Οι παικταράδες Καμπελά και Κλάεσον έμειναν ελεύθεροι – Μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα; (vids)

Οι παικταράδες Καμπελά και Κλάεσον έμειναν ελεύθεροι – Μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα; (vids)

Στο παρελθόν οι δύο παίκτες είχαν «παίξει» για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ – Τώρα που έμειναν ελεύθεροι από την Κράσνονταρ, υπάρχει πιθανότητα να έρθουν στην Ελλάδα;

Οι ρωσικές ομάδες καταρρέουν, με τους ποδοσφαιριστές να αποχωρούν άρον άρον από τη χώρα, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον εγχώριο αθλητισμό, με τις ομάδες να διαλύονται.

Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές λύνουν τα συμβόλαιά τους, με τους συλλόγους να βρίσκονται στο… χείλος της καταστροφής. Μια από ομάδες που έχουν απογυμνωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία είναι η Κράσνονταρ, με τους Βίκτορ Κλάεσον και Ρεμί Καμπελά να σπάνε τα συμβόλαιά τους και να αποχωρούν από την Ρωσία. Δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν «ακουστεί» για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αλλά αμφότεροι κατέληξαν στην Κράσνονταρ.

Ο Βίκτορ Κλάεσον είναι 30 ετών (2/1/92) και παίζει κυρίως ως αριστερό εξτρέμ, ωστόσο, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, έχοντας 11 γκολ σε 58 συμμετοχές. Ανηκε στην Κράσνονταρ από τον Ιανουάριο του 2017 και φέτος είχε παίξει σε 18 ματς, έχοντας 3 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά, με τη φανέλα της ρώσικης ομάδας είχε 147 συμμετοχές, με 43 γκολ και 31 ασίστ σε 11.656 λεπτά. Το όνομά του είχε «παίξει» δυνατά το περασμένο καλοκαίρι τόσο τον Ολυμπιακό όσο και για τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά είχε παραμείνει στην Κράσνονταρ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, «έσπασε» το συμβόλαιό του με τη ρώσικη ομάδα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. «Η κατάσταση είχε γίνει πολύ περίεργη. Όλα άρχισαν όταν αποχώρησε το προπονητικό τιμ, με πολλούς από τους ξένους ποδοσφαιριστές να θέλουν επίσης να αποχωρίσουν. Εκείνη την στιγμή όλα έμοιαζαν με ένα βυθισμένο πλοίο. Η Κρασνοντάρ είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα. Κατάλαβαν ότι είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση και άφησαν του ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν, χωρίς να έχουν κάποιες κυρώσεις», ανέφερε μιλώντας για την απόφασή του να φύγει από τη Ρωσία.

Στην ίδια ομάδα αγωνιζόταν και ο Ρεμί Καμπελά. Ο Γάλλος γίνεται 32 ετών σε λίγες ημέρες (8/3/1990) και παίζει κυρίως ως 10άρι, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές της μεσοεπιθετικής γραμμής, δίνοντας έξτρα λύσεις στον εκάστοτε προπονητή του.

Μετακόμισε στην Κράσνονταρ το καλοκαίρι του 2019 και φέτος είχε 16 συμμετοχές με 4 γκολ και 6 ασίστ. Συνολικά, με τα χρώματα του ρώσικου συλλόγου είχε παίξει σε 62 ματς, με 17 γκολ και 11 ασίστ. Ενας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στην καριέρα του έχει παίξει επίσης μεταξύ άλλων σε Μονπελιέ, Νιούκαστλ, Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν, με τον έμπειρο άσο να έχει 375 συμμετοχές στο παλμαρέ του, με 79 γκολ και 51 ασίστ.

Είναι επίσης διεθνής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, έχοντας αγωνιστεί 4 φορές με το εθνόσημο. Ενας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε ακουστεί πριν από λίγα χρόνια για τον Ολυμπιακό, αλλά η υπόθεσή του δεν είχε προχωρήσει.

Τι ερώτημα που γεννάται μετά την αποχώρησή τους από την Κράσνονταρ είναι εάν οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Εάν υπάρχει πιθανότητα να δούμε τους Κλάεσον ή Καμπελά να αγωνίζονται στη Super League, είτε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είτε με αυτή του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι οι Ερυθρόλευκοι και οι Ασπρόμαυροι είναι οι δύο μοναδικές ελληνικές ομάδες που μπορούν να καλύψουν τα συμβόλαιά τους.

Αυτό κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, αλλά είναι δεδομένο ότι πρόκειται για δύο πολύ δύσκολες περιπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων.

Το γεγονός ότι έμειναν ελεύθεροι τους κάνει μάλιστα ακόμα πιο ελκυστικούς στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, με συλλόγους από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ιταλία να μπαίνουν δυναμικά στο κόλπο της απόκτησής τους. Δεν αποκλείεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για τον Σουηδό εξτρέμ και τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, αλλά το έργο των ελληνικών ομάδων θα είναι πολύ δύσκολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ