Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Το αήττητο «κόλλησε» στο Βικελίδης

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Το αήττητο «κόλλησε» στο Βικελίδης

Ο Αρης με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε την ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό (2-1) και υποχρέωσε τους Ερυθρόλευκους στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Με νικητή τον Αρη ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (52’, 79’), γύρισε τούμπα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε προηγηθεί στο 13’ με τον Ελ Αραμπί και πήρε νίκη με 2-1, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League.

Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Μπούργος στην τεχνική τους ηγεσία και υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στη φετινή Super League. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Πειραιωτών σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος μετά από ένα χρόνο, καθώς τελευταία φορά που είχαν ηττηθεί ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 2021 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1).

Ετσι, το αήττητο των Πειραιωτών «κόλλησε» στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον Ολυμπιακό, όμως, να παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στα πλέι οφ έχοντας απόσταση 12 πόντων από τον Δικέφαλο του Βορρά (65 έναντι 53), ενώ ο Αρης συνέχισε την ανοδική του πορεία και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 4η θέση, έχοντας 45 πόντους  στο ενεργητικό του.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα μπροστά από την εστία και τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα στην τετράδα της άμυνας. Οι Σάσα και Ματίγια ήταν στα χαφ, με τους Ιτούρμπε, Εντιαγέ και Μανσίνι πίσω από τον Καμαρά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ τερματοφύλακα και τους Λαλά, Μπα, Σισέ και Κίτσο στην άμυνα. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Ροντρίγκες δεξιά, τον Μασούρα αριστερά και τον Καρβάλιο πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ανοιξε το σκορ ο Ελ Αραμπί

Ο Αρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Ερυθρόλευκοι μετά το πεντάλεπτο ισορρόπησαν το ματς και στο 13’ μάλιστα άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Αραμπί. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κουέστα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μαροκινός επιθετικός στο δεύτερο δοκάρι την έσπρωξε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκάρι Ροντρίγκες βρέθηκε στην περιοχή του Αρη, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Μετά το γκολ η ομάδα του Χερμάν Μπούργος προσπάθησε να αντιδράσει, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς όμως να έχουν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και είχε ως στόχο να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτει. Ο Αρης ήταν εγκλωβισμένος στην εξαιρετική τακτική προσέγγιση των Πειραιωτών, με τους Κιτρινόμαυρους να απειλούν για πρώτη φορά στο 25’, με το φάουλ του Ματίγια. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόμας Βατσλίκ.

Στο 39’ ο Σάσα πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τσέχος πορτιέρο των Πειραιωτών μπλόκαρε πριν γίνει απειλητικός ο Ιτούρμπε, ενώ στο 41’ το μακρινό σουτ του Γκάνεα έφυγε άουτ. Πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Πορτογάλο προπονητή να βγάζει τον Καρβάλιο, που είχε κίτρινη κάρτα και να βάζει στο ματς τον Μαντί Καμαρά. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Ισοφάρισε ο Αρης με Καμαρά

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Αρης κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Στο 52’ ο Εντιαγέ άνοιξε στον Αφρικανό, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Βατσλίκ και ο επιθετικός των γηπεδούχων με φαλτσαριστό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Δύο λεπτά αργότερα ο Αρης απείλησε με τον Ιτούρμπε, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Μετά 60’ ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 66’ να κάνει τη δεύτερη αλλαγή του στην αναμέτρηση, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Βαλμπουενά αντί του Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Μπούργος απάντησε στο 72’ με τους Πάλμα και Γκάμα να παίρνουν τις θέσεις των Μαντσίνι και Εντιαγέ.

Τεράστια ευκαιρία ο Μαντί, 2-1 ο Γκάμα

Δευτερόλεπτα μετά τις δύο αλλαγές του Μπούργος, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-2. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Αρη, έκανε με τη μία το σουτ, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Αφρικανός μέσος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που είχε και στο 79’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 με τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς, κεντρικά, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, πέρασε την μπάλα από το τείχος και έδωσε το προβάδισμα στον Αρη.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τους Φατινγκά, Ανδρούτσο και Βρουσάι αντί των Μπουχαλάκη, Κίτσου και Λαλά. Στο 84’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Ο Μπούργος βλέποντας τον Ολυμπιακό να πιέζει έκανε δύο αλλαγές, με τους Μπεναλουάν και Ντουκουρέ αντί των Καμαρά και Ιτούρμπε, με τους Πειραιώτες στο 87’ να φτάνουν κοντά στο 2-2  με τον Φατινγκά. Ο νεαρός άσος βρήκε χώρο, σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στα τελευταία λεπτά οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Αρη να αμύνεται και να παίρνει τη νίκη με 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (90’+2 Χαϊροβιτς), Μαντσίνι (71′ Πάλμα), Εντιαγέ (71′ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (86′ Ντουκουρέ), Καμαρά (86′ Μπεναλουάν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Μπα, Σισέ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Κίτσος (83′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (83′ Φαντιγκά), Εμβιλά, Ροντρίγκες (66′ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (42′ Μ. Καμαρά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ