Τέσσερα χρόνια όλα είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια όλα είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην Ελλάδα

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, σε ένα ζευγάρι που εδώ και 4 χρόνια «μονοπωλεί» τα πάντα στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στη «μάχη» με την ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-1 στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς των προημιτελικών και πήρε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

Ο Δικέφαλος του βορρά παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 83ο λεπτό από τέρμα του Σιμόες, κατάφερε με μια επική ανατροπή στις καθυστερήσεις και γκολ των Κούρτιτς και Μιτρίτσα να αποκλείσει την ΑΕΚ, να περάσει και να συναντηθεί στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν δύσκολα το εμπόδιο του Παναιτωλικού με 3-1 στην παράταση με γκολ του Μασούρα και προκρίθηκαν, «φτιάχνοντας» ένα ζευγάρι ημιτελικών που εδώ και 4 χρόνια κυριαρχεί και «μάχεται» για τα πάντα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μετά τη σεζόν 2017-18, όπου η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι δυο ομάδες που κάνουν το 1-2 στη Superleague και κατακτούν το Κύπελλο, ενώ συνήθως κοντράρονται και σε κάποια φάση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Τη σεζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατέκτησε νταμπλ, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στη δεύτερη θέση, όμως από εκεί και πέρα τα «γκέμια» άλλαξαν, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να κυριαρχεί στη Superleague και τον Δικέφαλο του βορρά να βλέπει την πλάτη της και να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε δυο σερί πρωταθλήματα, ενώ πάει και για τρίτο, αφού είναι στο +9 από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ωστόσο είναι σταθερά πίσω από τους Πειραιώτες στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ από τη χρονιά που πήρε τον τίτλο και μετά παραπαίει και 4 σερί χρόνια βλέπει την πλάτη και των δυο, ενώ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ούτε το Κύπελλο, μιας και έχει πάει σε τέσσερις σερί τελικούς και τους έχει χάσει.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που σήκωσε το Κύπελλο τρεις σερί χρονιές κόντρα στην ΑΕΚ (2017-19), αλλά και πέρσι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ οι ερυθρόλευκοι έκαναν νταμπλ τη σεζόν 2019-20, επικρατώντας στον τελικό της ΑΕΚ στον Βόλο με 1-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ