Ο Μάνταλος… περνάει Φορτούνη, Βαλμπουενά και… Ολυμπιακό

Ο Μάνταλος… περνάει Φορτούνη, Βαλμπουενά και… Ολυμπιακό

Ο αρχηγός της ΑΕΚ καταγράφει εξαιρετικές εμφανίσεις την εφετινή σεζόν, ενώ ετοιμάζεται για τον άτυπο... τίτλο του κορυφαίου «σερβιτόρου».

Δεν πάει πολύς καιρός από την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βελέζ. Εκεί, που ο Πέτρος Μάνταλος βρέθηκε στο επίκεντρο, με τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς να αποδοκιμάζουν έντονα τον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Στο κάζο με τους Βόσνιους, ο 30χρονος παίκτης, παρότι είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, δεν γλύτωσε τα… γαλλικά από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Η σχέση του αρχηγού με τον κόσμο της Ένωσης είχε φτάσει πλέον στο χείριστο σημείο.

Η αναμέτρηση με την Βελέζ φαίνεται πως γύρισε τον… διακόπτη για τον αρχηγό της ΑΕΚ και λίγους μήνες μετά, η κατάσταση είναι πλήρως διαφορετική, με τους φιλάθλους του Δικεφάλου να αποθεώνουν πλέον τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Βεβαίως, βοηθάει και η εικόνα του Μάνταλου, ο οποίος βρίσκεται στο καλύτερο ποδοσφαιρικό… φεγγάρι.

ΑΕΚ – Το παλεύει για ΟΦΗ ο Μάνταλος | to10.gr

Ο κορυφαίος… σερβιτόρος του πρωταθλήματος

Ο Πέτρος Μάνταλος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Ο αρχηγός της ΑΕΚ φαίνεται πιο σίγουρος στο παιχνίδι του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη να διατηρηθεί στα υψηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα. Μετά από 12 αγωνιστικές, η Ένωση βρίσκεται 2η και στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με τον Έλληνα παίκτη να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την κατάσταση.

Από τα πόδια του 30χρονου μεσοεπιθετικού περνάει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», με τον Μάνταλο να έχει μοιράσει μέχρι στιγμής 7 ασίστ. Είναι φυσικά πρώτος στην σχετική λίστα των ασίστ της Super League, βάζοντας πλώρη για τον άτυπο… τίτλο του κορυφαίου «σερβιτόρου» του πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστική η διαφορά του φετινού με τον περσινό Μάνταλο, καθώς σε 24 ματς της σεζόν 2020-2021, ο Έλληνας παίκτης είχε μόλις 6 τελικές πάσες.

ΑΕΚ – Ο Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ και κυνηγάει το ρεκόρ | to10.gr

Σπάει την… πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού

Τα τελευταία χρόνια, η κορυφή του πίνακα των ασίστ, αποτελούσε ερυθρόλευκη υπόθεση, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κόβουν πάντα πρώτοι το νήμα.

Για επτά συνεχόμενα χρόνια, παίκτης του Ολυμπιακού βγαίνει πρώτος σε ασίστ, με τον Πέτρο Μάνταλο να ετοιμάζεται να καταλάβει αυτήν την… κορυφή.

Την περσινή σεζόν, ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο κορυφαίος «σερβιτόρος» με 11 ασίστ, ενώ ο τελευταίος που μπήκε «σφήνα» στους παίκτες των «ερυθρολεύκων», ήταν ο Χαβιέ Ούμπιντες.  Τη σεζόν 2013-2014, ο άσος του Ατρομήτου είχε μοιράσει στους συμπαίκτες του 12 γκολ σε 33 αναμετρήσεις.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αρχηγός της ΑΕΚ θα τερματίσει πρώτος στη φετινή… κούρσα, σπάζοντας την πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι πρώτοι σε ασίστ στη Λίγκα σε κάθε χρονιά

14-15 Τσόρι Ντομίνγκες 12
15-16 Φορτούνης 13
16-17 Σεμπά 10
17-18 Φορτούνης 10
18-19 Φορτούνης 9
19-20 Βαλμπουενά 11
20-21 Φορτούνης 11
21-22 Μάνταλος 7

Ο Πέτρος Μάνταλος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να «πατάει» πολύ καλά τη φετινή σεζόν. Αναμφίβολα, βλέποντας την εικόνα του 30χρονου παίκτη, ο Αργύρης Γιαννίκης μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ