Εγινε η πρώτη συζήτηση για το νέο συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς

Εγινε η πρώτη συζήτηση για το νέο συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς

Ο ατζέντης του Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός τον ενημέρωσε για την πρόθεση επέκτασης του συμβολαίου και για 5ο χρόνο. Η θετική πρώτη επαφή, τα δεδομένα και η επιθυμία του κόουτς. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Η σχέση του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι μοναδική στα χρονικά. Από το καλοκαίρι του 2018, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύθηκε τον άσημο τότε Πορτογάλο τεχνικό, έως και σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, η συνύπαρξη έχει υπάρξει εξόχως παραγωγική και θετική και για τις δύο πλευρές. Με τον προπονητή, να παίρνει την πρώτη του ευκαιρία σε μεγάλη ομάδα και μέσα από τη δουλειά του, αλλά και τη στήριξη της διοίκησης με κάθε τρόπο, να επαναφέρει στους τίτλους τους Ερυθρόλευκους. Ανεβάζοντας παράλληλα επίπεδο το αγωνιστικό τμήμα. Και προσφέροντας σπουδαίες στιγμές και νίκες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει για 4ο συνεχόμενο χρόνο στον πάγκο των Ερυθρόλευκων, σπάζοντας σχεδόν κάθε ρεκόρ που κατείχαν οι προκάτοχοί του. Εχει το εκπληκτικό ρεκόρ των 186 αγώνων με 125 νίκες, 32 ισοπαλίες, μόλις 29 ήττες και γκολ 366-144! Οδηγεί τον Ολυμπιακό προς την κατάκτηση ενός ακόμη, του 3ου σερί πρωταθλήματος. Είναι «μέσα» σε τρεις στόχους, η ομάδα του θα συνεχίσει να παίζει ξανά στην Ευρώπη τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο και γενικώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν είναι επιτυχημένος. Τουναντίον. Η επιτυχία του είναι μνημειώδης.

Ο Ολυμπιακός δεν συνηθίζει να αφήνει άλυτες σοβαρές εκκρεμότητες. Και όλα δείχνουν ότι δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, η πρόσφατη παρουσία του Σάντσο Φρέιτας στην Ελλάδα, δεν αποδείχθηκε τυχαία. Ο Πορτογάλος δικηγόρος και εκπρόσωπος του 51χρονου τεχνικού, έκανε την πρώτη κουβέντα με τους πρωταθλητές Ελλάδος για το μέλλον του πελάτη του. Κουβέντα που αφορά στο ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου μεταξύ Ολυμπιακού και Μαρτίνς. Για την ακρίβεια, στην επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας τους.

Όπως προκύπτει από την πλευρά του ατζέντη του Μαρτίνς, η πρώτη συζήτηση έγινε μετά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν οι Ερυθρόλευκοι. Σημειώνεται ότι δεν επρόκειτο για μια συζήτηση φιλολογική, αλλά ουσιαστική. Ηταν μια πρώτη σοβαρή επαφή για να συνεχίσει ο Πέδρο να καθοδηγεί τεχνικά τους Ερυθρόλευκους και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Προφανώς από την πρώτη κουβέντα, Νοέμβρη μήνα, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για συμφωνία ή να προκαταβάλει τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο, αυτό που προκύπτει ως κλίμα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανοποιημένος από τον Μαρτίνς, τη δουλειά που κάνει, αλλά και τις επιτυχίες που έχει φέρει στον σύλλογο. Εξάλλου, για αυτό και η ομάδα άνοιξε αυτή τη συζήτηση. Με τη θετική προδιάθεση να μην είναι μονόπλευρη. Καθώς τέτοια προκύπτει και από την πλευρά του προπονητή.

Για την ακρίβεια, από το περιβάλλον του ατζέντη του Μαρτίνς, προκύπτει η μεγάλη ικανοποίηση του προπονητή για όσα ζει στην Ελλάδα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Πέδρο αγαπάει και σέβεται απόλυτα τον Ολυμπιακό και δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει προπονητική στέγη, εάν δεν προκύψει κάτι ακραίο. Κάποια «ευκαιρία ζωής», το καλοκαίρι. Κάτι που προς το παρόν δεν προκύπτει. Αλλά και δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα στο μυαλό του κόουτς. Ο οποίος είναι καλά στον Πειραιά και δεν το κρύβει.

Κόντρα σε όσα γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν, σχετικά με το ενδιαφέρον της Αλ Νασρ, ο Μαρτίνς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφήσει τον Ολυμπιακό (πιθανότατα ούτε το καλοκαίρι πόσο μάλλον μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου), για να συνεχίσει σε ένα εξωτικό πρωτάθλημα την καριέρα του. Τα χρήματα πάντα είναι δέλεαρ, αλλά το συμβόλαιο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό αγγίζει σχεδόν τα 2.000.000 € τον χρόνο. Και για αυτό ο ίδιος δεν έχει συζητήσει ποτέ τις αρκετές προτάσεις που έχει εμφανίσει ο ατζέντης του από τέτοιες ομάδες.

Οσο για το τι θα κρίνει την παραμονή του ή όχι; Δύο ενδεχόμενα μπορεί να προκύψουν και να αλλάξουν το θετικό κλίμα. Πρώτον, τα άσχημα αποτελέσματα και κάποια μεγάλη αγωνιστική αποτυχία, που προς το παρόν δεν δείχνει σενάριο πιθανό. Και δεύτερον, η εμφάνιση μιας πολύ δελεαστικής πρότασης, από την Πρέμιερ Λιγκ ή κάποια ομάδα από τα Top 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις που μπορεί να γίνουν, εφόσον Ολυμπιακός και Μαρτίνς συμφωνήσουν να συμπορευτούν για 5η σερί χρόνιά, αυτές θα είναι λίγες. Θα περιλαμβάνουν προφανώς τα οικονομικά ζητήματα του προπονητή. Αλλά από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να γίνει κάποια «ειδική» συζήτηση. Καθώς αυτά τα 3,5 χρόνια τα πάντα κινούνται και λειτουργούν όπως θέλουν οι δύο πλευρές. Με τον προπονητή να χαίρει εκτίμησης και απόλυτου σεβασμού από όλους και να έχει κεντρικό ρόλο σε όλες τις αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αρα, αυτό που θέλει κάθε τεχνικός, για τον Μαρτίνς αποτελεί πραγματικότητα εδώ και χρόνια στον Πειραιά.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Το πρώτο βήμα έγινε. Ένα βήμα που είναι πάντα σημαντικό, καθώς με τον τρόπο του, απολύτως ξεκάθαρα, ο Ολυμπιακός έδειξε στον Μαρτίνς ότι τον πιστεύει, τον στηρίζει και θέλει να συνεχίσουν την άκρως επιτυχημένη συνεργασία τους. Κάτι που σε αυτή τη φάση δείχνει να θέλει και ο κόουτς. Ο οποίος δεν έχει κρύψει πως δεν είναι λάτρης των αλλαγών. Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη στα χέρια του μια ομάδα πρωταθλητισμού και σημαντικό μέγεθος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως σε όλα, ο χρόνος θα δείξει πότε και πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Χωρίς υπάρχει λόγος για βιασύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ