Ο έλεγχος των μεταγραφών του ΠΑΟΚ – Ο κομβικός Κούρτιτς και ο Τέιλορ που «ψάχνεται» (pics, vids)

Ο έλεγχος των μεταγραφών του ΠΑΟΚ – Ο κομβικός Κούρτιτς και ο Τέιλορ που «ψάχνεται» (pics, vids)

Ποιοι έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής; Ποιοι είναι κατώτεροι των προσδοκιών; Αυτός είναι ο έλεγχος των μεταγραφών του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και τα δείγματα γραφής είναι αρκετά για να βγουν συμπεράσματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η βαθμολογική του διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό (-13) το αποδεικνύει περίτρανα.

Ο ίδιος ο Ρασβάν Λουτσέσκου έχει μιλήσει αρκετές φορές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του, η οποία πάντως κατάφερε να κλείσει ιδανικά το έτος στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 3/3 απέναντι σε Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης.

Ένα από τα αξιοσημείωτα πάντως είναι το γεγονός πως και στα τρία παιχνίδια, πρωταγωνιστής για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ο Γιασμίν Κούρτιτς που είναι ο απόλυτος showman του Δικεφάλου του Βορρά για φέτος.

Και φυσικά, είναι και η καλύτερη μεταγραφή του, όπως αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του και οι αριθμοί που έχει. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε το καλοκαίρι τους Άκπομ, Ολιβέιρα, Κούρτιτς, Μιτρίτσα και Σίντγκλεϊ.

Ο Σλοβένος δεν είναι απλά η καλύτερη προσθήκη του ΠΑΟΚ για φέτος, αλλά είναι γενικότερα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν για το σύνολο του Ρασβάν Λουτσέσκου.

Αν και αγωνίζεται στον άξονα, ο 32χρονος έχει καταφέρει να σκοράρει 9 φορές μέχρι στιγμής και είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου του Βορρά, έχοντας ικανοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Πιο χαμηλά, με οχτώ γκολ βρίσκεται ο Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος επιθετικός δεν ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν ωστόσο φώναξε «παρών» στα τελευταία ματς της χρονιάς και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έτος.

Βοηθάει με τα τρεξίματα του, παλεύει μπροστά συνεχώς και δίνει πολύ σημαντικές λύσεις στον Ρουμάνο τεχνικό ο οποίος δείχνει να τον εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον.

«Τίμιος» έχει αποδειχθεί και ο Σίντκλεϊ. Ο Βραζιλιάνος έχει «αρπάξει» την ευκαιρία από τα μαλλιά και έχει πάρει… σπίτι του, τη φανέλα του βασικού αριστερού μπακ, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να του δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρώτο μισό της σεζόν.

Σε χαμηλά επίπεδα έχει κινηθεί μέχρι στιγμής ο Αλεξάντερ Μίτριτσα ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη με μεγάλες προσδοκίες. Ο Ρουμάνος εξτρέμ ωστόσο έχει δει και την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, καθώς οι τραυματισμοί του έχουν επιτρέψει να αγωνιστεί μόλις οχτώ φορές, έχοντας σκοράρει μονάχα ένα γκολ.

Για τον Τέιλορ τα πράγματα έχουν εξελιχθεί χειρότερα από όλους… Οι εμφανίσεις του δεν έχουν ικανοποιήσει καθόλου, ενώ και οι τραυματισμοί του έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, με το μέλλον του στον Δικέφαλο του Βορρά να μην είναι καθόλου σίγουρο.

Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται εδώ και καιρό στα «πιτς», την ώρα που ο Λύρατζης κάνει τη μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη και δείχνει να έχει ήδη ανέβει στην ιεραρχία του Ρασβάν Λουτσέσκου.

Τέλος, για τον Νέλσον Ολιβέιρα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι, καθώς ο Πορτογάλος υπέστη στην προετοιμασία ρήξη χιαστού, η οποία θα τον αφήσει εκτός για αρκετό καιρό ακόμα…

Συμπέρασμα; Θετικό πρόσημο παίρνει σίγουρα ο Γιασμίν Κούρτιτς. Και ο Τσούμπα Άκπομ μπαίνει στην «καλή» πλευρά καθώς έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους «ασπρόμαυρους», όπως και ο Σίντγκλεϊ.

Από την άλλη, αρνητικό πρόσημο παίρνει σίγουρα ο Τέιλορ, αλλά και ο Μίτριτσα από τον οποίο στον ΠΑΟΚ περιμένουν πολλά περισσότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ