ΑΕΚ: Όλοι βρίζουν τον Μάνταλο, αλλά…

ΑΕΚ: Όλοι βρίζουν τον Μάνταλο, αλλά…

Ένας από τους λίγους διακριθέντες στην ΑΕΚ φέτος είναι ο παίκτης που δέχεται τα πιο πολλά... πυρά.

Το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση, με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Η Ένωση δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα, έχοντας μείνει εκτός από όλους τους εφετινούς στόχους. Νοκ άουτ στην Ευρώπη από νωρίς, λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα και αδιανόητο κάζο στο Κύπελλο Ελλάδος.

Εν ολίγοις μια σεζόν, που συμπληρώνει τη… μαύρη τετραετία του Δικεφάλου. Μια τετραετία γεμάτη πίκρες για τους «κιτρινόμαυρους», που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει η επίτευξη κάποιου εκ των βασικών στόχων. Πέρα από τους βασικούς στόχους υπάρχουν και οι… minimum, όπως είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρεί δεδομένη την παρουσία της στην τελική 4άδα του βαθμολογικού πίνακα με την εικόνα που παρουσιάζει, οπότε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα έχει τη σημασία του. Όπως και αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα χθες (20/2) στο ΟΑΚΑ, όπου η Ένωση επικράτησε με 2-0 και πήρε μια σημαντική… ανάσα.

Ένα πολύτιμο «τρίποντο» που ήρθε δια χειρός Μάνταλου. Ο αρχηγός του Δικεφάλου πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 67ο λεπτό και έπειτα από μόλις 2 λεπτά άνοιξε το σκορ, «ξεκλειδώνοντας» το ματς για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι βρήκαν και ένα δεύτερο τέρμα στο 88ο λεπτό με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Πέτρος Μάνταλος λοιπόν που έχει βρεθεί -και βρίσκεται ακόμη- στο στόχαστρο των φίλων της ΑΕΚ, όντας ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης που δέχεται τα πιο πολλά… πυρά, οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική νίκη τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε πολλά στόματα.

Από εκεί και πέρα, μιλάνε οι αριθμοί…

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε πολύ περίεργα για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Με τις μεταγραφές στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και κυρίως με την προσθήκη του Ντάρκο Γέβτιτς ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον διεθνή άσο, φάνηκε πως ο ρόλος του θα είναι συμπληρωματικός, κατά βάση από τον πάγκο.

Ωστόσο, λίγο κάποιες απουσίες, λίγο η απόδοση του ίδιου, τον έφεραν και πάλι όχι μόνο βασικό, αλλά σχεδόν αμετακίνητο από την 11άδα τόσο με τον Αργύρη Γιαννίκη όσο και με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην αρχή της χρονιάς.

Ο Μάνταλος είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο παραγωγικό κομμάτι από όλους τους συμπαίκτες του, αφού άμεσα ή έμμεσα έχει συμβάλει σε 12 γκολ, με τις 9 ασίστ και τα 3 γκολ που έχει πετύχει.

Χαρακτηριστικό της φόρμας του 30χρονου άσου είναι ότι πέρσι σε όλη τη σεζόν είχε 9 ασίστ και φέτος έχει τις ίδιες, έχοντας μπροστά του ακόμα αρκετά παιχνίδια για να τις ξεπεράσει. Σε μία χρονιά που τα πράγματα δεν πηγαίνουν και πάλι καλά για τον Δικέφαλο και παρά την κριτική που δέχεται, εκείνος φωνάζει «παρών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ