Πως τα λάθη των διαιτητών υπέρ του ΠΑΟΚ κρατούν… ανοιχτό ένα πρωτάθλημα που έχει τελειώσει (vids)

Πως τα λάθη των διαιτητών υπέρ του ΠΑΟΚ κρατούν… ανοιχτό ένα πρωτάθλημα που έχει τελειώσει (vids)

Πέναλτι, διαιτητικά λάθη και αποφάσεις που κρατάνε «ζωντανό» από το... πουθενά τον ΠΑΟΚ σε ένα πρωτάθλημα που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε ήδη τελειώσει...

Νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ! Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά έμοιαζε πως θα άφηνε δύο σημαντικούς βαθμούς απέναντι στους «πράσινους», η «βολίδα» του Σάστρε έδωσε στον ΠΑΟΚ όλο το παιχνίδι και κράτησε την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους εννιά βαθμούς.

Όλα ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει νωρίτερα στο χθεσινό παιχνίδι. Εφόσον όμως έδινε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στη φάση του 28ου λεπτού, όταν ο Τσιγγάρας βρήκε ξεκάθαρα τα πόδια του Αϊτόρ μέσα στην περιοχή, με τον Τρεϊμάνις ωστόσο να δείχνει «παίζετε» και μετά τον έλεγχο που έκανε ο ίδιος στο VAR.

Μία ακόμη φορά που η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου βλέπει να της γίνεται το… χατίρι. Στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αήττητος και έχει επτά νίκες και μία ισοπαλία, μένοντας τυπικά «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου.

Τα πολλά διαιτητικά λάθη, οι κακές αποφάσεις και φυσικά τα πέναλτι, είναι αυτά που αυτή τη στιγμή κρατάνε τον ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μία κουβέντα που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε τελειώσει εντελώς εδώ και πάρα πολύ καιρό, εάν όλα κυλούσαν ομαλά…

Διότι, πριν το παιχνίδι με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχουν προηγηθεί και άλλα τέτοιες… ομορφίες που έχουν ευνοήσει τον Δικέφαλο του Βορρά. Όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Όταν η ομάδα της Κρήτης άνοιξε το σκορ στο 50ο λεπτό και ο Φωτιάς αποφάσισε να γυρίσει τη φάση πίσω, να δει το VAR και να σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, ακυρώνοντας έτσι το τέρμα του ΟΦΗ. Ο Κούρτιτς σκόραρε, έκανε το 1-0 και ουσιαστικά τελειώσε και το παιχνίδι.

Μία αγωνιστική πιο πριν, είχε προηγηθεί η «παράσταση» με τον Παναιτωλικό. Ο Ζαμπάλας έδωσε δύο φορές την μπάλα στον Κούρτιτς και αφού ο Σλοβένος αστόχησε την πρώτη φορά, κατάφερε να σκοράρει τη δεύτερη και να ανοίξει με τον πλέον κλασικό τρόπο, το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Όπως έκανε και στον Βόλο, όπου ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 21ο λεπτό, σημειώνοντας το 1-0 για την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου. Αντιθέτως, στη Ριζούπολη, ο Κούρτιτς δεν άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα, αλλά… είπε να αλλάξει τη συνήθεια και να κλείσει το σκορ με τον συγκεκριμένο τρόπο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Είναι γνωστό πλέον πως τα πέναλτι έχουν γίνει… συνήθεια για τον ΠΑΟΚ φέτος, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά έχει στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα 14 φορές σε 21 αναμετρήσεις. Τα πέναλτι και οι τραγικές αποφάσεις, έχουν κρατήσει τον Δικέφαλο του Βορρά στο «κόλπο» από το πουθενά, με το -9 από την κορυφή να κρατάει τυπικά «ανοιχτό» ένα… τελειωμένο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ