Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0 : Έβγαλε αντίδραση…

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0 : Έβγαλε αντίδραση…

Τα «γκάζια» από Αλαφούζο και Γιοβάνοβιτς έπιασαν τόπο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε καλό πρόσωπο κόντρα στον Ατρόμητο τον οποίο «καθάρισε» εύκολα με 2-0 επιστρέφοντας στις νίκες και την εξάδα.

Επιστροφή στις νίκες με την αύρα της Λεωφόρου για τον Παναθηναϊκό! Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-0 του Ατρόμητου δείχνοντας πως… έπιασαν τόπο τα «γκάζια» από Αλαφούζο και Γιοβάνοβιτς μέσα στην εβδομάδα. Ένατο γκολ για Καρλίτος στο πρωτάθλημα, σκόραρε επιτέλους και ο Παλάσιος.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός που είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα. Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ, Σάρλια και Σάντσες ήταν η τετράδα στην άμυνα, Βιγιαφάνες, Πέρες και Μαουρίτσιο η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Καρλίτος στην επίθεση. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τους Γιαννιώτη, Βασιλαντωνόπουλο, Χατζηισαϊα, Χαρίση, Μουνίθ, Κουλούρη, Σάλομον, Μαυρομμάτη, Στρούγγη, Καστεγιάνο και Σπιριντόνοβιτς.

Στο μισό γήπεδο και γκολ στην πρώτη φάση

Όπως αναμενόταν πριν τη σέντρα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε έχοντας την κατοχή και ο Ατρόμητος περίμενε πίσω από την μπάλα για να χτυπήσει στην κόντρα αν του δοθεί η ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι έκλεβαν συνεχώς μπάλες και προσπαθούσαν να βρουν χώρους, με την ομάδα του Παράσχου να έχει κλείσει καλά τους χώρους και να μην απειλείται.

Μετά από ένα μισάωρο χωρίς υποψία ευκαιρίας, στην πρώτη του ουσιαστικά τελική στο ματς, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Αϊτόρ έκανε ωραία σέντρα και ο Καρλίτος στην καρδιά της άμυνας του Ατρόμητου πήρε την κεφαλιά για το 1-0 των «πράσινων» στο 30’. Αυτό ήταν το ένατο φετινό γκολ του Ισπανού στο πρωτάθλημα.

Κοντά στο 2-0

Πέντε λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» και το 2-0. Πάλι ο Αϊτόρ που ήταν ο πιο δραστήριος του «τριφυλλιού» έκανε τη σέντρα, με τον Παλάσιος να είναι αυτή τη φορά ο αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση πήγε πάνω στον Γιαννιώτη ο οποίος με σπουδαία επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χωρίς να υπάρξει άλλη μεγάλη στιγμή και τον Ατρόμητο να είναι σε αυτό το διάστημα εντελώς ακίνδυνος.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και είχε μία καλή στιγμή με τον Αϊτόρ να αργεί και να σουτάρει στα σώματα στο 47’ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με σουτ του Σπιριντόνοβιτς που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός και γκολ από Παλάσιος

Το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 55΄ο Καρλίτος έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά η κεφαλιά που έπιασε από κοντά, πήγε πάνω στον Γιαννιώτη. Δύο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έδιωξε εντυπωσιακά σέντρα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και στο 75′ η κυριαρχία του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς.

Με προσωπική ενέργεια και σουτ ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 βρίσκοντας κατά κάποιον τρόπο εξιλέωση για τις ευκαιρίες που έχασε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και στο αποψινό ματς. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι αφού ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε πολλές αλλαγές και το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος και να φέρνει τους «πράσινους» ξανά στην εξάδα.

Το κλειδί: Το γκολ του Καρλίτος που άνοιξε την άμυνα του Ατρόμητου κι έκανε πιο εύκολο το έργο για τους «πράσινους».

Το δεκάρι: Ο Αϊτόρ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου έδωσε την ασίστ στο γκολ ενώ ήταν μέσα και σε ό,τι καλό δημιούργησε η ομάδα του.

Στον πάγκο: Επιθετικά ο Ατρόμητος δεν ανησύχησε στο ελάχιστον τον Παναθηναϊκό, με τον Μπρινιόλι να έχει πολύ εύκολο απόγευμα.

Γιατί κόουτς: Για ακόμη ένα ματς ο Ατρόμητος δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός, με τον Γιώργο Παράσχο να καλείται να βρει άμεσα λύση ώστε να μην μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Μαουρίσιο (65’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Καρλίτος (66’ Μακέντα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαϊας, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σπιριντόνοβιτς, Χαρίσης (68’ Νάτσος), Σάλομον (79’ Ντένιτς), Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ Τζαβίδας), Κουλούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ