ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιτέλους νίκη η ομάδα του Γιαννίκη

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιτέλους νίκη η ομάδα του Γιαννίκη

Ο Μάνταλος μπήκε αλλαγή και έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ στο 69' ενώ από δικό του κόρνερ ο Ανσαριφάρντ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο φινάλε, με την Ένωση να παίρνει τη νίκη με 2-0 και να εδραιώνεται στην τρίτη θέση, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που σε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας πίσω της το προηγούμενο κακό διάστημα με τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα. «Χρυσή» αλλαγή για την Ένωση ο Μάνταλος που μπήκε στο 67′ και δύο λεπτά μετά σκόραρε λύνοντας τον γόρδιο δεσμό ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε και το δεύτερο γκολ, από τον Ανσαριφάρντ. Στην τρίτη θέση και το -6 από τον ΠΑΟΚ οι «κιτρινόμαυροι» που την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πέμπτοι παρέμειναν από την άλλη οι Ηπειρώτες.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Ετσι ξεκίνησαν

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρατάχθηκε η ΑΕΚ που για ακόμη ένα ματς είχε τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια της. Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας και Χατζισαφί ήταν η τετράδα στην άμυνα, με Σάκχοφ και Σιμάνσκι στα χαφ, τον Γκαρσία δεξιά, τον Τσούμπερ αριστερά και τον Άμραμπατ πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ ξεκίνησε με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Παντελάκη, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Οικονομόπουλο, Καραχάλιο, Λιάσο, Στάνκο, Ντομίνγκεθ και Περέα.

Φλύαρη υπεροχή της ΑΕΚ, την κράτησε «όρθια» ο Τσιντώτας

Το ματς ξεκίνησε έχοντας εξαιρετικό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Πρώτη απείλησε η ΑΕΚ με μία άστοχη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 2’ και τρία λεπτά μετά ο ΠΑΣ έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Περέα ξεπέρασε το εμπόδιο του Βράνιες και βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα ο οποίος απέκρουσε ενώ ο τερματοφύλακας της Ένωσης έβγαλε και το πλασέ του Οικονομόπουλου στην επαναφορά κρατώντας το μηδέν.

Η συνέχεια δεν ήταν ίδια στο ματς, αφού ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και τους Ηπειρώτες να περιμένουν πίσω για να χτυπήσουν στην κόντρα. Δύο σουτ από Καρίμ και Τσούμπερ δεν ανησύχησαν τον Λοντίγκιν ενώ στο 32’ οι δύο τους ήταν ξανά πρωταγωνιστές σε μία φάση μέσα στην περιοχή, με τον πρώτο να στρώνει την μπάλα και τον δεύτερο να σουτάρει άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Καρίμ, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος και το VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι προκαλώντας την έντονη αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» με τη λήξη του 45λέπτου.

Η ΑΕΚ πίεζε κι ο Μάνταλος έδωσε τη νίκη

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ και το βρήκε με τον Τσούμπερ στο 48′, αλλά ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Η Ένωση πίεζε τον ΠΑΣ ο οποίος περίμενε σχεδόν μέσα στην περιοχή του και στο 58′ είχε νέα καλή στιγμή, με τον Γκαρσία που σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω στον Παντελάκη.

Η ΑΕΚ επιχειρούσε με κάθε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, έπαιζε κυρίως από τα δεξιά με τον Ρότα και έτσι βρήκε και στο γκολ. Ο Μάνταλος πέρασε στο 67′ ως αλλαγή στη θέση του Τσούμπερ και δύο λεπτά μετά σκόραρε με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής δίνοντας τη λύση. Το γκολ ελέγχθηκε και από το VAR και μέτρησε κανονικά.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς, ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει και το 88′ ήρθε και το 2-0. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κόντραρε στον Λώλη και στρώθηκε στον Καρίμ που πέφτοντας την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (90′ Μισελέν), Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (92′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66′ Ρίζος), Οικονομόπουλος (80′ Μπρένερ), Καραχάλιος (80′ Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80′ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ (90′ Μίνα), Περέα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ