Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0: Τη διέσυρε σε 13 λεπτά

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0: Τη διέσυρε σε 13 λεπτά

Αδιανόητο... πάρτι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και τρία γκολ σε 13 λεπτά! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε φύλλο και φτερό την ΑΕΚ, κλειδώνοντας τα playoffs (3-0).

Την… ξεφτίλισε! Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο ντέρμπι της Λεωφόρου, διαλύοντας με συνοπτικές διαδικασίες την ΑΕΚ. Το «κιτρινόμαυρο φάντασμα» εμφανίστηκε ξανά, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μη δείχνει κανέναν οίκτο.

Μεγάλη εμφάνιση από τους «πρασίνους» και με τα τωρινά δεδομένα (αφαίρεση βαθμών από ΠΑΣ), ο Παναθηναϊκός κλειδώνει τη συμμετοχή του στα playoffs. Παρέμεινε 3η και στους 42 βαθμούς η Ένωση μετά το… ναυάγιο της Λεωφόρου.

Ανεπανάληπτο το πάρτι του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια. Το «τριφύλλι» σημείωσε εύκολα τρία γκολ, με τον Δικέφαλο να απογοητεύει για ακόμη μια φορά. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Αϊτόρ, που ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις τους αμυντικούς της Ένωσης. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ ο μόνος που προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα στο δεύτερο μέρος για την Ένωση ήταν ο Σέρχιο Αραούχο.

Σε σύγχυση η ΑΕΚ σε ακόμη ένα ντέρμπι και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο μετά το νέο τραγικό αποτέλεσμα.

«Πράσινο» πάρτι

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε το… φάντασμα της ΑΕΚ, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιούν ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο.

Όλα ξεκίνησαν στο 14ο λεπτό. Ο Αλεξανδρόπουλος πάτησε περιοχή, ο Ρότα τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0 των «πρασίνων».

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» από τον Παναθηναϊκό. Στο 18΄ ο Παλάσιος έφυγε στην κόντρα, η άμυνα της ΑΕΚ αγνοούνταν και από κοντά νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0. Από το κέντρο έφυγε ο άσος του Παναθηναϊκού, χωρίς να συναντήσει κανέναν από την αριστερή πλευρά της Ένωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν υποστεί απίστευτο μπλακ άουτ και στάθηκαν άτυχοι σε δύο περιπτώσεις. Στο 25΄, η προσπάθεια του Καρίμ Ανσαριφάρντ βρήκε στο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Στίβεν Τσούμπερ. Από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στρώθηκε στον Ελβετό, που σημάδευσε το δοκάρι των πρασίνων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» βρήκαν και τρίτο γκολ, υπογράφοντας τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του πρώτου μέρους. Υπέροχη σέντρα του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης μπήκε σφήνα στα στόπερ και με προβολή έγραψε το 3-0. Στο 44΄, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε μια… ανάσα από το 4-0, με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Τσιντώτα.

«Σβηστό» δεύτερο ημίχρονο

Με τους Μάνταλο, Αραούχο και Μοχαμαντί να περνούν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έφτασε δυο φορές μια… ανάσα από τη μείωση του σκορ.

Στο 48΄, ο Αραούχο γύρισε και σούταρε ωραία, με τον Διούδη να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα, ενώ στο 56΄, ο Αργεντινός απείλησε ξανά τους πρασίνους. Ο επιθετικός της Ένωσης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 60΄, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει δις. Κεφαλιά του Σένκεφελντ και απόκρουση από τον Τσιντώτα, ριμπάουντ του Παλάσιος και σουτ στα σώματα!

Ενα λεπτό αργότερα, ο Ιωαννίδης άδειασε και τον Τσιντώτα, με τον Ρότα να σώζει την ΑΕΚ πάνω στη γραμμή.

Τελευταία καλή φάση του αγώνα, η κεφαλιά του Τζαβέλλα που μπλόκαρε ο Διούδης στο 80΄.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (66′ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (76′ Βιτάλ), Αϊτόρ (86′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί (46′ Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Βράνιες, Σιμόες (74′ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Άμραμπατ, Τσούμπερ (46′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46′ Αραούχο)

Δείτε τα γκολ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ