Παναιτωλικός – Ιωνικός 2-2 (vids)

Παναιτωλικός – Ιωνικός 2-2 (vids)

Με γκολ του Βαφέα στο 90', ο Ιωνικός των 10 παικτών πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από τον Παναιτωλικό σε ένα εντυπωσιακό ματς στο Αγρίνιο για την 13 αγωνιστική της Superleague.

Σε ένα απολαυστικό ματς στο Αγρίνιο που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, Παναιτωλικός και Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι (2-2) για την 13η αγωνιστική της Superleague.

Μπορεί η ομάδα της Νίκαιας να αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 75′, αλλά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 90′ με τη χρυσή αλλαγή του Σπανού, Νίκο Βαφέα, να χαρίζει έναν σπουδαίο βαθμό στον Ιωνικό, ο οποίος μετά τη σπουδαία νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική, έδειξε για άλλη μια φορά πως μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού παρέμεινε στην 9η θέση με 14 βαθμούς και οι Αγρινιώτες βρίσκονται 2 βαθμούς πιο κάτω στην 11η θέση.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Το ματς στο Αγρίνιο ήταν εντυπωσιακό, γεμάτο ένταση και πολλές φάσεις εκατέρωθεν, παρά την έντονη βροχή που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Ο Παναιτωλικός ήταν πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά, απειλώντας μόλις στο 3′ με το σουτ του Ντουάρτε έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη, ενώ ούτε ο Μεντόσα κατάφερε να σκοράρει στο 7′.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 20′, με τους Άοσμαν και Ρομαό να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Μελίσσα. Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Ρομαό τράβηξε με το χέρι τον Κορνέλιους στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Μεντόσα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις.

Τα πράγματα ξέφυγαν στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον τεχνικό του Ιωνικού να κατευθύνεται έξαλλος προς τον διαιτητή, ενώ υπήρξαν και έντονες αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και να ηρεμεί το κλίμα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Παναιτωλικό όμως να βρίσκει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Βέργο, αυτός έδωσε ωραία στον Ντουάρτε, ο οποίος με εκπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Η ομάδα της Νίκαιας απάντησε άμεσα. Στο 71′, ο Άοσμαν εκτέλεσε το φάουλ, ο Μελίσσας απέκρουσε, αλλά ο ο Ντάλσιο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, αλλά το έργο της έγινε πιο δύσκολο, καθώς στο 75′ ο Ρομαό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρνη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ακόμη κι έτσι, ο Ιωνικός το πίστεψε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Δημήτρης Σπανός πέρασε στο 89′ τον Νίκο Βαφέα και αυτός ένα λεπτό αργότερα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε για το τελικό 2-2, δίνοντας ένα… μάγκικο βαθμό στην ομάδα του.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης, Ντουάρτε(82′ Λούι), Μεντόσα(60′ Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ(88′ Τσιγγάρας), Φλόρες, Καρέλης(60′ Βέργος)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες(89′ Καμπράλ), Βαλεριάνος, Κάνιας(89′ Mατσούκας), Ντάλσιο, Κιάκος(61′ Μάναλης), Άοσμαν(90’3 Γκοτσούλιας), Λένις(90′ Βαφέας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ