Τι σχέση έχει ο Ολυμπιακός με τις κυρώσεις της UEFA στη Ρωσία

Τι σχέση έχει ο Ολυμπιακός με τις κυρώσεις της UEFA στη Ρωσία

Το ντόμινο της UEFA που μπορεί να αλλάξει τον Ερυθρόλευκο σχεδιασμό

Τη μια πόρτα μετά την άλλη κλείνουν για τη Ρωσία και η UEFA δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το ντόμινο κυρώσεων. Και όλα αυτά στην αρχή μιας κρίσης που κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει. Και πόσο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, οι κυρώσεις αυτές μπορεί με έναν τρόπο να βρουν και τον Ολυμπιακό να εμπλέκεται. Άθελα του φυσικά. Αλλά μπορεί.
Για να τα πάρουμε με μια σειρά; Χθες βράδυ η UEFA αλλά και η FIFA ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό της Ρωσίας και σαν εθνική ομάδα αλλά και για τα κλαμπ της.

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα αποκλειστούν από διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Το «μέχρι νεωτέρας» λοιπόν αφήνει το παράθυρο ανοιχτό και για την επόμενη σεζόν. Και αυτό μπορεί κάλλιστα να αλλάξει ολόκληρο τον χάρτη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με πρώτο και σημαντικότερο εκείνον του Champions League. Κι αυτό γιατί η Ρωσία θα έμπαινε ως 8η στο ranking με 5 ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις. Θέσεις που πλέον θα καλυφθούν από άλλους και που αυτομάτως θα σημαίνουν τη μετατόπιση της ειδικής βαθμολογίας των χωρών.

Αν λοιπόν όντως ισχύει αυτό θα προκύψει πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ντόμινο με όλες τις ομάδες των χωρών που βρίσκονται κάτω από τη Ρωσία να κερδίζουν ουσιαστικά μια θέση. Στην περίπτωση μας; Η Ελλάδα που είναι 18η για τη σεζόν 2022-23 να ανέβει στη 17η που δεν αλλάζει τον αριθμό των συλλόγων που μας εκπροσωπούν στις διεθνείς διοργανώσεις, ούτε τον τρόπο που μοιράζονται τα εισιτήρια (στο Champions league ο πρωταθλητής, στο Conference League οι υπόλοιποι) αλλά που αλλάζει την θέση του «1ου» στους προκριματικούς. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή που μιλάμε σαν σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής ετοιμάζεται να παίξει στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Να μπει δηλαδή στις μάχες από τις αρχές Ιούλη (5-6/7). Αν όμως ισχύει ακόμη ο αποκλεισμός της Ρωσίας; Κερδίζει ουσιαστικά έναν ολόκληρο γύρο και μπαίνει στη διοργάνωση όπως φέτος. Από τον δεύτερο προκριματικό. Κάτι που σίγουρα δεν είναι «μικρό» από τη στιγμή που επί της ουσίας προσφέρει ημέρες ξεκούρασης πριν από την έναρξη της νέας προετοιμασίας.

Με το υπάρχον σχέδιο η προετοιμασία ξεκινά στις 6 Ιουνίου. Αν η ομάδα μπει στα προκριματικά στον δεύτερο γύρο; Μπορεί να ξεκινήσει 10 μέρες αργότερα. Και αυτό για ένα κλαμπ που παίζει ασταμάτητα εδώ και μια τριετία είναι κανονικό δώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ