Η εβδομάδα που κρίνει τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό

Η εβδομάδα που κρίνει τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό

Πως θα διαμορφωθούν τα μεταγραφικά δεδομένα στον Παναθηναϊκό με βάση τα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έως το τέλος του 2021.

Έχει μπροστά του το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Και τέσσερις μέρες μετά, ένα… χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον Βόλο. Προ – παραμονή Χριστουγέννων, στις 23 του Δεκέμβρη, για τον επαναληπτικό με τον Βόλο. Τον επαναληπτικό ενός εύθραυστου 2-1 της Λεωφόρου.

Δύσκολα και τα δύο παιχνίδια. Διότι ο Βόλος έχει δείξει πως παραμένει σκληρό καρύδι, παρ’ όλο που δεν έχει εκείνο τον ενθουσιασμό του ξεκινήματος. Και έφτασε και σε σημείο να αλλάξει προπονητή. Όμως το Κύπελλο είναι για εκείνους μια ευκαιρία διάκρισης. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα; Η ομάδα που δε θέλουν να ακούν στον Παναθηναϊκού. Τέσσερα ματς πέρσι και ένα φετινό δίχως νίκη οι «πράσινοι» απέναντι στους Ηπειρώτες. Κακός δαίμονας. Για όλους φέτος, αφού έκλεισε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση και ονειρεύεται Ευρώπη.

Τι θα κρίνουν αυτά τα δύο ματς για τον Παναθηναϊκό; Καταρχάς ο ίδιος ο Αλαφούζος ζήτησε μόνο νίκες μέχρι το τέλος της χρονιάς και πρόκριση στο Κύπελλο. Σε μια προσπάθεια η ομάδα να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση στο πρωτάθλημα και φυσικά να παραμείνει μέσα στον δεύτερο τη τάξει θεσμό, που αποτελεί και στόχο του Παναθηναϊκού. Αλλά το μυαλό του μεγαλομετόχου δεν «έτρεχε» μόνο σε όσους θελήσουν να… φύγουν από την ομάδα (είπε την ατάκα «όποιος δεν μπορεί ή δε θέλει η πόρτα είναι ανοιχτή). Έτρεχε και τρέχει και σε αυτούς που θα έρθουν.

Διαμορφώνει έως έναν βαθμό τη μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού το φινάλε του 2021. Αλλιώς θα συμπεριφερθεί αν είναι σε απόσταση βολής από την τρίτη θέση ή φυσικά στην ίδια την τρίτη θέση (απέχει δύο βαθμούς από ΠΑΟΚ και ΠΑΣ που παίζουν μεταξύ τους αύριο), αλλιώς αν είναι πέμπτος και σε απόσταση.

Αλλιώς θα δει το μέλλον της σεζόν αν έχει να διεκδικήσει ένα τρόπαιο, όπως στο Κύπελλο, «εκκινώντας» το 2022 ως μία από τις οχτώ ομάδες του θεσμού και αλλιώς αν πέσει θύμα έκπληξης στις 23 του μήνα στο Πανθεσσαλικό. Είναι – και – θέμα ψυχολογίας. Αν ο Παναθηναϊκός κλείσει νικηφόρα τη χρονιά, θα θελήσει να επενδύσει, να ψάξει παίκτες που θα έρθουν και θα του κάνουν τη διαφορά, να κλείσει τα κενά του. Με διάθεση για το κάτι παραπάνω.

Και ήδη οι στόχοι σε επίπεδο θέσεων, αλλά και ονομάτων σε κάποιες απ’ αυτές, έχουν καθοριστεί. Σίγουρα ένα «εξάρι» με τον Σέιχ Νιας να παραμένει ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν. Πολύ πιθανό ένα αριστερό μπακ, με τον Φεράρι πάντα στη λίστα και τον Πέερσμαν του ΠΑΣ Γιάννινα επίσης ως υποψήφιο. Κι από ‘κει και πέρα, ό,τι ζητήσει ο προπονητής, ο οποίος ακόμα δεν έχει μπει σε κουβέντα με τη διοίκηση. Αλλά θα το κάνει σύντομα. Αμέσως μετά τα ματς που εν πολλοίς θα κρίνουν το πώς θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ