Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0 – Ο Μακέντα είναι εδώ (vids)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0 – Ο Μακέντα είναι εδώ (vids)

Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός έχει «χάσει» Καρλίτος και Ιωαννίδη λόγω τραυματισμών, ο Φεντερίκο Μακέντα δήλωσε βροντερό παρών και με δύο γκολ «καθάρισε» τον Παναιτωλικό. Εντός πεντάδας πλέον οι πράσινοι, στο -2 από τον ΠΑΟΚ.

Με τον Μαουρίσιο να κάνει μεγάλο ματς και τον Μακέντα να σημειώνει δύο γκολ (σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν Ιωαννίδης και Καρλίτος), ο Παναθηναϊκός… καθάρισε τον Παναιτωλικό, έκανε βαθμολογικό άλμα (στο -2 από τον τρίτο ΠΑΟΚ) και πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στην… διαβολοβδομάδα που έχει Βόλο (Κύπελλο) και ΑΕΚ (πρωτάθλημα)

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε σχηματισμό, ούτε λογική σε σχέση με το ματς της Δευτέρας απέναντι στη Λαμία. Έπαιξε και πάλι με 4-3-3, έχοντας έναν αμυντικό μέσο και δύο οχτάρια. Αλλά είχε αλλαγές σε πρόσωπα, αφήνοντας έξω τον Χατζηγιοβάνη, ενώ ο Ρούμπεν έμεινε εκτός αποστολής λόγω κούρασης. Οι πράσινοι είχαν τον Μπρινιόλι στα γκολπόστ, δεξιά τον Κώτσιρα, αριστερά τον Χουάνκαρ, Βέλεθ και Σάρλια ήταν στο κέντρο της άμυνας. Τριάδα στη μεσαία γραμμή ήταν ο Αεξανδρόπουλος ως αμυντικός μέσος και οι Μαουρίσιο – Βιγιαφάνιες μπροστά του, ενώ στην επίθεση βρίσκονταν οι Αϊτόρ (δεξιά), Βιτάλ (αριστερά) και Μακέντα στην κορυφή.

Με 4-2-3-1 ο Αναστασίου, με τον Μελίσσα στο τέρμα, Αποστολάκης, Αντούνιες, Κορνέλιους, Χουχούμης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Φλόρες και Τσιγγάρας στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Μπαρμπόσα, Ντουάρτε, Μόρσεϊ πίσω από τον Καρέλη.

Πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες

Το καλό στήσιμο του Παναιτωλικού και το «διάβασμα» του Γιάννη Αναστασίου στον τρόπο ανάπτυξης του Παναθηναϊκού μπλόκαρε τους «πράσινους» στο ξεκίνημα του αγώνα. Η απουσία του Ρούμπεν από τη μεσαία γραμμή ήταν εμφανής τόσο στο passing game των γηπεδούχων, όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τα πολλά λάθη στο πρώτο 15λεπτο τα εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός, ο οποίος δεν είδε σε αυτό το διάστημα την εστία του να απειλείται, ενώ ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Στο 15′ ο Αποστολάκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Καρέλη που σούταρε με το δεξί, αλλά ο Μπρινιόλι με εκπληκτική εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγάζει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του και να πιέζει μετά το 20′ και μέσα σε οχτώ λεπτά είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά ο Μελίσσας ήταν εξαιρετικός και κράτησε το μηδέν.

Στο 22′ σε κεφαλιά του Μακέντα, που έδιωξε σε κόρνερ, στο 28′ στο τετ α τετ του Αϊτόρ, τον οποίο σταμάτησε και στο 30′ όταν από γύρισμα του Χουάνκαρ ο Κώτσιρας σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είχε και πάλι απάντηση. Αυτό το δεκάλεπτο από το 20′ έως το 30′ ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένταση, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και απείλησε την εστία του Παναιτωλικού, παίζοντας με τον τρόπο που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Λαμία. Με κοντινές και πολλές πάσες, κάτι σαν… tiki taka το οποίο προσπαθεί να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας του ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Μακέντα είναι εδώ και χαρίζει βαθμούς

Ότι δεν βρήκε ο Παναθηναϊκός στο διάστημα που πίεσε τον Παναιτωλικό στο πρώτο μέρος, το κατάφερε με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50′ ο Χουχούμης έκανε λάθος κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ο Αϊτόρ του έκλεψε την μπάλα και ο αριστερός μπακ του Παναιτωλικού στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα κλότσησε τον Ισπανό. Ο Γκάμαρης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, αλλά το πέναλτι ήταν ξεκάθαρο, με τον Παπαδόπουλο στο VAR να φωνάζει τον Γκάμαρη να τον δει κι εκείνος να δείχνει το πέναλτι. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, όπως είχε κάνει και με τη Λαμία και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

To γκολ έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος από ‘κει και πέρα έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και τον ρυθμό, ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα την κατοχή της μπάλας, όπως θέλει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού έφτασε σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μακέντα. Συγκεκριμένα στο 66’ ο Χουχούμης γλίστρησε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και έπεσε στο έδαφος, ο Μοαυρίσιο πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έδωσε «πάρε – βάλε» πάσα στον Μακέντα, που σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Από το 2-0 και έπειτα δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, να έχει 2-3 καλές στιγμές για τρίτο γκολ και τον Παναιτωλικό να μη δείχνει ικανός να μπει και πάλι στο ματς. Ο κόσμος αποθέωσε τον Μαουρίσιο και τον Μακέντα τη στιγμή των αλλαγών τους, όπως αποθέωσε και τον Καρέλη (Κυπελλούχος με τον Παναθηναϊκό το 2014), ο Παναθηναϊκός έκανε βαθμολογικό άλμα μετά τις δύο τελευταίες του νίκες (στην πέμπτη θέση και στο -2 πλέον από τον ΠΑΟΚ) και έφτιαξε την ψυχολογία του εν όψει της… διαβολοβδομάδας που έχει Βόλο (την Τετάρτη για το Κύπελλο) και ντέρμπι (με την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ).

Το δεκάρι: Ο Μαουρίσιο ήταν εκπληκτικός σε άμυνα κι επίθεση και είχε την ασίστ στο 2-0, ο Βιγιαφάνιες οργάνωνε υπέροχα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Αλεξανδρόπουλος «κατάπιε» χιλιόμετρα, ο Αϊτόρ κέρδισε πανέξυπνα το πέναλτι, αλλά ο Μακέντα το έκρινε. Δύο γκολ από τον Ιταλό που δηλώνει παρών σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός έχει χάσει και Καρλίτος και Ιωαννίδη.

Που κρίθηκε: Στο γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο στο β’ ημίχρονο. Και πριν αρχίσει να εμφανίζεται το άγχος, όπως είχε συμβεί στο 0-0 με τον ΟΦΗ.

Στον πάγκο: Ο Διαμαντής Χουχούμης άθελά του αποδείχτηκε αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς. Είναι αυτός που χάνει το κοντρόλ και κάνει το πέναλτι και αυτός που γλιστράει στη φάση που ο Παναθηναϊκός κλέβει και κάνει το 2-0.

Γιατί κόουτς: Τα προβλήματα τραυματισμών δεν πτόησαν τον Γιοβάνοβιτς. Χωρίς τους Σένκεφελντ, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Ιωαννίδη, Καρλίτος ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Γιοβάνοβιτς βρήκε τις λύσεις. Ξανά 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς, καλή εικόνα απ’ την ομάδα του κυρίως στο β’ μέρος και… επαγγελματική νίκη.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιo (75′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (74′ Βιγιαφάνιες), Βιτάλ (68′ Παλάσιος), Μακέντα (81′ Χατζηθεοδωρίδης)

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνιες, Κορνέλιους, Χουχούμης (78′ Μπελεβώνης), Φλόρες, Τσιγγάρας, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε, Μόρσεϊ (61′ Μεντόσα), Καρέλης (58′ Βέργος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ