκεται ξανά στο +6 από την ΑΕΚ – Φαουλάρα από τον Γάλλο, που έδωσε τη λύση – Είχε ανοίξει το σκορ ο Ελ Αραμπί στο 85’, είχε ισοφαρίσει στο 88' ο Φαν Φέερτ.

Με την καρδιά του πρωταθλητή να χτυπάει δυνατά και την κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά να κάνει τη διαφορά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Βόλου στο Καραϊσκάκη για την 11η αγωνιστική της Superleague και βρίσκεται ξανά στο +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ στο 90+1’ με φανταστική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κλέιμαν και έδωσε το τρίποντο της νίκης στους Ερυθρόλευκους. Ένα γκολ-ποίημα από τον πολύπειρο μεσοεπιθετικό, που μπήκε ως αλλαγή στο 60’ και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έδωσε τη λύση στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει για τον Ολυμπιακό, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να… χτυπάει στο 90+1’ και να δίνει μια σπουδαία νίκη στους γηπεδούχους. Σε ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 85’ με το πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 88’ με το γκολ του Φαν Φέερτ. Ο Βατσλίκ έπιασε πέναλτι στο 10′ ενώ οι Πειραιώτες είχαν δύο δοκάρια. Στο 18′ με τον Εμβιλά και στο 21′ με τον Ρόνι Λόπες.

Οι πρωταθλητές πέτυχαν τον στόχο τους και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό (1/12), για το Κύπελλο.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη του παιχνιδιού και δείτε ΕΔΩ τα highlights της αναμέτρησης.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ρόνι Λόπες, Αγκιμπού Καμαρά και Γκάρι Ροντρίγκες πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Βόλου, Γκιλ Αμπασκάλ, ξεκίνησε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Κλέιμαν, Ρινέρ, Πουρίτα, Φαν Φέερτ, Ρεγκατέν, Σοάρες, Ορόζ, Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο και Μπαρτόλο.

Πέναλτι ο Βόλος, ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί, με τον Μπουχαλάκη να απειλεί μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο διεθνής μέσος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Γκάρι Ροντρίγκες έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν. Στο 4’ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρόνι Λόπες βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε με τη μία, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Πειραιώτες πίεζαν την άμυνα των Θεσσαλών, με τους φιλοξενούμενους, όμως, στο 9ο λεπτό να βγαίνουν ταχύτατα στην αντεπίθεση και να κερδίζουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βατσλίκ στον Ρεγκατέν. Ο Φαν Φέερτ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας έπεσε στη δεξιά του πλευρά και απέκρουσε το σουτ του Ολλανδού επιθετικού. Στην εξέλιξη της φάσης ο άσος του Βόλου πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Εμβιλά. Ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο Γάλλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε στη γωνία του και έδιωξε με δυσκολία, κρατώντας το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι με τον Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε ωραία κίνηση, έφερε την μπάλα μπροστά του, σούταρε δυνατά, αλλά η «στρογγυλή» θεά δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν και στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Πειραιά είχε την κυριαρχία των κινήσεων και έψαχνε το γκολ, πιέζοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 37’ ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Πουρίτα απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, πριν γίνει απειλητικός ο Ρόνι Λόπες.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να πιέζει, κυρίως με στατικές φάσεις. Οι Θεσσαλοί, ωστόσο, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την πίεση και τις σέντρες που έκαναν οι Πειραιώτες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον φωτεινό πίνακα του φαληρικού γηπέδου να δείχνει 0-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές. Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο ματς τους Μαντί Καμαρά, Μασούρα και Ανδρούτσο και αποχώρησαν από το να παίρνουν τις θέσεις των Γκάρι Ροντρίγκες, Αγκιμπού Καμαρά και Λαλά.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν για το γκολ. Στο 50’ μάλιστα ο Σισέ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ρόνι Λόπες, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε μια ακόμα αλλαγή, με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Ρόνι Λόπες. Οι Θεσσαλοί με καθυστερήσεις και μαζική άμυνα «πάγωσαν» τον ρυθμό του αγώνα, με τον Πορτογάλο τεχνικό των Πειραιωτών στο 71’ να ολοκληρώνει τις αλλαγές του, με τον Ελ Αραμπί στη θέση του Εμβιλά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γύρισε σε 4-4-2 τη διάταξη, με τον Μαροκινό να παίρνει θέση δίπλα στον Τικίνιο. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του, ο Αφρικανός έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο χρόνος κυλούσε στο φαληρικό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Πέναλτι, ισοφάριση και 2-1!

Στο 80’ ο Ολυμπιακός, σε μια από τις πολλές προωθήσεις του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ρομέρο ανέτρεψε τον Μολδαβό. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Μετά το γκολ οι Θεσσαλοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση και τρία λεπτά μετά το τέρμα του Μαροκινού στράικερ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Φαν Φέερτ. Μετά τις κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Ολλανδό επιθετικού και αυτός με πλασέ απέναντι από τον Βατσλίκ έφερε στα ίσια το ματς.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, αλλά στο 90+1’ μίλησε η κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ με φανταστική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κλέιμαν και έδωσε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους.

Μια εκτέλεση φάουλ κορυφαίου επιπέδου από τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να βάζει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Βόλος προσπάθησε να φανεί απειλητικός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με 2-1.

Το δεκάρι: Ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε στο 60’ και στο 90+1’ με μια φανταστική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Το κλειδί: Η επιμονή των Πειραιωτών. Στο 88’ ο Φαν Φέερτ «πάγωσε» το Καραϊσκάκη, όταν ισοφάρισε σε 1-1, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν. Βγήκαν στην επίθεση, πίεσαν και στις καθυστερήσεις βρήκαν το γκολ της νίκης.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και άλλες δύο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Δεν σταμάτησε να πιστεύει στη νίκη και έπαιξε όλα τα του χαρτιά. Ο Βαλμπουενά τελικά τον δικαίωσε και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.

Στον πάγκο: Πολλές καθυστερήσεις από τους παίκτες του Βόλου. Από το πρώτο ημίχρονο, γι’ αυτό και ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κλέιμαν. Το ίδιο… έργο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (46’Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης, Εμβιλά (71′ Αραμπί) – Α. Καμαρά (46′ Μ. Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Λόπες (60′ Βαλμπουενά) – Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν – Πουρίτα (59′ Γκιουλέν), Ρινέρ, Ρομέρο, Φεράρι – Σοάρες (66′ λ. τρ. Τσοκάνης) – Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ορός (74′ Νίνης) – Φαν Φέερτ, Ροσέρο (75′ Βοϊτκόφσκι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ