Η επανάληψη του φαινομένου «Δουβίκας» στον Βόλο, και το λάθος με τις μεταγραφές της «εγχώριας αγοράς» (Vids)

Η επανάληψη του φαινομένου «Δουβίκας» στον Βόλο, και το λάθος με τις μεταγραφές της «εγχώριας αγοράς» (Vids)

Αυτό που φαίνεται, δεν είναι απαραίτητα και αυτό που είναι…

Δέκα γκολ και δύο ασίστ ο ως τώρα απολογισμός του Τόμας Φαν Βέερτ με τη φανέλα του Βόλου. Του ίσως πιο επιδραστικού σέντερ φορ στο φετινό πρωτάθλημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα της Μαγνησίας έχει 18 βαθμούς και ο Ολλανδός έχει σκοράρει σε ματς που έφεραν τους 17!

Και μιας και ο 31χρονος ήταν εκείνος που πραγματικά πλήγωσε τον Παναθηναϊκό –ασχέτως αν οι Πράσινοι μπήκαν σε μια αδιέξοδη κουβέντα περί της διαιτησίας- στο μοναδικό Super League ματς της Κυριακής; Τα φώτα πέφτουν πάνω του για τα καλά. Είναι σε καλή ηλικία, διαθέτει ένα συνεπές βιογραφικό με αρκετά γκολ στην καριέρα του σωστά μοιρασμένα στις σεζόν και τέλος πάντων θα μπορούσε να είναι μια χαρά λύση για πολλούς. Σέντερ φορ σαν αυτόν δεν έχουν οι περισσότερες ομάδες της Super League. Ακόμη και εκείνες που κατοικούν ψηλά στην πολυκατοικία του βαθμολογικού πίνακα.

Είναι όμως όλα όπως δείχνουν στη πρώτη ματιά; Ή απλώς το ποδόσφαιρο που παίζει ο Βόλος εδώ και δύο χρόνια είναι «δομημένο» σε μια λογική που όλα καταλήγουν στον σέντερ φορ του; Διότι θα μπορούσε κάποιος να θυμηθεί πως αυτό που συμβαίνει με τον Φαν Βέερτ δεν είναι κάτι λιγότερο από αυτό που συνέβη πέρσι με τον Τάσο Δουβίκα: 14 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο σχημάτισαν για εκείνον τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης προσωπικής επιστροφής και μιας μεταγραφής (Ουτρέχτη) που σαφώς και αναβάθμισε την καριέρα του…

Η απάντηση προφανώς θα πρέπει να δοθεί από πιο υπεύθυνα χείλη. Είναι σίγουρο όμως ότι από εδώ και από εκεί κυκλοφορεί πάντα τέτοια εποχή μια συζήτηση του «γιατί τέλος πάντων οι μεγάλοι σνομπάρουν την εγχώρια αγορά και δεν επιλέγουν από τη Super League κάποιες από τις μεταγραφικές κινήσεις τους ειδικά από τη στιγμή που η… ευστοχία τους έξω από τα σύνορα δεν είναι και για να την υπερηφανεύονται».

Φέτος έχουν την τιμητική τους μια σειρά από ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ (Πέρεα, Σάλιακας, Πίρσμαν), για τον Άοσμαν (Ιωνικός) και βέβαια ειδικά για μια σειρά από ποδοσφαιριστές του Άρη (Μπερτόγλιο, Σούντγκρεν, Γκανέα) που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και που ήδη φέρεται να τους καλοβλέπουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Κάνουν όμως όλοι για όλα; Ο ΠΑΣ παρουσιάζει φέτος ένα στιλ ποδοσφαίρου με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Ο Περέα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του στον χώρο κάνει μια χαρά δουλειά. Αυτούς τους χώρους όμως δεν τους βρήκε στον Παναθηναϊκό που είχε ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Και είναι δύσκολο να τους βρει γενικά σε κάθε ομάδα που προσπαθεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Αντίστοιχα οι δύο μπακ του ΠΑΣ έχουν μπροστά τους wingers που στη φάση της άμυνας φτάνουν ως το πρώτο-τρίτο του γηπέδου.

Ο τρόπος του ΠΑΣ ευεργετεί την παρουσία των μπακ. Ακόμη και ο Άρης που είναι σε διαφορετική αγωνιστική κλίμακα και μια από τις καλύτερες ομάδες της Super League την τελευταία διετία ξεκινά από την «πίσω από τη μπάλα» ιδέα. Είναι άλλο πράγμα λοιπόν να παρατηρείς την βελτίωση και την εξέλιξη μιας σειράς ποδοσφαιριστών υπό αυτόν τον παρονομαστή, και εντελώς διαφορετικό να τους «προσαρμόσεις» έστω και νοητά σε έναν άλλο τρόπο ποδοσφαίρου…

Από όλους αυτούς, εξαίρεση είναι ίσως ο Μπερτόγλιο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι για εκείνον ένα μεγάλο βήμα εμπρός να αφήσει μια ομάδα «Ευρώπης» της Super League για να μετακινηθεί σε μια αντίστοιχη. Φτάνει ένα καλύτερο συμβόλαιο για μια τέτοια αλλαγή;

Το πρώτο γκολ με τον Παναθηναϊκό: 

Το δεύτερο γκολ με τον Παναθηναϊκό:

Το γκολ του Φαν Βέερτ με τη Λαμία:

Το γκολ του Φαν Βέερτ με τον Απόλλωνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ