Λίβας : «Και το κουτάκι στο κεφάλι του Ίβιτς, ένας το πέταξε αλλά τον αγώνα τον πήρατε στα χαρτιά…»

Λίβας : «Και το κουτάκι στο κεφάλι του Ίβιτς, ένας το πέταξε αλλά τον αγώνα τον πήρατε στα χαρτιά…»

Το αυτογκόλ των νομικών του «Δικέφαλου» του βορρά στην εκδίκαση σε τρίτο βαθμό της υπόθεσης για τα γεγονότα στην Τούμπα και η αποστομωτική απάντηση του Αργύρη Λίβα. Την Τετάρτη η απόφαση.

Οι γκάφες ήταν αμέτρητες για τον ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της προσφυγής του (αλλά και του Ολυμπιακού), στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, για την απόφαση – πραξικόπημα που πάρθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων, για τον αγώνα της Τούμπας που δεν ξεκίνησε ποτέ εξαιτίας του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία από ρολό που πέταξε οπαδός της ομάδας της συμπρωτεύουσας.

Ο Ολυμπιακός ζητάει την αφαίρεση τριών βαθμών του ΠΑΟΚ για το άρθρο 15, παράγραφος 3ε. και την τιμωρία της έδρας του «δικέφαλου», την ποινή δηλαδή που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό ενώ η ομάδα της συμπρωτεύουσας ζητάει επανάληψη του αγώνα.

Ο εκ των νομικών του ΠΑΟΚ Λάκης Σημαιοφορίδης επικαλέστηκε την εντυπωσιακή – όπως την χαρακτήρισε – ατμόσφαιρα  από 30.000 οπαδούς και υποστήριξε ότι ο τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό από ένα άτομο.

Η απάντηση ήρθε… πληρωμένη από τον Αργύρη Λίβα… «Ένας οπαδός μπορεί να διακόψει τον αγώνα, είτε στο Champions League, είτε στο τοπικό Καρδίτσας. Και με την Κουρομπίλια στον αγώνα Άρη – Αστέρας Τρίπολης, ένας οπαδός πέταξε το μπουκάλι και την τραυμάτισε. Και τον Ίβιτς στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ πέρσι, ένας οπαδός πέταξε το κουτάκι της μπύρας. Εκδορά τριχωτού κεφαλής έγραψε στην έκθεση του ο γιατρός αλλά ο ΠΑΟΚ το πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά και ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να αντέχει να τα τρώει αντικείμενα στο κεφάλι».

Δεν έγινε δεκτό

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της διαδικασίας ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο γιατρός του αγώνα «για να μας πει για ποιόν λόγο του αρνήθηκαν την είσοδο στα αποδυτήρια» όπως ειπώθηκε από τους νομικούς του.

– «Θα μας πει αν είδε τον Γκαρθία να αυτοτραυματίζεται;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χαράλαμπος Καλαματιανός

– «Και ότι δεν ήταν τραυματισμένος όταν τον εξέτασε…» πρόσθεσε  ο Λάμπρος Μπίρδας, επίσης δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

– «Να μας πει, αν αυτό που διέγνωσε οφείλεται στο αντικείμενο και για ποιόν λόγο δεν τον άφησαν να μπει στα αποδυτήρια, την πρώτη φορά» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Το αίτημα του ΠΑΟΚ απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, και ο «Δικέφαλος» του βορρά ζήτησε προθεσμία ώστε να δώσει ο γιατρός, ένορκη κατάθεση σε συμβολαιογράφο την ερχόμενη Δευτέρα και αυτή να τεθεί υπόψη της επιτροπής που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη για να βγάλει απόφαση.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού αντέδρασε έντονα. «Ο γιατρός του αγώνα εμφανίστηκε με φόρμα του ΠΑΟΚ. Δουλεύει  από το 2004 στον ΠΑΟΚ και θέλω να δω με ενδιαφέρον αν θα πάει σε άλλο παιχνίδι από εδώ και στο εξής. Πήγε χωρίς ταυτότητα να μπει μέσα στα αποδυτήρια. Όταν ήρθε μετά με τον 4ο διαιτητή και τον παρατηρητή τον αφήσαμε. Ήταν γιατρός του ΠΑΟΚ και βαφτίστηκε παράνομα γιατρός αγώνα. Υπάρχει η έκθεση του, ζητάμε να απορριφθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ» είπε, όπως και έγινε.

Το δικαστήριο μάλιστα, επιφυλάχθηκε ακόμη και για το αν θα λάβει υπόψη του τα όσα καταθέσει ο ενόρκως ο γιατρός.

«Στείλτε τα εσείς και αν θα τα λάβουμε υπόψη μας, είναι άλλο θέμα. Θα απαντήσουμε με την απόφαση μας» είπε ο πρόεδρος του διαιτητικού δικαστηρίου.

Οι δύο πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα λοιπόν, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στις 15:00, το διαιτητικό δικαστήριο έχει προγραμματισμένη διάσκεψη για την Τετάρτη και αναμένεται την ίδια ημέρα, εκτός απρόοπτου, να εκδώσει την απόφαση του.

Λίβας: «Δεν πήγαμε σε κέντρο του Πειραιά…»

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης του, ο Αργύρης Λίβας αναφερόμενος στον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία, είπε, απαντώντας στους δικηγόρους του ΠΑΟΚ που επεσήμαναν το γεγονός ότι ο γκαρθία πήγε σε ιδιωτικό κέντρο.

«Ο αγώνας έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη πήγαμε, δεν πήγαμε σε κέντρο του Πειραιά. Τον βεβαιώνει τον τραυματισμό η ιατροδικαστής, το βεβαιώνει και η αστυνομία που έκανε ποινική δίωξη στον οπαδό για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το αντικείμενο στοχεύει στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει καμπύλη τροχιά… Ο τραυματισμός είναι λόγος διακοπής. Ο κανονισμός δεν λέει αν είναι σοβαρός. Δεν υπάρχει κανένα όργανο που να μετράει τον τραυματισμό».

Για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ο Λάμπρος Μπίρδας, αρκέστηκε να πει… «Αυτός ο τραυματισμός είναι αδύνατος να προήλθε από αυτό το αντικείμενο».

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης, από την πλευρά του, στάθηκε στη συμπληρωματική έκθεση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου. «Έχουμε ένα σαφές, ευανάγνωστο και επαρκές φύλλο αγώνα όπως αναφέρει η απόφαση. Από την άλλη, γιατί τον κάλεσε η πρόεδρος; Για να διευκρινίσει τι; Να εκμαιεύσουμε κάποια πράγματα; Ο γιατρός έχει εγκριθεί από την super league και είναι ο επίσημος γιατρός αγώνα που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν έχει ληφθεί υπόψη ή έκθεση του γιατρού που λέει ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα».

Η απάντηση ήρθε από τον Αργύρη Λίβα… «Ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα στη διοργανώτρια, μέρος της οποίας είναι η πειθαρχική επιτροπή, να ζητήσει διευκρινήσεις. Πολύ σωστά έκανε η πρόεδρος».

Περί συμμετοχής Γκαρθία

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Όσκαρ Γκαρθία δεν δηλώθηκε στην αρχική λίστα που δόθηκε στους διαιτητές, ο Αργύρης Λίβας επικαλέστηκε τα γραφόμενα στο σκεπτικό ότι δεν υπάρχει καμία κύρωση σε περίπτωση που δοθεί σε λιγότερο από 75 λεπτά, το όνομα του προπονητή.

«Καμία μα καμία διάταξη, δεν αναφέρει κύρωση. Επίσης, πουθενά στον ΚΑΠ δεν αναφέρεται ένσταση για αντικανονική συμμετοχή προπονητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ