ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2 : Ακουσε… πρωτάθλημα και λιποθύμησε

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2 : Ακουσε… πρωτάθλημα και λιποθύμησε

Της... έκλεισε το σπίτι! Με μια απίθανη ανατροπή σε πέντε λεπτά, ο Παναιτωλικός ταπείνωσε (1-2) την ΑΕΚ και την έριξε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μυθικές καταστάσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ να… αυτοκτονεί (1-2). Με το ντέρμπι της Λεωφόρου να ακολουθεί, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη γνώριζε καλά, πως με τρίποντο επί του Παναιτωλικού, ήταν πολύ πιθανό να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στο τέλος της βραδιάς.

Παρόλα αυτά, η λέξη «πρωτάθλημα» φαίνεται πως προκαλεί… αλλεργία στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, με τον Δικέφαλο να χάνει δικό του ματς. Για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς (ΟΦΗ), η Ένωση υπέστη ήττα-σοκ, αυτήν τη φορά από τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΚ κατάφερε το… ακατόρθωτο, με τον Παναιτωλικό να φτάνει σε μια τρομερή και παλικαρίσια ανατροπή. Το υπέροχο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ένωση, με το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου να φέρνει τούμπα το ματς σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 79΄, ο Καρέλης που άλλαξε κατακόρυφα την εικόνα των Αγρινιωτών, έγραψε το 1-1, με τον Μεντόσα στο 84΄ να στέλνει με απίθανο τρόπο την μπάλα στο παραθυράκι του Τσιντώτα για το 1-2.

Φυσικά, μετά από αυτό το απίστευτο εντός έδρας κάζο, δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για πρωτάθλημα, αλλά για τη δεύτερη θέση. Η ΑΕΚ έπεσε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (33), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον στο +1! Από την άλλη, ο Παναιτωλικός σκαρφάλωσε στην 9η θέση της κατάταξης με 18 πόντους.

Κιτρινόμαυρη κυριαρχία στο πρώτο μέρος με… υπογραφή Καρίμ

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση, αλλά δυσκολευόταν να φτάσει προς την εστία του Μελίσσα.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 5΄.  Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα και έκανε την επέλαση, πάτησε περιοχή, με το σουτ του να βρίσκει στα σώματα. Στο 23΄, η κεφαλιά του Βράνιες πέρασε ψηλά άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση των «κιτρινόμαυρων». Ο Μάνταλος συνέκλινε και πάτησε περιοχή, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 32ο λεπτό, η ΑΕΚ έφτασε μια… ανάσα από το 1-0. Ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλια από το ύψος του πέναλτι, με τον Μελίσσα να μπλοκάρει. Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη συνέχιζαν να πιέζουν, με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να σώζει ξανά την εστία του στο 37΄. Ο Μάνταλος έστρωσε στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Μελίσσα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ενα λεπτό πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ανσαριφάρντ έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. . Ο Ιρανός έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή, με μαγικό τρόπο άδειασε τον Βργκοτς και εκτέλεσε ιδανικά τον Μελίσσα για το 1-0 της Ένωσης.

Απίθανη ανατροπή και κάζο για την ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έφτασε δύο φορές κοντά στο 2-0. Στο 48ο λεπτό, το δοκάρι σταμάτησε την εξαιρετική εκτέλεση του Τζαβέλλα, ενώ στην επόμενη φάση, ο Μελίσσας σταμάτησε τον Γκαρσία από το ύψος του πέναλτι.

Στα επόμενα λεπτά, η Ένωση… έσβησε, με τον Παναιτωλικό να παίρνει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Η είσοδος του Καρέλη άλλαξε πλήρως την εικόνα της ομάδας του Αγρινίου, που έφτασε σε μια τρομερή ανατροπή.

Αρχικά στο 79΄, ο Μεντόσα βρήκε υπέροχα τον Καρέλη, με τον Έλληνα επιθετικό να νικάει τον Τσιντώτα για το 1-1.
Και πέντε λεπτά μετά, ο Μεντόσα με ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Τσιντώτα για το 1-2.

Η Ένωση προσπάθησε να ισοφαρίσει με μακρινά σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε. Το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τους «κιτρινόμαυρους» να πέφτουν στην τρίτη θέση της Super League.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Σβάρνας (80’ Ρότα), Σιμόες (88’ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (88’ Γέβριτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64’ Μάρντεσον), Μεντόσα (85’ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85’ Μαλλής), Μπαρμπόσα (70’ Μόρσεϊ), Βέργος (70’ Καράλης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ