Βόλος – Ολυμπιακός 0-1: Ραψωδία Βαλμπουενά (vids)

Βόλος – Ολυμπιακός 0-1: Ραψωδία Βαλμπουενά (vids)

Με γκολάρα του Βαλμπουενά στο 82’, ο Ολυμπιακός πέρασε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο – Μπήκε στο 64’, σκόραρε και έδωσε το τρίποντο στους Ερυθρόλευκους ο Γάλλος.

Τρίποντο με υπογραφή Βαλμπουενά! Ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Ματιέ Βαμπουενά στο 82’, επικράτησε του Βόλου στο Πανθεσσαλικό με 1-0 για την 24η αγωνιστική της Super League και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ μπήκε ως αλλαγή στο 64’ και λίγα λεπτά αργότερα με αριστουργηματικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, όταν είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις με απευθείας φάουλ και είχε δώσει το τρίποντο στους Ερυθρόλευκους (2-1).

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 59 βαθμούς σε 23 παιχνίδια και βρίσκεται στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 0-0 με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Από την άλλη ο Βόλος έμεινε στην 10η θέση, με 28 βαθμούς σε 23 ματς.

Οι πρωταθλητές πλέον αφήνουν πίσω τους τον Βόλο και το ελληνικό πρωτάθλημα και στρέφουν το βλέμμα τους στο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Αταλάντα.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Αγκιμπού Καμαρά, Καρβάλιο και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη ο Κώστα Μπράτσος ξεκίνησε τον Βόλο με την εξής 11άδα: Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο, Γκουλέν, Σοάρες, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες, Νίνης, Ρεγκατέν και Φαν Βέερτ.

Δοκάρι ο Αγκιμπού, μεγάλη ευκαιρία με Μασούρα

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι περίμεναν στο δικό τους μισό και ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς που διαθέτουν.

Στο 10’ ο Μασούρας έστρωσε την μπάλα στον Ζοάο Καρβάλιο, αυτός έκανε το σουτ με το εξωτερικό φάλτσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μαντί Καμαρά να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η κατάληξη ήταν ίδια. Μετά το 15άλεπτο ο Βόλος ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό όμως στο 26’ να έχει μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο Αγκιμπού Καμαρά έπαιξε το 1-2 με τον Ελ Αραμπί, σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά την έστειλε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα τελικές, με τους Μπουχαλάκη και Μασούρα. Στο 32’ και στο 36’. Στην πρώτη περίπτωση ο Κλέιμαν μπλόκαρε την κεφαλιά του έμπειρου χαφ, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια το ψαλιδάκι του Μασούρα έφυγε άουτ.

Προσπάθησε για το γκολ, αλλά…

Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0. Πριν την έναρξη του δεύτερου μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Ονιεκούρου αντί του Γιώργου Μασούρα. Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο γκολ. Στο 63’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Εμβιλά και Βαλμπουενά να παίρνουν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Καρβάλιο. Εξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μαντί Καμαρά, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 72’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή φορά με τον Βαλμπουενά. Ο Ονιεκούρου έστρωσε με το κεφάλι στον Γάλλο, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε. Στη συνέχεια το σουτ του Σισέ έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Τικίνιο και Βρουσάι αντί των Αγκιμπού Καμαρά και Λαλά. Στο 81’ ο Ολυμπιακός τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με την κλάση και την ποιότητα του Βαλμπουενά να κάνει τη διαφορά.

Γκολάρα ο Βαλμπουενά!

Ο Γάλλος κατέβασε ωραία, μετά την πάσα του Τικίνιο, έπαιξε το 1-2 με τον Ελ Αραμπί και με τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κλέιμαν, για το 1-0 του Ολυμπιακού. Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» της άμυνας των γηπεδούχων και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρτίνς.

Μετά το γκολ του Βαλμπουενά ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Φαν Βέερτ στο 87’ να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ.

Αγγιξε το 2-0 ο Τικίνιο

Με τη συμπλήρωση των 90’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος σούταρε μέσα από την περιοχή και παρότι υπήρχαν πολλοί παίκτες μπροστά στον Κλέιμαν, ο τερματοφύλακας του Βόλου έπεσε και απέκρουσε. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμβιλά δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Νίνης (46′ Μπαρτόλο), Τσοκάνης (71′ Κορέα), Φερνάντες, Ρεγκατέν (80′ Σιελής), Σοάρες, Φαν Βέερτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (77′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (63′ Βαλμπουενά), Μ. Καμαρά, Αγκ. Καμαρά (76′ Τικίνιο), Ζοάο Καρβάλιο (64′ Εμβιλά), Μασούρας (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Δείτε την γκολάρα του Ματιέ Βαλμπουενά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ