Δηλαδή ο Σα της Premier League,  δεν χώρεσε στην κορυφαία 11άδα της Super League

Δηλαδή ο Σα της Premier League, δεν χώρεσε στην κορυφαία 11άδα της Super League

Πώς γίνεται ο Πορτογάλος, που έκανε τρομερή σεζόν και πήρε μεταγραφή στην Premier League, να μην ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας του περσινού πρωταθλήματος και να ήταν ο Σωκράτης Διούδης, που βλέπει την πλάτη του Μπρινιόλι;

Τους κορυφαίους της περσινής σεζόν βράβευσε χθες ο ΠΣΑΠΠ, με τους ποδοσφαιριστές να ψηφίζουν και να αναδεικνύουν τους καλύτερους για τη σεζόν 2020/2021. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν αυτό για τον κορυφαίο τερματοφύλακα, με τους ποδοσφαιριστές να ψηφίζουν ανάμεσα στους Ζοσέ Σα, Σωκράτη Διούδη και Αντώνη Τσιφτσή και να αναδεικνύουν ως καλύτερο τον Διούδη.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθη επίσης στην κορυφαία 11άδα του περσινού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τον Ζοσέ Σα και τον πορτιέρο του Αστέρα. Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό, καθώς οι ποδοσφαιριστές έκριναν και ψήφισαν ότι ο καλύτερος τερματοφύλακας της περσινής Superleague ήταν ο Σωκράτης Διούδης. Ωστόσο, η απόφασή τους προκάλεσε εντύπωση.

Πώς είναι δυνατόν στη σεζόν που ο Σα ξεχώρισε και κατάφερε να πάρει μεταγραφή σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου να μην ψηφίζεται από τους συναδέλφους, που οι περισσότεροι ονειρεύονται μια μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ, ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του περσινού πρωταθλήματος και να μην συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερα 11άδα;

Ο Ζοσέ Σα πέρσι αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της Super League και κράτησε 13 φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ στα πλέι οφ έπαιξε σε 6 ματς και δύο φορές κράτησε το μηδέν. Συνολικά είχε 15 clean sheets σε 29 παιχνίδια, ενώ δέχθηκε συνολικά 16 γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και σε αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακός.

Εμφανίσεις που εκτόξευσαν την αξία του, αφού στις 8 Απριλίου του 2020 το transfemarkt τον κοστολογούσε στα 2.8 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2021 η αξία του ανέβηκε στα 7.5 εκατ. ευρώ. Εμφανίσεις, που… ανάγκασαν την Γουλβς να βγάλει από τα ταμεία της και να δώσει 8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ενας σπουδαίος πορτιέρο, με τα νούμερα να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, με τον Σα μάλιστα, όπως διαβάσατε από to10.gr, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους τερματοφύλακες στην Premier League, που έχουν στερήσει τα περισσότερα γκολ στις αντίπαλες ομάδες. Ο Πορτογάλος είναι και φέτος εντυπωσιακός, έχοντας αφήσει πίσω του στη σχετική λίστα τερματοφύλακες όπως οι Μεντί (Τσέλσι) και Άλισον (Λίβερπουλ).

Κόντρα σε όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν ότι ο κορυφαίος της περσινής σεζόν ήταν ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού. Ο 28χρονος πορτιέρο του Τριφυλλιού πέρσι αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ της Superleague και δέχθηκε συνολικά 28 γκολ, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 13 αναμετρήσεις.

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν μάλιστα ο Σωκράτης Διούδης βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» για τις εμφανίσεις του, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι να προχωρούν στην απόκτηση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, με στόχο ο Ιταλός να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα του Τριφυλλιού στη φετινή σεζόν.

Ο Διούδης έπαιξε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος με Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Αρη και Βόλο, στα οποία δέχθηκε τρία γκολ, ενώ μόνο στο ματς της πρεμιέρας κράτησε ανέπαφη την εστία του. Από τις 26 Σεπτεμβρίου έχει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ο 28χρονος, με τον Μπρινιόλι να έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, με ποια λογική ψήφισαν οι ποδοσφαιριστές τον Σωκράτη Διούδη ως τον καλύτερο τερματοφύλακα του περσινού πρωταθλήματος και όχι τον Ζοσέ Σα, ενώ την ίδια στιγμή συμπεριέλαβαν τον Ελληνα πορτιέρο στην κορυφαία 11άδα της Super League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ