Ο Ολυμπιακός στο Κόπα Λιμπερταδόρες Κ-20 – Σε άλλο επίπεδο οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός στο Κόπα Λιμπερταδόρες Κ-20 – Σε άλλο επίπεδο οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός έστειλε σκάουτ στο Κόπα Λιμπερταδόρες Κ-20, το πιο σημαντικό τουρνουά νέων της Λατινικής Αμερικής, όπου βρίσκονται όλες οι top ομάδες του πλανήτη.

Οι μεταγραφές δεν είναι μια διαδικασία που σταματάει όταν τελειώνει μια μεταγραφική περίοδος και αρχίζει ξανά με την αυλαία του επόμενου μεταγραφικού «παραθύρου». Είναι μια διαρκής διαδικασία ανεύρεσης παικτών/ευκαιριών/πληροφοριών. Μια ασταμάτητη μελέτη και παρακολούθηση της αγοράς, σε όλα τα μήκη και πλάτη του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Είναι η ικανότητα, όχι μόνο να βρεις το ταλέντο ή τον «ιδανικό» παίκτη, αλλά και να μπορέσεις να τον πείσεις να γίνει κομμάτι του πλάνου σου. Το παιχνίδι των μεταγραφών στην Ελλάδα, κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα απ’ ό,τι ο Ολυμπιακός.

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, διεξάγεται στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το σημαντικότερο του τουρνουά Νέων ποδοσφαιριστών που λαμβάνει χώρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Από τις 5 έως τις 20 Φεβρουαρίου, ο Ισημερινός φιλοξενεί το Champions League των «μικρών» της Λατινικής Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες Κ-20, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της CONMEBOL.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο τουρνουά αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «βιτρίνα» του ποδοσφαίρου της Νοτίου Αμερικής. Και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να λείπει από εκεί. Οι Ερυθρόλευκοι οργάνωσαν μεταγραφική αποστολή, έχουν στείλει άνθρωπο στο Κόπα Λιμπερταδόρες Κ-20 και τσεκάρουν ορισμένα από τα ταλέντα του μέλλοντος από τη Λατινική Αμερική.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες Κ-20 από όλα τα πρωταθλήματα της Νοτίου Αμερικής. Συγκεκριμένα, στο Κίτο βρίσκονται οι ομάδες Κ-20 των Νιούελ Ολντ Μπόις (Αργεντινή), Μπλούμινγκ (Βολιβία), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), Ουνιβερσιδάδ ντε Κονσεπσιόν (Χιλή), Μιγιονάριος (Κολομβία), Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, Λίγκα ντε Κίτο, Ορένσε (Εκουαδόρ), Γκουαρανί (Παραγουάη), Σπόρτινκ Κριστάλ (Περού), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη), Καράκας (Βενεζουέλα).

Η διοργάνωση έχει στόχο το να γίνουν γνωστά στην προηγμένη ποδοσφαιρική κοινότητα τα νέα παιδιά που αναδεικνύουν τα τμήματα υποδομών των συγκεκριμένων ομάδων και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη μάζωξη «κατασκόπων» από τις πιο σημαντικές ομάδες του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, το τουρνουά παρακολουθούν απεσταλμένοι από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Νιουκάστλ, Ρόμα, Ιντερ, Τορίνο, Αγιαξ, Αϊντχόφεν, Μπέτις, Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βασιλεία, Σάλτσμπουργκ, Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λιόν, Λιλ, Νις, Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μπράγκα, αλλά και εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες ομάδες του MLS, που παραδοσιακά «σκανάρουν» την αγορά της Λατινικής Αμερικής για ευκαιρίες.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που βρέθηκε στο Εκουαδόρ και τσεκάρει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των 12 ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Με την παρουσία των Ερυθρόλευκων σε ένα τόσο σημαντικό ποδοσφαιρικό γεγονός, όπου δίνει το παρών η ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, να εξηγεί πολλά για τον τρόπο που κινείται, αλλά και την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται ο σύλλογος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ Κ-20 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ