Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1 : Έσπασε το μπλόκο, «αγγίζει» την ΑΕΚ

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1 : Έσπασε το μπλόκο, «αγγίζει» την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία και στη Νεάπολη όπου επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού χάρη σε γκολ του Αϊτόρ πλησιάζοντας παράλληλα την τρίτη ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς.

Πέρασε από τη Νίκαια ο Παναθηναϊκός! Ένα γκολ του Αϊτόρ ήταν αρκετό για τους «πράσινους» που επικράτησαν με 1-0 του Ιωνικού και πλησίασαν στους τρεις βαθμούς από την τρίτη ΑΕΚ. Δεν εντυπωσίασε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς που πήρε όμως αυτό που ήθελε και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.  Από την άλλη, αυτή ήταν η πέμπτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους γηπεδούχους που βρίσκονται στη 12η θέση, έχοντας όμως και δύο ματς παραπάνω από Ατρόμητο και Απόλλωνα που είναι ουραγοί.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε το καθιερωμένο 4-3-3 στη Νίκαια, με τον Μπρινιόλι να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Κώτσιρας ενώ στη μεσαία γραμμή οι Πέρεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες. Την τριπλέτα στην επίθεση αποτελούσαν οι Αϊτόρ, Βιτάλ και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Χουτεσιώτη, Μύγα, Βαλεριάνο, Τσιγκρίνσκι, Τουράμ, Ρομαό, Σάντσεζ, Κάνιας, Λένις, Ντάλσιο και Άοσμαν.

Πιο δραστήριος ο Ιωνικός, αλλά…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό και τον Ιωνικό να πιέζει ψηλά, κάτι που δυσκόλευε αρκετά τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, με την ομάδα της Νίκαιας να είναι αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ.

Από κόρνερ του Άοσμαν στο 16’ ο Μύγας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από την εστία των «πράσινων». Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο θέλοντας να γίνει πιο απειλητικός όμως και πάλι οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Βιγιαφάνες πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μύγα.

Εξαιρετικός συνδυασμός και γκολ με την πρώτη ευκαιρία

Στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Καρλίτος βρήκε τον Βιαγιαφάνιες, εκείνος γύρισε για τον φορμαρισμένο Αϊτόρ που με ωραίο αριστερό σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1 στο 38’. Το γκολ ελέγχθηκε και για πιθανό οφσάιντ του Καρλίτος στο ξεκίνημα, με τον Ισπανό ωστόσο να είναι σε κανονική θέση.

Με τη σέντρα ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να απειλήσει και με δεύτερο γκολ μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει τελικά φάση και το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου στη Νεάπολη.

Δοκάρι ο Ιωνικός και μετά το απόλυτο τίποτα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και τον Ιωνικό να «αγγίζει» την ισοφάριση. Ο Ντάλσιο σέντραρε, ο Άοσμαν έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Χουάνκαρ κι από κει να χτυπάει στο δοκάρι του Μπρινιόλι στο 48’.

Στο 54’ ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει όταν ο Βιτάλ βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη πλάγια στην περιοχή, αλλά ο Μύγας πρόλαβε και τον έκοψε πριν εκτελέσει. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες άρχισαν τις αλλαγές, με τον ρυθμό να πέφτει κάπως.

Η ομάδα που έψαχνε πιο πολύ το γκολ ήταν ο Ιωνικός, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα, όπως ένα μακρινό σουτ του Κάνιας στο 73’ το οποίο δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα αφού μέχρι το φινάλε δεν υπήρχε ευκαιρία για τις δύο ομάδες.

Το δεκάρι: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αϊτόρ που σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και ξεκλείδωσε το ματς για την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Ο Ιωνικός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε έχοντας ουσιαστικά μία καλή στιγμή σε όλο το παιχνίδι.

Στον πάγκο: Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Ιωνικό ο οποίος όμως είχε πρόβλημα στο να δημιουργήσει, με τον Μπρινιόλι να περνά ένα σχετικά ήσυχο βράδυ.

Το κλειδί: Το δοκάρι του Άοσμαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν η πιο κομβική φάση στο παιχνίδι.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας(82′ Μάναλης), Ντάλσιο(82′ Mατσούκας), Άοσμαν, Λένις(66′ Κιάκος), Τουράμ(66′ Μάντζης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες(88′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Καρλίτος(66′ Ιωαννίδης), Βιτάλ(66′ Παλάσιος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ