Ο Μπακασέτας υπενθυμίζει στην ΑΕΚ το λάθος του 2019…

Ο Μπακασέτας υπενθυμίζει στην ΑΕΚ το λάθος του 2019…

Ο Τάσος Μπακασέτας λατρεύεται σαν Θεός στην Τραπεζούντα, φέρνοντας συνεχώς στην επιφάνεια το λάθος της ΑΕΚ.

Το παρόν υπάρχει για να φωτίζει και να θυμίζει τα λάθη του παρελθόντος και στην περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα, η ΑΕΚ δεν ζύγισε σωστά τις καταστάσεις και τα δεδομένα, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται μπροστά της.

Το καλοκαίρι του 2019, η ΑΕΚ προχωρούσε σε μια επιλογή που απέτυχε παταγωδώς. Οι «κιτρινόμαυροι» απομάκρυναν τον Μανόλο Χιμένεθ από την άκρη του πάγκου, φέρνοντας στην Ελλάδα τον Μιγκέλ Καρντόσο έτσι ώστε να παίξουν πιο… επιθετικό ποδόσφαιρο. Φυσικά, η συνέχεια δεν τους δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο, με τη χρονιά να τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Ο νέος κόουτς έφερε παίκτες που ήξερε (Ζεράλδες) με τον Τάσο Μπακασέτα να καταλαβαίνει σιγά σιγά πως ο χρόνος του στην ενδεκάδα θα ήταν περιορισμένος. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ζήτησε μεταγραφή, με την ΑΕΚ να τον πουλάει στην Αλάνιασπορ με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ. Ουσιαστικά, οι Τούρκοι πήραν «κοψοχρονιά» ένα «κιτρινόμαυρο» περιουσιακό στοιχείο. Για την αξία του και την προσφορά του στην ομάδα, τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του Δικεφάλου ήταν πολύ λίγα.

Ενας παίκτης που συνέβαλλε τα μέγιστα στην αναρρίχηση της ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος το 2018, βγήκε στο… σφυρί για μόλις 500.000 ευρώ.

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά και ο 28χρονος παίκτης συνεχίζει να κάνει… παπάδες στην γειτονική Τουρκία. Μετά το απόλυτα επιτυχημένο πέρασμα από την Αλάνιασπορ, έχει πάρει από το… χεράκι την Τράμπζονσπορ, οδηγώντας την στη γη της Επαγγελίας.

Τα κάνει όλα και συμφέρει

Ο Τάσος Μπακασέτας βγάζει… μάτια στο τουρκικό πρωτάθλημα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία στα 10 εκατομμύρια. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο ηγέτης της Τράμπζονσπορ, με τους Τούρκους να τον έχουν σαν… Θεό.

Την περσινή σεζόν (στην Αλάνιασπορ) σταμάτησε στα 13 γκολ και τις 6 ασίστ, ενώ φέτος βρίσκεται ήδη στα 7 τέρματα και τις 7 τελικές πάσες σε 20 αναμετρήσεις. Ασφαλώς, μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός πως αγωνίζεται στη θέση του, πράγμα που στην ΑΕΚ δεν συνέβαινε.

Ο πρώην άσος του Δικεφάλου έχει πάρει στις… πλάτες του την ομάδα της Τραπεζούντας, με τα αποθεωτικά σχόλια στη γειτονική χώρα να αποτελούν συχνό φαινόμενο. Οι Τούρκοι στάζουν μέλι για τις ικανότητες του «Μπάκα», που έχει βαλθεί, να οδηγήσει την Τράμπζονσπορ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 38 ολόκληρα χρόνια.

«Όλη η ενέργεια της πόλης πέφτει στην ομάδα, δεν μας πιέζει, αντίθετα σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο. Θέλω η Τράμπζονσπορ να κατακτήσει το πρωτάθλημα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Μπακασέτας, με τον σύλλογος της Τραπεζούντας να βρίσκεται κοντά στο όνειρο. Στο +7 από την δεύτερη Κόνιασπορ μετά από 19 αγωνιστικές, με τον «Μπάκα» να ετοιμάζεται για το δεύτερο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Οίδημα στο γόνατο ο Μπακασέτας | to10.gr

Γιακουμάκης, Μπακασέτας, Αθανασιάδης είναι μόνο μερικά από τα «κιτρινόμαυρα» σφάλματα των τελευταίων χρόνων. Ενας παίκτης που δόθηκε για μόλις 500.000 ευρώ, αυτή τη στιγμή, κοστίζει 10 μύρια. Είναι δεδομένο, πως στην ΑΕΚ χτυπούν το… κεφάλι τους στον τοίχο, μετανιώνοντας για την απόφαση του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ