Το «λιοντάρι» της Σενεγάλης κάνει την διαφορά

Το «λιοντάρι» της Σενεγάλης κάνει την διαφορά

Ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού, Πάπε Σισέ επιβεβαίωσε (και) με την εμφάνιση στην Κρήτη ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εντυπωσιακή εμφάνιση από το Ηράκλειο επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-1, σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ.

Και ήταν μια σπουδαία νίκη καθώς οι πειραιώτες αντιμετώπισαν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και σε μια δύσκολη έδρα.

Αν μάλιστα προσθέσει κάποιος τις κακές καιρικές συνθήκες και το ότι ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο σκορ, η νίκη των πειραιωτών στο Ηράκλειο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας φυσικά η εμφάνιση του Πάπε Σισέ, με τον Σενεγαλέζο αμυντικό να σκοράρει δύο φορές.

Ο διεθνής στόπερ επιβεβαίωσε με την εμφάνιση στην Κρήτη ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Είναι εμφανές πως ο φετινός Σισέ είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι «άλλος» παίκτης και η απόδοσή του είναι ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς.

Και η αναφορά στον πολύ βελτιωμένο Σισέ δεν έχει να κάνει μόνο με την εξαιρετική εμφάνιση στο Ηράκλειο.

Το «λιοντάρι» της Σενεγάλης κάνει μια σούπερ σεζόν και στη Κρήτη έκανε αυτό που έχει την δυνατότητα και μπορεί να κάνει πιο συχνά.

Να σκοράρει με κεφαλιά. Η φάση του πρώτου γκολ είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων του διεθνούς κεντρικού αμυντικού, καθώς νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλο του στον αέρα και με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκει γκολ από κεφαλιές των στόπερ του και ο Σισέ είναι κεντρικός αμυντικός που «έχει» το γκολ. Το έχουμε δει και σε παιχνίδια περασμένων χρόνων και πρέπει να σκοράρει ακόμα περισσότερο γιατί έχει τα προσόντα.

Εκτός βεβαίως του Σισέ, θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην πολύ καλή παρουσία του Βατσλίκ στα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Ο Τσέχος ήταν σε εγρήγορση στις δύο – τρεις δύσκολες φάσεις που χρειάστηκε και ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα του λιμανιού η αυτοπεποίθηση που έβγαλε στο ματς ο διεθνής γκολκίπερ.

Κι όσο για τον Ρόνι Λόπες; Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σταθούμε στο ότι κατάφερε να ξεπεράσει το μεγάλο λάθος του στην φάση που προηγήθηκε ο ΟΦΗ.

Ο Λόπες δεν επηρεάστηκε από αυτό το λάθος και βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό. Ανέβασε «στροφές», είχε καλές ενέργειες από δεξιά και κατάφερε να πετύχει κι ένα πολύ ωραίο γκολ στο δεύτερο μέρος, με το οποίο οι πειραιώτες έκαναν το 1-3.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Πέδρο Μαρτίνς ή άνοδος του Ρόνι Λόπες, ενός παίκτη που μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στο πλάνο του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Λόπες βρίσκει τα πατήματα του και ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Η ουσία για τους ερυθρόλευκους είναι πως έκαναν μια νίκη από αυτές που δίνουν τίτλους και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Κι όσο για την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος, τα είπε όλα ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ