Ο Βαλμπουενά μένει στον Ολυμπιακό

Ο Βαλμπουενά μένει στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κρατήσει τον Ματιέ Βαλμπουενά. Μέχρι πρότινος υπήρχαν σκέψεις για άλλο πόστο, αλλά πλέον όλα είναι πιο ξεκάθαρα.

Ολοι οι προπονητές λατρεύουν τους ποδοσφαιριστές που βοηθούν το σύνολο. Βοηθούν σε πράγματα που δεν μπορεί να δει ο καθένας. Βοηθούν στις προπονήσεις, στα παιχνίδια, στη νοοτροπία, στη θετική αύρα. Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την επιθυμία του να ανανεωθούν τρία συμβόλαια ποδοσφαιριστών που έχουν φτάσει ή πλησιάζουν στη δύση της καριέρας του. Μεταξύ αυτών μίλησε για  νέο συμβόλαιο στον Ματιέ Βαλμπουενά.

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε… εκ του ασφαλούς. Διότι πολύ απλά, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα μείνει στον Ολυμπιακό. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν ήταν σίγουρο με ποια ιδιότητα. Καθώς υπήρχε η σκέψη να περάσει στην αντίπερα όχθη. Να βάλει φόρμα ή πολιτικά ρούχα και να προσφέρει από άλλο πόστο. Ωστόσο, πλέον, όλα δείχνουν ότι θα μείνει συνεχίζοντας να φοράει τη φανέλα και το σορτσάκι του.

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει to10.gr αναφέρουν πως ο Βαλμπουενά θα μείνει στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής. Θα ανανεώσει για ακόμη έναν χρόνο και θα συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθειά του στους Ερυθρόλευκους. Με κάθε τρόπο. Εντός και εκτός γηπέδου. Εξάλλου, αν και σύντομα 38 ετών (28/09/1984), απέδειξε ότι έχει ακόμη τη φλόγα μέσα του. Αλλά και την ικανότητα να είναι σημαντικός. Εστω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο Βαλμπουενά είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Μια τρομερή προσωπικότητα και ένας πολύ θετικός άνθρωπος. Θα περίμενε κανείς λίγο πριν κλείσει τα 38 του χρόνια να έχει ρόλο συμπληρωματικό και όχι ιδιαίτερα σημαντικό στον Ολυμπιακό του 2022. Κι όμως, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός περνάει τη δεύτερη νιότη. Κυριολεκτικά. Καθώς οι φετινές του επιδόσεις, σε πραγματικούς αριθμούς, είναι καλύτερες από τις περσινές και συγκρίνονται με τα όσα ασύλληπτα έκανε την πρώτη του χρονιά στους Ερυθρόλευκους.

Φέτος ο Βαλμπουενά έχει 3 γκολ και 8 ασίστ σε 31 συμμετοχές, αλλά με συνολικό αγωνιστικό χρόνο μόλις 1.209 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε γκολ/ασίστ ανά 109 λεπτά συμμετοχής! Σχεδόν ανά παιχνίδι! Τη σεζόν 2019-20, την καλύτερη της καριέρας του σε γκολ (9) και ασίστ (23), ο Βαλμπουενά μοίραζε τελική πάσα ή σκόραρε ανά 88 λεπτά! Ενώ πέρυσι (2 γκολ, 8 ασίστ), ανά 196 λεπτά! Μάλιστα φέτος είναι ο 5oς πιο παραγωγικός παίκτης του Ολυμπιακού, μετά τους Ελ Αραμπί (15 γκολ/ 3 ασίστ), Μασούρα (12 γκολ, 6 ασίστ), Τικίνιο (12 γκολ) και Αγκιμπού Καμαρά (6 γκολ, 5 ασίστ).

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς θέλουν και θα ανανεώσουν το συμβόλαιο του Βαλμπουενά, όχι επειδή μπορεί να κάνει διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά διότι θεωρεί πως τέτοιοι παίκτες, ακόμη κι όταν δεν αγωνίζονται, είναι σημαντικοί για την ομάδα. Διότι προπονούνται πιο σκληρά από όλους. Διότι είναι θετικές παρουσίες. Διότι βοηθούν τους συμπαίκτες τους. Διότι καθοδηγούν το μυαλό και τη σκέψη τους. Διότι αποτελούν υγιή παραδείγματα και δασκάλους προς τους νεότερους, αναφορικά με το τι σημαίνει Ολυμπιακός και τι πρέπει να κάνεις για να μπορείς να ανταποκριθείς στο κορυφαίο επίπεδο και τις πιέσεις που αυτό δημιουργεί.

Προφανώς θέμα βιασύνης για τις υπογραφές δεν υπάρχει. Ο Βαλμπουενά δεν θα πάει πουθενά αλλού. Στον Ολυμπιακό θα μείνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ