Το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» του ΠΑΟΚ – Τα 13 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» του ΠΑΟΚ – Τα 13 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Τα 13 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, οι 8 άνω των 31 ετών και η ανάγκη για ανανέωση στο ρόστερ

Ο ΠΑΟΚ περνάει μια αγωνιστική (και όχι μόνο) κρίση εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία της Superleague, ενώ η εικόνα του απογοητεύει, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ψάχνει τρόπο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

Η νέα ήττα από τον Ιωνικό αυτή τη φορά στη Νίκαια με 3-2 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον κόσμο του Δικεφάλου του βορρά να είναι έξαλλος με τη διοίκηση αλλά και τους παίκτες για όσα έχει παρουσιάσει φέτος, ενώ ήρθε και η τιμωρία από το «ντου» των οπαδών του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για να επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Εκτός από την αγωνιστική κρίση που περνάνε οι ασπρόμαυροι, η άποψη ότι το ρόστερ είναι λάθος δομημένο, αλλά και το γεγονός πως δεν ενισχύθηκε η ομάδα έχει φέρει την γκρίνια στον σύλλογο που αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο τον Γενάρη, αλλά κυρίως το καλοκαίρι, όπου θα γίνει ριζική ανανέωση.

Ο Λουτσέσκου που κατέκτησε το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ πριν τρία χρόνια, έχει ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές από εκείνο το ρόστερ και σαφώς λιγότερη ποιότητα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά και να έχουν ξεπεράσει τα 31 έτη. Το εγχείρημα σε του Ρουμάνου τεχνικού δεν φαίνεται να λειτουργεί, πολύ απλά διότι οι ποδοσφαιριστές του φαίνεται να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνη τη χρονιά.

To10.gr παρουσιάζει τα 13 συμβόλαιο που λήγουν από την πρώτη ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι και οι πιο πολύ είναι παίκτες που ήταν παρόντες στο νταμπλ. Αλλά πλέον είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη και δεν αποδίδουν σε παρόμοιο βαθμό. Για να καταλάβει κανείς από τα 13 συμβόλαια που λήγουν οι 8 είναι άνω των 31 ετών, ενώ οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν και γιατί θέλει ριζική ανανέωση ο Δικέφαλος του βορρά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ινγκασον, Ροντρίγκο, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μίτριτσα, Καγκάβα και Ακπομ.

Με εξαίρεση τον Καγκάβα που δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου, τον Ζίφκοβιτς που θεωρείται αναπληρωματικός αλλά και τον Ινγκασον που προέρχεται από τραυματισμό, οι υπόλοιποι 10 θεωρούνται είτε βασικοί είτε πολύτιμοι για τον Ρουμάνο προπονητή. Με την υποσημείωση πως οι Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Ακπομ είναι δανεικοί, άρα θα υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με τις ομάδες τους αν θέλει να τους κρατήσει.

Ο Λουτσέσκου όπως θα δείτε και από τις συμμετοχές εμπιστεύεται πολλούς από τους παραπάνω, με τον Μπίσεσβαρ για παράδειγμα να έχει ήδη 21 ματς. Ο Σβαμπ και ο Πασχαλάκης έχουν 20 και 19 συμμετοχές αντίστοιχα, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ. Οι ασπρόμαυροι πρέπει να αποφασίσουν ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν στο ρόστερ, με αρκετούς από αυτούς να είναι σημαντικοί τα προηγούμενα χρόνια.

Από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι μόλις πέντε είναι σε καλή ηλικία, αφού οι Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, Πασχαλάκης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Καγκάβα και Ζίφκοβιτς. Και από τους πέντε οι τρεις είναι δανεικοί και οι άλλοι δυο ο «φευγάτος» Ροντρίγκο που αναμένεται να τελειώσει ακόμη και τον Γενάρη, και ο Ίνγκι Ίνγκασον που είναι κομβικός τις προηγούμενες χρονιές, όμως φέτος δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» του ΠΑΟΚ έρχεται, η διοίκηση σε συνεννόηση με τον Λουτσέσκου αναμένεται να προβεί σε πολλές και σημαντικές αλλαγές, ενώ είναι δεδομένο πως ποδοσφαιριστές που «υπηρέτησαν» τον Δικέφαλο του βορρά τα προηγούμενα χρόνια, θα αποχωρήσουν για να ανανεωθεί όλο το υλικό της ομάδας. Κάτι που το έχει ανάγκη όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος.

Οι συμμετοχές των 13 παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους:

Μπίσεσβαρ 21 ματς, 17 ως βασικός
Σβαμπ 20 ματς, 18 ως βασικός
Πασχαλάκης 19 ματς, όλα ως βασικός
Ακπομ 17 ματς, 9 ως βασικός
Βαρέλα 15 ματς, 14 ως βασικός
Βιεϊρίνια 14 ματς, 8 ως βασικός
Σίντκλεϊ 13 ματς, 8 ως βασικός
Μίτριτσα 12 ματς, 6 ως βασικός
Ροντρίγκο 10 ματς, 6 ως βασικός
Κρέσπο 7 ματς, όλα ως βασικός
Καγκάβα 4 ματς, 2 ως βασικός
Ζ. Ζίφκοβιτς 2 ματς, όλα ως βασικός
Ινγκασον 1 ματς, βασικός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ