Απίστευτη γκάφα της ΑΕΚ – Αποβλήθηκε εκούσια ο Σιμάνσκι, τρώει 3 αγωνιστικές τιμωρία!

Απίστευτη γκάφα της ΑΕΚ – Αποβλήθηκε εκούσια ο Σιμάνσκι, τρώει 3 αγωνιστικές τιμωρία!

Η ΑΕΚ έβαλε τον Σιμάνσκι να αποβληθεί, για να μην συμπληρώσει 7 κίτρινες, ο Πολωνός πήρε δύο κίτρινες μετά το 90' και τώρα θα χάσει 3 ματς.

Σε μια απίστευτη γκάφα, που οδηγεί τον Νταμιάν Σιμάνσκι σε τιμωρία τριών αγωνιστικών, υπέπεσε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, για την 26η και τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας της Super League.

Ο Πολωνός μέσος δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 90+1’ της αναμέτρησης με τους Αρκάδες, η οποία ήταν η 7η στο φετινό πρωτάθλημα για 26χρονο χαφ της Ενωσης. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι θα έπρεπε να απουσιάσει από τα πρώτα δύο παιχνίδια των πλέι οφ.

Οι Κιτρινόμαυροι για να μην χάσουν τον Νταμιάν Σιμάνσκι για δύο παιχνίδια, ζήτησαν από τον Πολωνό να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί, κάτι που συνέβη στο 90+5’. Ο διεθνής άσος έκανε πράξη την οδηγία των ανθρώπων της ΑΕΚ και αποβλήθηκε από τον Τάσο Σιδηρόπουλο στην εκπνοή της αναμέτρησης, προκειμένου να απουσιάσει από ένα ματς (σ.σ λόγω της κόκκινης) και όχι από δύο, λόγω των 7 καρτών που είχε συμπληρώσει.

Στην κόκκινη κάρτα μάλιστα οι κίτρινες μηδενίζονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αφού θα είχε εκτίσει την ποινή του στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, από τη δεύτερη αγωνιστική θα είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί και μάλιστα χωρίς να κουβαλάει κίτρινες κάρτες.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος να φτάσει τις 10 στα πλέι οφ, που θα σήμαινε ότι θα έχανε δύο ακόμα παιχνίδια. Οι Κιτρινόμαυροι έχοντας στο μυαλό τους όλα αυτά, ζήτησαν από τον Σιμάνσκι να αποβληθεί, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αυτά… υπαγόρευε η λογική των ανθρώπων της ΑΕΚ, αφού στην πράξη η Ενωση έκανε μια επική γκάφα, που οδηγεί τον Πολωνό σε τιμωρία τριών αγωνιστικών.

Όπως αναφέρει το Κεφάλαιο Β Πειθαρχικού Κώδικα: Αδικήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, Αρθρο 7, Παράγραφος 4, εδάφιο Γ, η σκόπιμη λήψη δεύτερης κίτρινης κάρτας, για να αποβληθεί με κόκκινη και να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, αποφεύγοντας να συμπληρώσει 7 ή 10 κίτρινες κάρτες και να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, επιφέρει τιμωρία δύο αγωνιστικών, αλλά και μια επιπλέον από την αποβολή με κόκκινη κάρτα. Σύνολο 3 αγωνιστικές.

Αναλυτικά:

Κεφάλαιο Β Πειθαρχικού Κώδικα: Αδικήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αρθρο 7 (Παρατήρηση – κίτρινη κάρτα)

Παράγραφος 4, εδάφιο Γ.

Η σκόπιμη λήψη δεύτερης κίτρινης κάρτας από ποδοσφαιριστή σε έναν αγώνα, ώστε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα και να τιμωρηθεί με μία (1) αγωνιστική, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό να συμπληρώσει επτά (7) ή δέκα (10) κ.ο.κ. κίτρινες κάρτες που θα του επέφεραν τιμωρία δύο (2) αγωνιστικών ημερών, τιμωρείται με ποινή δύο (2) αγωνιστικών ημερών, επιπλέον της ποινής της μίας (1) αγωνιστικής ημέρας που του επέφερε η αποβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ