Τελικά τί τα θέλανε τα play off και για τον πρωταθλητή; (pics)

Τελικά τί τα θέλανε τα play off και για τον πρωταθλητή; (pics)

Ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του το πρωτάθλημα πριν καν μπούμε στα play off και «to10» θυμίζει τι είχε γίνει και τις δυο προηγούμενες χρονιές, όπου είχαμε την ίδια διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί άλλη μια σπουδαία σεζόν στη Superleague και μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας είναι στο +15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο τον Αστέρα Τρίπολης με 5-1 στο Καραϊσκάκη και ανέβηκαν στους 65 βαθμούς, αφήνοντας τον Δικέφαλο του βορρά στους 50, μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Με μια αγωνιστική να απομένει και ακόμη δέκα για τα play offs, ο Ολυμπιακός κάνει άλλη μια σεζόν επίδειξη δύναμης στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς οδεύει για τον τρίτο σερί τίτλο.

Πριν τρία χρόνια η Superleague κατόπιν πιέσεων των αντιπάλων των Πειραιωτών αποφάσισε να συμμετέχει και ο «πρωταθλητής» της κανονικής περιόδου στα play off. Όμως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει τρεις σερί σεζόν απλά να… συμμετέχει σε ένα μίνι πρωτάθλημα χωρίς ουσία, μιας και τερματίζει πρώτος, πολύ απλά γιατί μπαίνει στη διαδικασία με τόσο μεγάλες διαφορές που είναι από πριν πρωταθλητής. Κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από τη χρονιά που συμμετέχει λοιπόν και ο πρώτος της βαθμολογίας στα play offs κυριαρχεί και ουσιαστικά «καθαρίζει» την υπόθεση πρωτάθλημα από την κανονική διάρκεια, κάνοντας τα έξτρα παιχνίδια να είναι τυπική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες και στις τρεις σεζόν έχουν μπει ως πρώτη και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο που τις δυο χρονιές είναι ο ΠΑΟΚ και τη μία ο Άρης. Τη σεζόν 2019-20 μπήκαν ως πρώτοι συγκεντρώνοντας 66 βαθμούς και αφήνοντας τον Δικέφαλο στους 59 και πολύ πιο πίσω ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό.

Είναι και η μοναδική από τις τρεις σεζόν που ήταν μονοψήφια η διαφορά μπαίνοντας στη διαδικασία των play off, αφού εκεί ο Ολυμπιακός μάζεψε 25 από τους διαθέσιμους 30 βαθμούς και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 91 και στο +18 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας τη σεζόν 2019-20

Η τελική βαθμολογία στα play off:

Ολυμπιακός 91 
ΠΑΟΚ 73
ΑΕΚ 69
Παναθηναϊκός 58
Άρης 42
ΟΦΗ 36

2020-21: Ερυθρόλευκη επίδειξη δύναμης

Η επόμενη σεζόν βρήκε και πάλι τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και μάλιστα με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο. Τη χρονιά 2020-21 οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στα ίδια στάνταρ περίπου, οι αντίπαλοι τους ήταν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση και έκλεισαν την κανονική διάρκεια στο +16 από τον δεύτερο. Οι 67 βαθμοί που συγκέντρωσαν ήταν πάρα πολλοί για τους υπόλοιπους, με τον Άρη να είναι αυτός που τερμάτισε δεύτερος, με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να ακολουθούν.

Το πρωτάθλημα είχε κριθεί πριν καν ξεκινήσουν τα play off, αφού οι 16 βαθμοί ήταν μη αναστρέψιμη διαφορά και απλά ο Ολυμπιακός καθάρισε και στην έξτρα διαδικασία, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 90 βαθμούς και στο +26 (!) από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που μάζεψε συνολικά 64 βαθμούς.

Η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας τη σεζόν 2020-21

Η τελική βαθμολογία στα play off:

Ολυμπιακός 90 
ΠΑΟΚ 64
Άρης 61
ΑΕΚ 60
Παναθηναϊκός 53
Αστέρας Τρίπολης 51

2021-22: Στο ίδιο έργο θεατές…

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μιλούσαν για τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως και φέτος ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα σηκώσει την κούπα. Από πολύ νωρίς στη χρονιά οι δυο Δικέφαλοι έμειναν εκτός διεκδίκησης, με τους ερυθρόλευκους από την πλευρά τους να είναι κυνικοί και να αποδεικνύουν απλά την πολύ μεγάλη διαφορά που έχουν έναντι των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων.

Το αποτέλεσμα; Μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια να έχουν κατακτήσει ουσιαστικά το τρίτο σερί πρωτάθλημα και να πηγαίνουν στη διαδικασία των play off για το τυπικό της υπόθεσης. Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός σε 25 παιχνίδια είναι αήττητος με 20 νίκες και 5 ισοπαλίες και συνολικά 65 βαθμούς, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 50, ενώ η ΑΕΚ έχει 43.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αν κερδίσει την 26η αγωνιστική τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης θα σημειώσει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών από τη χρονιά που έγιναν 14 οι ομάδες. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα play off, η λογική και κυρίως η εικόνα των ομάδων δείχνει ότι η διαφορά θα εκτοξευτεί και φέτος και θα φτάσει πάνω από τους 20-25 βαθμούς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον δεύτερο των play off.

Η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας τη σεζόν 2021-22

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ