ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Υπόσχεται γόνιμο διάλογο, μετά τις υπογραφές, ο Βασιλειάδης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Υπόσχεται γόνιμο διάλογο, μετά τις υπογραφές, ο Βασιλειάδης

Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής του υφυπουργού Αθλητισμού στις ομάδες της Super League που έπεισε τον Παναθηναϊκό να πει το «ναι» στις προτάσεις για τη βία.

Το dead line που είχε δοθεί στις ομάδες της Super League έληξε την Παρασκευή. Μόνο ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη δεν υπέγραψαν τους όρους που έθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αλλά απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν πάρθηκε.

Αντ’ αυτού, η Super League όρισε διοικητικό συμβούλιο για τη Δευτέρα (26/3) για να συζητηθούν οι προτάσεις αλλά και μία επιστολή που έστειλε την Παρασκευή (23/3) ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σε αυτήν ο Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τις προτάσεις της Λάρισας και της Ξάνθης, κάνει λόγο για γόνιμο διάλογο με βάση τις προτάσεις των δύο ομάδων «εντός της οικογένειας του ποδοσφαίρου μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου», αφού δηλαδή οι ομάδες υπογράψουν ότι αποδέχονται τις προτάσεις του υφυπουργού αλλά και με βάση «οποιαδήποτε πρόταση προέλθει εκ μέρους της οικογένειας του ποδοσφαίρου και η οποία θα συμβάλλει αφενός στη βελτίωση του και αφετέρου στην τήρηση της δημόσιας ασφάλειας».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Παναθηναϊκός που αρχικά διαφωνούσε, έκανε γνωστό ότι… «δεσμεύεται αναφορικά με το τεθέν από τον κ. Υφυπουργό πλαίσιο…».

Το 10.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα και μετά την απόφαση για διακοπή του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της τρέχουσης αγωνιστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκαν σειρά από συναντήσεις με εκπροσώπους ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθώς φορέων που σχετίζονται με αυτό άμεσα ή έμμεσα, όπου και τέθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας το πλαίσιο των ελάχιστων δεσμεύσεων στις οποίες οφείλουν να προβούν οι ομάδες και οι φορείς με σκοπό την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, με γνώμονα πάντα την τήρηση της δημόσιας ασφάλειας. Το πλαίσιο των δεσμεύσεων που έθεσε η πολιτική ηγεσία και το οποίο εναπόκειται προς περαιτέρω βελτίωση και εξειδίκευση στους φορείς του ποδοσφαίρου έχει γνώμονα την τήρηση της ασφάλειας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας.

Στις εν λόγω διαβουλεύσεις εκπρόσωποι ομάδων, μεταξύ των οποίων της Λάρισας και της Ξάνθης, διατύπωσαν προτάσεις και προβληματισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου εντός της οικογένειας του ποδοσφαίρου μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Η πολιτική ηγεσία θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε πρόταση προέλθει εκ μέρους της οικογένειας του ποδοσφαίρου και η οποία θα συμβάλλει αφενός στη βελτίωση του και αφετέρου στην τήρηση της δημόσιας ασφάλειας.

Ιδού η επιστολή

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ