Ο φτηνός αντιπερισπασμός του κ. Βασιλειάδη

Ο φτηνός αντιπερισπασμός του κ. Βασιλειάδη

Το να συναντάς αυτούς που δεν πρόκειται να σου αρνηθούν και να αποφεύγεις αυτούς που έχουν διαφωνίες δεν είναι πράξη πολιτικής γενναιότητας αλλά υπεκφυγής…

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πολιτικό δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με την αδιαμφισβήτητη αριστερή πολιτική καταγωγή ξέρει ότι όλα τα προβλήματα είναι πολιτικά. Ξέρει επίσης ότι οι αφορισμοί του παλιού καιρού «έξω η πολιτική από τον αθλητισμό» είναι κουβέντα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό φαινόμενο και ως εκ τούτου είναι βαθειά πολιτικό. Όταν μιλάμε μάλιστα για τον επαγγελματικό αθλητισμό τότε πρόκειται για πολιτική στην χειρότερη μορφή της εκείνη δηλαδή που την κατευθύνει η οικονομία της αγοράς. Το κείμενο δεν φιλοδοξεί να κάνει μαθήματα πολιτικής στον κ. Βασιλειάδη και μάλιστα από εκείνα που έχει διδαχτεί και γνωρίζει πολύ καλά. Το να δηλώνει ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πολιτικό είναι σαν να του απευθύνει μια μομφή.

Πριν από λίγες ώρες ανέβαλε κι αυτός μια προγραμματισμένη εμφάνισή του στην Θεσσαλονίκη. Μήπως δεν ήταν πολιτικοί οι λόγοι της αναβολής; Δεν ήταν οι ίδιοι για τους οποίους δεν έγινε η ομιλία του υπουργού κ. Παππά στην πόλη όπως και οι προγραμματισμένες ομιλίες του κ. Γεωργιάδη. Και η πρόσδεση μιας «κυβέρνησης της Αριστεράς» στο άρμα ενός η περισσοτέρων επιχειρηματιών πολιτική δεν είναι;

Ψεύτης όποιος ισχυριστεί πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα με τα έργα και τις ημέρες αυτής της κυβέρνησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ας τον αφήσουμε όμως τον Ολυμπιακό κι ας δούμε αν όσα επαγγέλθηκε αυτή η κυβέρνηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουν σχέση με όσα γίνονται αυτά τα τρία χρόνια.

Η ισονομία είναι γράμμα κενό. Η μεταχείριση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για ίδιες περιπτώσεις είναι διαφορετική. Δικαστής βγάζει νύχτα απόφαση ακυρώνοντας την πρωτόδική για να παίξει ο ΠΑΟΚ την μέρα που ξημερώνει, με οπαδούς στο ντέρμπι. Η απόφαση χαρακτηρίζεται σκάνδαλο και ο εν ενεργεία δικαστής που την έβγαλε ελέγχεται πειθαρχικά.

Υπάρχει ευνοημένος. Είναι ο ίδιος που οι οπαδοί του τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο γήπεδο των Ιωαννίνων αλλά η αστυνομία δεν είδε και δεν κατέγραψε απολύτως τίποτα. Ομάδες που παίζουν εναντίον του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για την εις βάρος τους διαιτησία αλλά ο υφυπουργός στην ίδια γραμμή με τον κ. Γραμμένο δηλώνει πως οι διαιτητές κάνουν λάθη αλλά εις βάρος όλων. Θα έχει προφανώς υπόψη του διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για διαιτησίες εις βάρος του….

Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που τιμωρήθηκε φέτος με αφαίρεση τριών βαθμών διότι οπαδοί του μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με την αστυνομία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταδίκασε αμέσως τα επεισόδια και η ΠΑΕ ακολούθησε τη νομική οδό και μόνο για την υπεράσπισή της. Πέραν τούτου ουδέν. Οι διαμαρτυρίες για τις διαιτησίες που κάνει ο Ολυμπιακός περιορίζονται στο αίτημα για ξένους διαιτητές. Αν αυτή δεν είναι θεσμική συμπεριφορά τότε ποια είναι.

Ας έρθουμε τώρα στην άρνηση του Ολυμπιακού να υπογράψει το τελεσίγραφο που του στάλθηκε από την Σούπερ Λίγκα και έγινε η αιτία να κάνει την σχετική δήλωση ο κ. υφυπουργός. Η διαβούλευση του κ. Βασιλειάδη περιορίστηκε στις λεγόμενες μικρότερες ομάδες και απέφυγε την συνάντηση και την συζήτηση των προτάσεών του με τις τέσσερεις μεγάλες.

Αντί για αυτό στάλθηκε ένα τελεσίγραφο στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να απαντήσουν σε λιγότερες από είκοσι τέσσερεις ώρες. Είναι τρόπος αυτός για να ληφθούν αποφάσεις. Αν το θέμα ήταν να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί ας υποχρέωνε ο υφυπουργός την άβουλη και υπάκουη ΕΠΟ να τους υιοθετήσει και να ισχύσουν από τη νέα χρονιά.

Αν όμως απαιτούσε όπως έλεγε ισχυρές δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ τότε γιατί δεν συνάντησε αυτές από τις οποίες απαιτούσε -κατά βάση- τις δεσμεύσεις. Αντί για αυτό προτίμησε το τελεσίγραφο υπό την δαμόκλειο σπάθη της διακοπής του πρωταθλήματος. Με εκβιασμό δεν μοιάζει κάτι τέτοιο; Αυτό δεν είναι συναίνεση είναι υποταγή.

Όταν είναι ακόμα στον αέρα η πειθαρχική αξιολόγηση όσων έγινα στην Τούμπα και συνιστούν διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων έχει αποβάλει από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ ακριβώς για όσα έγιναν στην Τούμπα, να «δείχνει» ο υφυπουργός με τις δηλώσεις του τον Ολυμπιακό, μοιάζει με φτηνό αντιπερισπασμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ