Ολυμπιακός: Το τρικ του Κυπέλλου που μπορεί να γίνει… κόλπο πρωταθλήματος

Ολυμπιακός: Το τρικ του Κυπέλλου που μπορεί να γίνει… κόλπο πρωταθλήματος

Οι σκέψεις του Μαρτίνς για Βρουσάι και Κίτσο...

Λένε στην διπλωματία πως την πρώτη φορά είναι τυχαίο γεγονός, τη δεύτερη σύμπτωση και την τρίτη μια ολοκληρωμένη εχθρική πράξη. Για την 32η είναι λογικό να μη σκέφτηκε ποτέ κανείς να πει τίποτα αν και μεταξύ μας ο Γιώργος Μασούρας επιμένει να βάζει ιδέες. Αδιανόητο πλέον το ρεκόρ του. Εκείνο που υπενθυμίζει πως κάθε φορά που σκοράρει με την Ερυθρόλευκη, ο Ολυμπιακός αυτομάτως εισπράττει από το ανταλλακτήριο της νίκης: Την Τετάρτη μάλιστα βρήκε έναν ομολογουμένως ιδιαίτερο τρόπο να περάσει τον επόμενο κρίκο σε αυτή την αλυσίδα της ευτυχίας: Με «ντοπιέτα» σε θρίλερ.

Προφανώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρόκριση του Ολυμπιακού στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Με παράσταση προσωπική από εκείνες που αφήνουν λίγο χώρο στη μαρκίζα για τους υπόλοιπους. Έχουμε την εντύπωση όμως πως κάποιοι άλλοι -που δεν μνημονεύθηκαν αντίστοιχα- ήταν οι πραγματικά κερδισμένοι αυτής της αναμέτρησης. Οι ίδιοι που απόψε έγινε μάλλον η αιτία προκειμένου ο Θανάσης Ανδρούτσος να μείνει εκτός αποστολής και ο Μίχαλ Καρμπόβνικ να παραμένει στον Ολυμπιακό Β΄. Ο Μάριος Βρουσάι και η –όποια- προσαρμογή του σε ρόλο δεξιού μπακ. Και φυσικά ο Φώτης Κίτσος.

Αν ρίξεις μια προσεκτική ματιά σε εκείνους που επέλεξε ο κόουτς για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα διαπιστώσεις πως ο μοναδικός καθαρόαιμος δεξιός μπακ είναι ο Κένι Λαλά και αντίστοιχα για το αριστερό άκρο υπάρχει μόνο ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Γιατί; Διότι προφανώς σε αυτό το ματς υπολογίζεται ως μέρος του rotation από τη μια ο Βρουσάι και από την άλλη ο Κίτσος. Δύο wingers που ερχόμενοι από την πίσω ζώνη μπορούν να προσφέρουν σημαντικά σε ένα ζητούμενο που αποτελεί ανάγκη αυτή την εποχή: το επιθετικό πλάτος.

Δεν είναι απλό να προσφέρουν αντίστοιχη αμυντική ισορροπία. Μπορούν όμως να γίνουν μέρος του εναλλακτικού πλάνου συνολικά στη συνέχεια Super League. Και δη σε αναμετρήσεις που ο Ολυμπιακός θέλει να αυξήσει το επίπεδο της πίεσης σε συγκεκριμένα «κομμάτια» των αναμετρήσεων. Ο Κίτσος μάλιστα μέσω… Αναστασίου έδειξε στον Μαρτίνς ότι μπορεί μια ώρα αρχύτερα να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη που οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν ολόκληρη τη χρονιά από αριστερά. Σημάδεψε ο προπονητής του Παναιτωλικού κατ επανάληψη τον δικό του διάδρομο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης την Τετάρτη.

Βρήκε σε τοίχο όμως. Εξ ου και αποφάσισε στο δεύτερο μισό να επενδύσει στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Εκεί που ο Βρουσάι φάνηκε να έχει μεγαλύτερα προβλήματα από τον 18άχρονο συμπαίκτη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ