Η δικαίωση του Άρη αλλάζει το πρωτάθλημα – Τεράστια απειλή για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Η δικαίωση του Άρη αλλάζει το πρωτάθλημα – Τεράστια απειλή για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Άλλο πρωτάθλημα μετά την απόφαση του CAS και τη δικαίωση του Άρη για την υπόθεση Λάσκοφ, με τους κίτρινους να απειλούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Το περιμέναμε. Όχι αυτές τις ώρες, αλλά από τον Σεπτέμβρη καθώς η υπόθεση της αφαίρεσης των έξι βαθμών από τον Άρη έμοιαζε περισσότερο με «μαγείρεμα» και λιγότερο με μια δίκαιη ποινή με βάση μια παράβαση. Τώρα γιατί το CAS χρειάστηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα να φτάσει ως εδώ, είναι άλλη συζήτηση. Και πάλι όμως κάλιο αργά παρά ποτέ…

Ο Άρης πήρε πίσω έξι βαθμούς που τους κέρδισε στο γήπεδο. Ανέβηκε στους 42. Αγγίζει πλέον την ΑΕΚ (43β.) ενώ ξεπέρασε και τον Παναθηναϊκό (39β.). Κάπου εδώ λοιπόν; Αρχίζει μια άλλη Super League. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και με τις δύο ομάδες της Αθήνας να ανησυχούν δικαίως πλέον για την εξέλιξη της.

Τέσσερα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι εκτός της συγκεκριμένης λίστας. Οι Πράσινοι βεβαίως έχουν και το μονοπάτι του κυπέλλου (αντιμετωπίζουν τη Λαμία στους ημιτελικούς). Αν κατακτήσουν το κύπελλο παίρνουν αυτομάτως εκείνοι το ένα από τα εισιτήρια, άρα επί της ουσίας ακυρώνουν την 4η θέση του πρωταθλήματος και επιτρέπουν από αυτό να ανοίξει παράθυρο στην Ευρώπη μόνο η 3η θέση.

Αντικειμενικά όμως ο Παναθηναϊκός έχει «σφυγμό». Είναι μια ομάδα που μοιάζει ικανή στο γήπεδο να διεκδικήσει τον στόχο της Ευρώπης. Όπως βεβαίως και ο Άρης που με νέο προπονητή και σίγουρα άλλη ψυχολογία μετά τη σημερινή του δικαίωση μπορεί να προσδοκά σε καλύτερες ημέρες.

Η ΑΕΚ είναι πλέον που νιώθει στριμωγμένη. Με δύο νίκες στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, τον Γιαννίκη σπίτι του και τον κόσμο της στα «κάγκελα» σε ανοιχτή κόντρα με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Μελισσανίδη, μοιάζει με τον πιο αδύναμο κρίκο. Και στη δική της περίπτωση –λίγο πριν μπει στο νέο της γήπεδο- ένας τέτοιος αποκλεισμός από την Ευρώπη ισοδυναμεί με καταστροφή.

Την Κυριακή ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό έχοντας τη πιο δύσκολη δουλειά από όλους. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης που καίγεται για νίκη καθώς με το τρίποντο οι Αρκάδες γίνονται η ομάδα που κλείνει τη θέση των πλέι-οφ (εκτός αν τις επόμενες ημέρες δικαιωθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα που τιμωρήθηκε με αφαίρεση 5 βαθμών). Και ο Παναθηναϊκός; Οι Πράσινοι πάνε στο Περιστέρι να αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο που δίνει μάχη για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Κανονικός… πόλεμος!

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Άρης – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Λαμία – ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία των Big 5 ενόψει play off :

Ολυμπιακός 65
ΠΑΟΚ 50
ΑΕΚ 43
Άρης 42
Παναθηναϊκός 39

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ