H επαφή Ολυμπιακού – Λεονάρντο, ο Φαντιγκά και το «παράθυρο» για νέα συνεργασία με την Παρί

H επαφή Ολυμπιακού – Λεονάρντο, ο Φαντιγκά και το «παράθυρο» για νέα συνεργασία με την Παρί

To10.gr καταγράφει τις λεπτομέρειες του deal μεταξύ Ολυμπιακού και Παρί Σεν Ζερμέν για τον Φαντιγκά, τον ρόλο το Λεονάρντο και... προβλέπει το μέλλον.

Κάθε μεταγραφή που ολοκληρώνεται, σημαίνει ότι όσα προηγήθηκαν, όση δουλειά έγινε στο παρασκήνιο, όσα τηλεφωνήματα, επαφές, ραντεβού, διαπραγματεύσεις, έγιναν σωστά. Και με απόλυτη επιτυχία. Ακριβώς ό,τι πέτυχε ο Ολυμπιακός στην περίπτωση της προσθήκης του Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Μια μεταγραφή που πρώτα ολοκληρώθηκε και μετά την έμαθε ο πολύς κόσμος.

Οι Ερυθρόλευκοι ασχολούνταν με την περίπτωση του Φαντιγκά αρκετούς μήνες. Κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τον παίκτη και τον ατζέντη του στο φινάλε του 2021 και το ραντεβού για την άφιξή του κλείστηκε για το πρώτο 10ήμερο του 2022. Ετσι έγινε. Ο Γάλλος μέσος ήρθε στην Ελλάδα στις 10 Ιανουαρίου. Με άκρα μυστικότητα. Πήγε κρυφά στο Ρέντη, στο Καραϊσκάκη, στα γραφεία. Και τελικά την Τετάρτη (12/01) πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Με τον Ολυμπιακό να παίρνει την υπογραφή του την επόμενη ημέρα και να τον ανακοινώνει το πρωί της Παρασκευής (14/01).

Η συμφωνία το Ολυμπιακού με τον Φαντιγκά δεν ήταν απλή υπόθεση. Ο ατζέντης του είχε στα χέρια του τρεις ΕΠΙΣΗΜΕΣ προτάσεις από ομάδας του Σαμπιονά και της Ligue 2. Ρεμς, Ρεν και Μπρεστ είχαν κάνει κίνηση, είχαν μιλήσει με τον παίκτη και περίμεναν απάντησή του. Με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να «κλέβει» την υπογραφή του. Και να τον πείθει ότι στον Πειραιά θα μπορέσει να εξελίξει το ταλέντο του και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Ως ένας νέος… Καμαρά, Σισέ, Μπα, Αγκιμπού. Παίκτες που ήρθαν από το πουθενά και έφτασαν μαζί να κοστολογούνται πάνω από 50 εκατομμύρια.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΑ ΣΙΣΕ, ΜΠΑ, ΚΑΜΑΡΑ…

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς που ακούγονται, ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε την πολιτική του ούτε στην περίπτωση του Φαντιγκά. Ο Γάλλος μέσος, ο οποίος κλείνει το Σάββατο τα 21 χρόνια, συμφώνησε για 4,5 χρόνια και θα ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, με την ετήσια αμοιβή του να μην υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Ακριβώς το ποσό που είχαν πάρει και οι Σισέ, Μπα, Καμαρά και λαμβάνει ο Αγκιμπού στο πρώτο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της μεταγραφής του Αγκιμπού έχει να κάνει με τις επαφές που έκανε ο Ολυμπιακός με την Παρί Σεν Ζερμέν. Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει πως οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την ομάδα του Αλ Κελαϊφί. Και όχι μόνο δεν τη χάλασαν, αλλά αντίθετα, οι επαφές που έλαβαν χώρα, επιβεβαίωσαν πως η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σέβεται, υπολογίζει και θέλει να συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό.

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

Η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου και ο Φρανσουά Μοντέστο ανέλαβαν τις συζητήσεις με τη διοίκηση της Παρί και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σημαντική συζήτηση έγινε με τον Λεονάρντο, γενικό διευθυντή της γαλλικής ομάδας και άνθρωπο που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι συμβαίνει στην PSG. Οι Ερυθρόλευκοι τον ενημέρωσαν για τη συμφωνία με τον Φαντιγκά και έθεσαν θέμα αποζημίωσης της Παρί, ώστε ο παίκτης να έρθει άμεσα στην Ελλάδα. Μέσα από τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα, ωστόσο, προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Καθώς όπως επιβεβαιώνεται από γαλλικές πηγές, ο Λεονάρντο μίλησε με μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και για τον τρόπο που επέλεξαν να χειριστούν την υπόθεση, δείχνοντας ανάλογο σεβασμό για την Παρί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση μεταξύ του Λεονάρντο και της διοίκησης του Ολυμπιακού, ο Βραζιλιάνος επικεφαλής μεταγραφών της Παρί, ενημέρωσε τους Ερυθρόλευκους ότι η ομάδα του δεν θέλει τίποτε για τον Φαντιγκά και ότι θα τον παραχωρήσει ελεύθερο από τώρα. Ενώ δεν διατήρησε ούτε κάποιο ποσοστό, καθώς ούτως ή άλλως η Παρί είναι η ομάδα που ανέδειξε από τις ακαδημίες της τον 21χρονο χαφ και σε πιθανή μεταγραφή ούτως ή άλλως θα δικαιούται ένα ποσό από τα τροφεία. Και για αυτό δεν διεκδίκησε μεγαλύτερο.

Από εκεί και πέρα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως το εξαιρετικό επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Παρί, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για μελλοντική συνεργασία των δύο κλαμπ. Σε ποιο επίπεδο δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, ωστόσο για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται πως ο Ολυμπιακός παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο από όλους τους εγχώριους ανταγωνιστές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ